בחודשים האחרונים, בעקבות ההגבלות על יציאה מהבית והסגירות החוזרות של המסעדות, מיומנויות הבישול שלנו בהחלט השתכללו. לצערנו, השיפור הושג במחיר של כמה וכמה סירים שרופים. לפני שאנחנו זורקים אותם לפח ומצטיידים בחדשים, מצאנו כמו שיטות לניקוי סירים שרופים באתר the kitchn. לפני שניגשים למלאכת הניקוי, שימו לב שלא כדאי להשתמש בשיטות אלה לניקוי סירים עם ציפוי טפלון, ושעדיף להשתמש בספוג עדין כדי לא לפגוע בכלי. רק אם אתם רואים שהספוג העדין לא עוזר, נסו ספוג גס יותר.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> רוצים הכל: השת"פ החדש והמושלם של איקאה
>> החיים היפים של האם הטרייה ספיר אביסרור
חימום: אם הכלי עשוי פלדת אל חלד או אמייל, חממו אותו על הכיריים עד שילהט וישמיע קול כשתתיזו עליו טיפת מים. שפכו פנימה כוס מים (אפשר להוסיף מעט סבון כלים או אבקת סודה לשתייה), ותנו למים לרתוח כמה דקות. שפשפו את הלכלוך באמצעות כף עץ.
טבלית למדיח כלים: כסו את תחתית הסיר במים וחממו על חום נמוך. הסירו את הסיר מהאש, ושפשפו את הטבלית (על בסיס אבקה, לא נוזל) על החלקים השרופים. שטפו במים וסבון. בכלל, טבליות למדיח הן חומר ניקוי רב תכליתי, לא רק בתוך המדיח.
דפי מרכך: לא מומלץ להשתמש בדפים האלה לכביסה, אבל אם אתם בכל זאת נעזרים בהם אפשר גם לנקות בעזרתם את הסיר. מלאו את הסיר במים חמים ושימו בפנים דף מרכך. המתינו כמה שעות והשתמשו בדף כדי לשפשף את החלקים השרופים. הקפידו לשטוף היטב.
לימונים: חתכו 3-2 לימונים לרבעים ושימו בסיר עם מים לכיסוי הלימונים, הרתיחו 10-5 דקות, שפכו את המים והלימונים ושטפו.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
נייר אלומיניום: פזרו על תחתית הסיר אבקת סודה לשתייה והוסיפו מעט מים כדי ליצור עיסה. קחו נייר כסף (נייר אלומיניום), מעכו אותו לכדור, והשתמשו בכדור כדי לקרצף את החלקים השרופים. שטפו היטב במים וסבון.
חומץ ואבקת סודה לשתייה: כסו את תחתית הסיר במים, הוסיפו כוס חומץ והביאו לרתיחה. הורידו את הסיר מהאש, רוקנו את הנוזל אבל אל תייבשו את הסיר, והוסיפו שתי כפות סודה לשתייה. שימו לב שעיסת הסודה מכסה את כל קרקעית הכלי והמתינו. לאחר כמה שעות שפשפו את הכלי בעזרת ספוגית ניקוי. יכול להיות שתצטרכו להשקיע קצת זמן ומאמץ, בהתאם למצב הכלי, אבל בסוף הכלי יהיה נקי לחלוטין. שטפו היטב.