ספוג הכלים הוא אחד האביזרים השימושיים בבית, אפילו אם יש לכם מדיח. מלבד ניקוי כלים מלוכלכים אפשר להשתמש בו גם להסרת לק, במקום קרחון בצידנית ואפילו כדי להקטין את כמות הלכלוך בשעת יצירה. אבל הספוג הופך במהירות לאחד הפריטים המלוכלכים בבית: במחקר שפורסם ב-2017 גילו חוקרים גרמנים 362 מיני חיידקים בספוגי הכלים המשומשים שאספו, בכמות של 45 מיליארד בסנטימטר רבוע. הממצאים הפתיעו אפילו את החוקרים, סיפר לאתר המגזין "טיים" פרופ' מרקוס אגרט, מיקרוביולוג והמדען שהוביל את המחקר. מה עושים? באתר The Kitchn פרסמו כמה עצות שיבטיחו שהספוג יעשה את עבודתו – וינקה.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> רוסלנה רודינה מציגה: בית מתוקתק בימי הסגר
>> מרוץ שליחים: 50 מתנות חג מושלמות שתזמינו ברשת
אל תנסו לחטא את הספוג: נכון שיש שיטות שונות לחיטוי ספוגים, אבל באתר טוענים שתמיד מדובר בחיטוי חלקי כך שהחיידקים העמידים ביותר נשארים – ומתרבים. במיוחד הם מזהירים מחיטוי במיקרוגל ומציינים שספוגים סינתטיים ויבשים עלולים פשוט להישרף.
אל תשתמשו בספוג לניקוי נוזלי בשר: אתם מכינים בשר נא והנוזלים נשפכים על משטח העבודה? השתמשו בנייר מגבת כדי לנקות אותם ולא בספוג הכלים.
אל תשתמשו בספוג הכלים לעוד מטרות: סיימתם לשטוף כלים ואתם רוצים להעביר ויש על המשטח? עצרו, וקחו ספוג אחר. בספוג הכלים הקפידו להשתמש לניקוי הכלים בלבד.
אל תשתמשו בספוג יותר משבוע: אין ברירה, אם אתם משתמשים בספוג לעתים תכופות יש להחליף אותו בספוג חדש מדי שבוע. אם אתם משתמשים בו לעתים רחוקות, אפשר פעם בשבועיים. אם הספוג מדיף ריח רע או נראה מזוהם, החליפו מיד.