כיריים אינדוקציה הפכו לפופולריות במיוחד בזכות הבישול המהיר, היעילות האנרגטית והמראה האלגנטי שלהן. אבל עם כל היתרונות, לא מעט אנשים עושים טעויות שיכולות לפגוע בביצועים שלהן ואפילו לגרום לנזק בלתי הפיך. שימוש בכלים לא מתאימים, חימום יתר של שמן ואפילו ניקוי לא נכון – כל אלה עלולים לקצר את חיי הכיריים ולפגוע בחוויית הבישול. באתר tomsguide מזהירים מפני הטעויות הנפוצות שרבים מאיתנו עושים במהלך השימוש בכיריים אינדוקציה. בואו נלמד מטעויות של אחרים.
>> לכל הכתבות בערוץ living
- משתמשים בכלי בישול לא מתאימים
חשוב מאוד להשתמש בכלים שמתאימים לכיריים אינדוקציה. אם רכשתם כלי בישול לאחרונה, כנראה שהם מתאימים, אך חשוב לוודא זאת. אם הכלים לא מתאימים, הם פשוט לא יתחממו. למרבה המזל, לא ייגרם נזק אם תנסו להשתמש בהם, אך לא תצליחו לבשל בהם. בקיצור, כדאי לוודא שהכלים מתאימים לפני השימוש.
המומחים ממליצים להשתמש בסירים מברזל יצוק בזהירות על חום גבוה, משום שזה עשוי לפגוע בציפוי שלהם עם הזמן. סירים עם ציפוי נון-סטיק נהדרים לבישול בריא, אך אם הציפוי ייפגע בגלל חום גבוה מדי, הם יאבדו את היתרון הזה. סירים מנירוסטה מתאימים. - אתם לא מחממים שמן לאט
ההמלצה היא לא לחמם שמן על להבה גבוהה מדי, שכן הוא יכול להתחיל לבעור ולהפוך לעשן מכפי שחשבתם. כמו כן, חשוב להימנע מחימום סיר ריק. יש לחמם את השמן על חום נמוך עד בינוני ולהמתין לפני שמוסיפים את הרכיבים האחרים ומגבירים את החום. - אתם חסרי זהירות עם כלי הבישול
כדי להימנע משריטות על כיריים אינדוקציה, חשוב לוודא שהתחתית של הסירים והמחבתות חלקה. יש להימנע מלהזיז את הסירים על המשטח, אלא תמיד להרים ולהניח אותם בזהירות, בייחוד אם הם כבדים. כמו כן, חשוב לשמור על משטחי הכיריים והכלים יבשים כדי למנוע נזק בתחתית הכלים, שיכול להוביל לשריטות. סירים ומחבתות יבשים גם ישפרו את יעילות החימום.לא לחמם חזק מדי מהר מדי | צילום: shutterstock By Yuganov Konstantin - אתם מגזימים עם עוצמת החום
כמו בכל בישול, אם מחממים מזון בטמפרטורה גבוהה מדי, אפשר להרוס את הטעם, המרקם, או אפילו לשרוף את המזון לגמרי. כיריים אינדוקציה רגישים. החום מתפזר באופן שווה בכל המחבת ומבשל באופן אחיד את המזון. אם תפעילו חום גבוה מדי, כל המחבת עלולה להתחמם יתר על המידה. אם קיימת אצלכם פונקציה להגברת העוצמה במהירות, שמרו אותה להרתחת מים וכדומה, והימנעו מלהשתמש בה לבישול אוכל. - אתם לא מנקים כמו שצריך
אחת הסיבות שרבים עוברים לכיריים אינדוקציה היא הקלות שבה אפשר לנקות אותן. מטלית רכה או ספוג וקצת סבון כלים עדין, ואפשר לנגב כל מה שנשפך במהירות. אבל חשוב לחכות רגע שהכיריים יתקררו כדי לעשות זאת, אחרת הלכלוך יהפוך לכתם עיקש שעלול להזיק לכיריים בעת הניגוב. הימנעו גם מחומרי ניקוי חזקים, אקונומיקה, חומרים באבקה שעלולים לשרוט או סקוצ'ים שורטים כמו צמר פלדה, ואל תגרדו כתמים עם כלי מתכת.מטלית לחה וסבון עדין יספיקו | צילום: LightField Studios, Shutterstock
לכתמים עקשניים, ערבבו חומץ לבן עם מעט מים חמימים, טבלו מטלית בתערובת ונגבו את האזור המוכתם. החומץ מסייע לפרק שומנים ולכלוך מבלי לפגוע בציפוי הזכוכית של הכיריים. לכתמים עיקשים יותר, הכינו משחה מסודה לשתייה ומים (ביחס של כף סודה לכף מים). מרחו בעדינות על הכתם והשאירו לכמה דקות, ואז נגבו עם מטלית רכה ולחה. הכי בטוח זה חומרי ניקוי ייעודיים לכיריים אינדוקציה. הקפידו לבחור מוצר שמצוין עליו במפורש שהוא מתאים למשטח אינדוקציה, ולהשתמש בהתאם להוראות.
תגובות