הנה סיפור מעורר קנאה במיוחד מז'אנר ה-"מצאתי משהו נחמד בזבל ואז גיליתי שמצאתי אוצר". בדרך כלל סיפורים כאלה מגיעים ממדינות עם היסטוריה ארוכה שכוללת גם כמה טרנדים עיצוביים תקופתיים, למשל מציאה שמתגלה ביריד עתיקות אי שם ברחבי בריטניה או במכירת חצר בעיירה קטנה בארה"ב. במקרה של ג'סטין מילר בן ה-33 מלוס אנג'לס, הוא לא העלה בדעתו עד כמה יכולה להיות שווה כורסה שקנה ב-50 דולר בסך הכול ממכירת חצר בבוורלי הילס. טוב, הוא היה יכול לפחות לחשוד, בכל זאת מדובר בבוורלי הילס, מקום שבו גם הזבל של הדיירים יכול להתגלות כיוקרתי.
>> לכל הכתבות בערוץ living
מילר, יוצר תוכן בתחום העיצוב, נתקל במודעת מכירה של כורסה במהלך שיטוטיו במרקט פלייס בפייסבוק. הוא התלהב מצבע העור מהצורה המעניינת שלה, וכשתיאם את ההגעה לאיסוף, זרקה לו בעלת הבית, כדרכם של מוכרים מפרגנים, שאם הוא מתכוון לשפץ אותה, כדאי לו לדעת שהיא שווה הרבה.
מילר חזר לביתו עם ה"אשפה" התורנית, שכן הטיקטוק שלו מלא בשיפוצים ואוספים, והחל לבדוק מה בדיוק רכש. התברר לו שמדובר בכורסת הכנף Wingback Armchair של מעצב הרהיטים הדני פריץ הנינגסן, שעיצב אותה עם רגלי אלון ועור מקורי בשיזוף, שיטת צביעה מסורתית וטבעית מחומר הנמצא בקליפות עצים. הכורסה מתוארכת ל-1935, תקופה בה הנינגסן זכה להערכה מקצועית בשל הסטנדרטים הגבוהים של אומנותו, ומילר גילה כי היא אחת מ-50 כורסאות בלבד שיוצרו אי פעם, לא כולל העתקים כמובן. בירור מעמיק קצת יותר גילה לו שכורסאות אחרות נמכרו ביותר מ-100 אלף דולר, וכאן הוא החליט שהגיע הזמן לתעד את מסע הכורסה עד ליעדה הסופי, ושהוא לא ישפץ אותה בעצמו.
@miztermiller Can’t believe I just found this amazing designer chair on Facebook Marketplace for $50! Could be worth $100,000 #homedecor #interiordesign #diy #homerenovation #thrifted #vintage #thrifthaul #facebookmarketplace #antiques ♬ love nwantinti (ah ah ah)
התגובות לסרטון לא איחרו לבוא, ובין היתר הציעו לג'סטין לפנות לבית מכירות פומביות כדי שיטפלו בה כראוי וימכרו אותה כמו שצריך. הוא לא בזבז זמן, פנה לסותבי'ס ואלה זיהו משהו משובח ושמחו על הפנייה עם מילים יפות כמו Stunning Henningsen chair וגם This is a superb model או The leather looks wonderfull despite the tears. באחד הסרטונים מילר אפילו הציע (בצחוק או שלא) לא לנסות לפרוץ לביתו כי הכורסה שמורה בכלל במקום אחר. לאחר טיפול מסור שכלל תיקון קרעים, טיפול בעור והידוק הבד, הוצאה הכורסה למכירה על ידי סותבי'ס.
באתר של סותבי'ס נכתב על הנינגסן כי גישתו החדשנית ליצירת רהיטים מתבטאת בכורסה זו, שמדגימה את האיכויות של תעשיית הרהיטים בסקנדינביה של שנות ה-30. "הגב הגבוה, ה'כנפיים' המשולבות והצורה המעוקלת והארגונומית תומכים בגוף בנוחות תוך מתן תחושת פרטיות". הנינגסן, הוסיפו, שלמד מדורות של יצרני רהיטים וארונות במשפחתו, השתמש בחומרים איכותיים ובטכניקות ייצור מסורתיות כדי להניב כיסא יציב ועמיד. "הקווים המעוקלים משתלבים עם צורת הכנף ההיסטורית ויוצרים עיצוב חדשני אך אלגנטי". הם הוסיפו גם שהכיסא הוא "ככל הנראה אחד מחמישים או יותר הדוגמאות שידועות כי יוצרו, ושומר על העור המקורי שלו".
הסרטון שהעלה מילר עם ההמתנה למכירת הכורסה זכה ל-4.8 מיליון צפיות, נתון מרשים ביותר ביחס לסרטוני הטיקטוק הרגילים שלו שמגיעים לעשרות אלפי צפיות. מילר, שהעיד כי הוא לא נוהג להתרגש בדרך כלל, שיתף את מסך המכירה און ליין וחיכה בסבלנות נרגשת לתוצאה. תוך שלוש דקות המחיר שהוערך על ידי סותבי'ס ב-50-30 אלף דולר נסק ל-85 אלף דולר (כ-300 אלף שקלים), מחיר שיא לדגם של הנינגסן.
סרטון ההודעה על המכירה:
ופה הוא מבשר בהתרגשות על תוצאות המכירה:
בסרטון שלאחר המכירה מילר תיאר את עצמו כמי שאינו מומחה לריהוט, ולאור תגובות שהאיצו בו לתת חלק מכספי המכירה לבעלים המקוריים, הרגיש צורך להסביר ואף להדגים איך הגיע לחצר המוכרים של הכורסה "בלי לגנוב אותה". "המוכרת רק רצתה להיפטר מהמון רהיטים, וחזרה כמה פעמים על כך שהכורסה שווה הרבה. זה יהיה מוזר אם אחלוק אתה את הכסף, אחרי שידעה כמה היא שווה וביקשה עליה רק 50 דולר", הסביר וציין לבסוף שהוא ישן טוב בלילה עם ההחלטה. תכל'ס גם אנחנו, כי הכורסאות שלנו לא מסתובבות באתרי מכירות פומביות. נמשיך לפנטז על היתקלות מפתיעה עם פריט מעצבים זרוק ברחוב, כמו שקרה לא מזמן לניו יורקרית אמנדה ג'וי, שמצאה ספה בשווי -8,000 דולר למרגלות בניין יוקרתי בעיר.