הקריטריונים לבית נקי משתנים מאדם לאדם, ולא כולם חשים צורך לקרצף את הרובה או להבריק את המקלחון, אבל רוב האנשים כנראה יסכימו שאת המטבח צריך לנקות לעתים קרובות. מצד אחד, הכנת אוכל ואכילה הן פעולות שיוצרות לא מעט לכלוך, ומצד שני הן דורשות הקפדה על ניקיון והיגיינה כדי למנוע הרעלת מזון ושאר בעיות בריאות. באתר the kitchn פרסמו רשימה של כללים בסיסיים שצריך להקפיד עליהם כדי לשמור על ניקיון המטבח. הנה הם:
הקפידו להחליף את ספוג הכלים לעתים קרובות: אין ברירה, אם אתם משתמשים בספוג לעתים תכופות יש להחליף אותו בספוג חדש מדי שבוע. אם אתם משתמשים בו לעתים רחוקות, אפשר פעם בשבועיים. אם הספוג מדיף ריח רע או נראה מזוהם, החליפו מיד.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> אהבנו הכל בדירה המשופצת בגבעתיים, ואז נכנסנו למטבח
>> מומחית מגלה: זו הטעות שכולם עושים עם הכביסה
אל תשתמשו באותה מגבת למטרות שונות: למגבות יש שימושים שונים, ולעתים קרובות לא מכבסים אותן בין שימושים, והפריט הסופג מטבעו והרטוב הופך למצע אידיאלי להתרבות חיידקים. כדי לא להפיץ חיידקים, השתמשו במגבת אחת לידיים, ובמגבות אחרות אם אתם רוצים לייבש כלים או לנקות את הדלפק. מומחים ממליצים לכבס מגבות מטבח מדי יום בחום גבוה, וגם לייבש אותן היטב בחום גבוה.
קודם מנקים ואחר כך מחטאים: זכרו שיש הבדל בין ניקוי לחיטוי. ניקוי פירושו הסרה של לכלוך ואבק באמצעות סבון ומים. חיטוי, לעומת זאת, פירושו השמדת חיידקים באמצעות חומרים מתאימים (חומרי ניקוי מחטאים או תמיסה המורכבת מ-3.80 ליטר מים וחמש כפות אקונומיקה). שימו לב: פעולת החיטוי דורשת זמן, ואם אתם מנגבים מיד את החומר, המשטח אולי יהיה נקי, אבל לא יהיה מחוטא. בדקו בהוראות כמה זמן צריך להשאיר את החומר. אם אתם משתמשים באקונומיקה המתינו כ-10 דקות.
אל תערבבו חומרי ניקוי שונים: אסור בשום אופן לערבב חומרי ניקוי, ואסור לערבב חומרי ניקוי עם חומץ ו/או סודה לשתייה. ערבובים כאלו יוצרים גזים נדיפים שעלולים להיות מאוד רעילים. ובכלל: קראו את ההוראות על אריזת חומר הניקוי ופעלו לפיהן.
אל תתנו ללכלוך להצטבר: נשפך משהו במקרר? התבשיל גלש על הכיריים? טיפות מרק לכלכו את המיקרוגל? נקו את הלכלוך מיד. בדרך כלל בשלב הזה יספיק ניגוב, אבל אם לא תעשו זאת תמצאו את עצמכם מקרצפים כתמים עקשניים.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
אל תנקו מסביב לבלגן: נראה שחפצים אבודים מכל הבית מגיעים למטבח ומצטברים על הדלפקים. פנו את הדלפקים ומשטחי העבודה לפני שאתם מנקים (ורצוי גם להחזיר את החפצים המיותרים למקומם).
נקו מלמעלה למטה: הכלל הזה נכון תמיד – מתחילים לנקות מלמעלה וכך הלכלוך נופל למטה, על המשטחים שטרם נוקו. למשל: התחילו מארונות המטבח, המשיכו במשטח העבודה וסיימו ברצפה.
רכזו את כל חומרי הניקוי המקום אחד: שמרו בארון המטבח את כל החומרים והכלים שנדרשים כדי לנקותו. כך לא תצטרכו לרוץ להביא את הדלי מחדר הרחצה ואת המטאטא מחדר הכביסה.