אין לכם מייבש, או שאין לכם מקום למייבש. או שיש לכם מייבש אבל הוא מכווץ לכם את הבגדים. או שאין לכם כסף מיותר לחשבון חשמל מנופח. בקיצור, אתם צריכים לייבש בגדים בחורף, ומהר. אז נכון, אפשר לייבש כביסה בחוץ גם בחורף, אבל זה לא כיף כמו באביב או בקיץ. בייחוד לא אם מתחיל גשם בלתי צפוי וצריך לרוץ החוצה להציל את הבגדים. בחור נחמד בשם צ'יאנה דיקסון, מעורכי האתר homes and gardens, חלק עם הקוראים טיפים לייבוש כביסה בבית, יד ראשונה ממומחה. כל מה שאתם צריכים זה מתקן סופח לחות איכותי ומתקן ייבוש בגדים גדול.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> מכניסים את הג'ינס למכונת כביסה? חבל עליו, תעשו את זה במקום

  1. סיימו את הכביסה עם סיבוב סחיטה נוסף
    אחרי כביסה רגילה במכונה, בתוכנית הרצויה לכם, הפעילו מחזור נוסף של סחיטה, כדי להיפטר מכמה שיותר מים מהכביסה לפני התלייה. העמידו את מתקן הייבוש בחלל קטן בבית, שכן חלל קטן מתחמם מהר יותר ומזרז את תהליך הייבוש.

    סל כביסה מלא, מכונת כביסה (צילום: New Africa, SHUTTERSTOCK)
    עוד סיבוב סחיטה לא יזיק | צילום: New Africa, SHUTTERSTOCK

  2. מקמו נכון את מכשיר ייבוש הלחות
    הנה הטיפ הכי חשוב לייבוש בגדים בתוך הבית בחורף: המקום הטוב ביותר להציב את קולט הלחות הוא מתחת למתקן הייבוש. כך, כשהבגדים תלויים על המתקן, אוויר יבש עולה ומייבש אותם במהירות תוך מניעת ריחות טחב ולחות ממושכת. נוסף לכך, תיהנו מהריח הנעים של כביסה טרייה בבית, מה שהופך את האווירה לנעימה יותר.

  3. אל תדחסו יותר מדי בגדים יחד
    במתקני ייבוש בגדים יש פחות מקום מאשר במייבש כביסה או על חבל כביסה חיצוני, אך חשוב להימנע מהצמדת הבגדים אחד לשני. יש להשאיר מרווחים כדי לאפשר זרימת אוויר טובה. גם אם מכשיר ייבוש הלחות פועל, לבגדים דחוסים ייקח זמן רב יותר להתייבש והם יכולים לפתח ריח לא נעים או אפילו עובש. אם יש לכם הרבה כביסה לייבש, השתדלו לתלות פריטים עבים לצד פריטים דקים כדי למנוע מהם לגעת זה בזה. שקלו להריץ מחזור כביסה קטן יותר כדי להבטיח שהכל ייכנס ויתייבש כראוי. ויש גם מתקן ייעודי לגרביים ותחתונים שמאפשר לחסוך מקום על המתקן. בסיום, אני פשוט מקפלים ומאחסנים אותו.

    גבר תולה תחתונים על מתקן ייבוש כביסה (צילום: Jota Buyinch Photo, SHUTTERSTOCK)
    אל תדחסו יותר מדי בגדים יחד | צילום: Jota Buyinch Photo, SHUTTERSTOCK

  4. שמרו על החדר חם
    מבחינה טכנית, כל מה שנדרש כדי לייבש בגדים הוא זרימת אוויר מתמדת (ולכן אפשר לייבש כביסה גם בחוץ בימים קרים אם יש רוח), אך חימום החדר בהחלט מזרז את התהליך. כדי להפוך את החימום ליעיל יותר, ודאו ששום דבר לא חוסם את הרדיאטור/מזגן וסגרו את דלת החדר כדי לשמור על החום. עם מכשיר ייבוש הלחות פועל, החדר מתחמם מהר יותר ואין חשש להיווצרות עובש.

  5. הסירו פריטים שהתייבשו
    כשאתם עוברים ליד מתקן הייבוש, תנו לפריטים התלויים לחיצה קלה. אם משהו כבר יבש לגמרי, הסירו אותו כדי לפנות מקום לפריטים עבים או לחים יותר. אגב, הכניסו לארון רק כביסה יבשה לחלוטין - כלל זהב שמבטיח ריח טוב בארון לאורך זמן.

    רדיאטור (צילום: Yevhen Prozhyrko, SHUTTERSTOCK)
    רדיאטור בקרבת מקום יזרז את התהליך | צילום: Yevhen Prozhyrko, SHUTTERSTOCK

ומה אם אין לכם קולט לחות?

במקרה כזה, דאגו למקסם את זרימת האוויר:

  • השאירו מרווחים גדולים יותר בין הבגדים.
  • השאירו דלתות פנימיות פתוחות כדי לאפשר ללחות להתפזר.
  • תלו בגדים קרוב למקורות חום, כמו רדיאטורים או פתחי חימום, תוך שמירה על מרחק בטיחות.