במציאות הקשה של החיים בישראל בחודשיים האחרונים, אלפי אנשים שפונו מבתיהם מצאו עצמם במגורים זמניים בבתי מלון, שמתמשכים עוד ועוד. ככל שהזמן עובר המגורים האלה מייצרים לא מעט אתגרים – נפשיים וגם טכניים, ומצריכים התאמות ואלתורים. אחד האתגרים היום יומיים הוא לכבס את הבגדים, ואפשר לאמץ את התובנות ששיתף עיתונאי התיירות ריק סטיבס ל-Insider לגבי כביסה ידנית בחדר מלון, בשהות קצרה או ארוכה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> מודיעין: מדירה ללא מטבח לפנטהאוז חלומי במיליון שקלים

>> הקלפה במטבח קרסה: "מזל שלא היינו בבית"

 

רוב בתי המלון מספקים שירותי כביסה, אך זהו עניין יקר וגם בעל פוטנציאל לטעויות, ובדרך כלל מדובר בכמות קטנה של פריטים, כזו שאפשר להשתלט עליה לבד ובלי מכונה. הנה כמה טיפים יעילים שסיפק סטיבס לאיך לעשות את זה ביעילות, תוך שמירה על ניקיון החדר וכבוד למדיניות המלון.

אם אפשר, תיערכו מראש

למתארחים במלון למטרת נופש או נסיעת עבודה סטיבס ממליץ לחשוב על הכביסה כבר בשלב האריזה ובחירת הבגדים ולבחור כאלה שקל לכבס ידנית - בדרך כלל בגדים שמתייבשים במהירות ואינם זקוקים לסחיטה מאומצת, למשל מבד דרייפיט. למי שמוכן להשקיע קצת יותר הוא ממליץ לערוך "חזרה רטובה" בבית לפני הנסיעה, כלומר לעשות כביסה ידנית לבגדים שמתכננים לארוז ולבדוק איך משפיעה עליהם כביסה ללא מכונה.

כביסה  (צילום:  ConstantinosZ, Shutterstock)
הכי טוב לעשות ניסיון בבית כמה ימים לפני האריזה | צילום: ConstantinosZ, Shutterstock

אין צורך בחומרי כביסה מקצועיים

נקודת ההנחה של סטיבס היא שבדרים אין צורך שהבגדים יהיו נקיים בסטנדרט הכי מחמיר, העיקר שיהיו נקיים ורעננים מספיק בשביל לשמש אתכם בהמשך: "באופן כללי, אני פשוט מכבס את הכביסה שלי בכיור ומשתמש בשמפו או מוצר טיפוח אחר שמספק המלון. הפילוסופיה שלי לגבי שטיפת בגדים בדרכים היא שאם אתה מקבל רק ניקיון ברמה של 65 אחוז זה ממש טוב כשאתה בדרכים. אין מה להילחץ מזה".

נוזל כביסה בבקבוקונים

למי שבכל זאת מתעקש לארוז חומר כביסה ייעודי לניקוי יסודי, סטיבס ממליץ להעביר נוזל כביסה לתוך בקבוקי נסיעה קטנים כדי למזער את הנפח בתיק, ומזכיר לאבטח את הבקבוקונים בתוך שקית זיפלוק ניתנת לסגירה חוזרת, כך שלא יישפך כלום החוצה ויכתים את שאר הדברים בתיק בזמן ההעברה.

מלון חדר רחצה (צילום: Basar, shutterstock)
תכשירי הטיפוח של המלון מספיקים בשביל לרענן את הבגדים שלכם | צילום: Basar, shutterstock

מכונת כביסה מאולתרת

לפי סטיבס, כמה בתי מלון באירופה יוצאים מגדרם כדי להניא אורחים מלעשות כביסה בחדרי הרחצה שלהם על ידי הצבת שלטים מכוונים והסרת הפקקים בכיורים ובאמבטיות. כדי להתגבר על זה כדאי להצטייד מראש בפקק ניקוז אוניברסלי, לאלתר חסימה של פתח הניקוז או ליצור מכונת כביסה מאולתרת בתוך שקית זיפלוק גדולה הניתנת לסגירה חוזרת, הוספת הבגדים, מים חמים וסבון, סגירה וניעור חזק, שאחריו ניקוז התכולה לפני השטיפה שלב במי הברז וסחיטה. ואפשר לעשות את זה גם עם טבלית כביסה שבמקרה ארזתם מראש:

@bec_chalk Ya welcome stinkies #travel #travelhack #europe ♬ original sound - Bec Chalk

כדי למנוע בלגן בחדר, קבלו טיפ להסרת עודפי המים מהבגד לאחר הסחיטה – עוטפים את הבגד במגבת ואז מוחצים אותה כדי להוציא את הלחות שנותרה כלואה בתוך הסיבים. אפשר למתוח חבל כביסה מאולתר (או קנוי, ניתן למצוא כאלה בחנויות למטיילים) לתלייה וייבוש הדברים בחדר הרחצה. בחלק מהמלונות יש כבל נמתח ייעודי לזה מעל האמבטיה. אפשרות אחרת היא לתלות את הכביסה הלחה להתייבש בארון פתוח.

טיפים לכביסה ידנית לפריטי חורף עדינים

סוודר: יש פריטים שממש לא מתאימים לסיבוב במכונה, גם בבית, ביניהם סריגים עשויים צמר. אלה דורשים טיפול מיוחד, עדין וללא סחיטה, כי אם מותחים את הבד כשהוא רטוב, הצורה של הבגד עלולה להיהרס. כך מכבסים אותם:

  • מכניסים את הסוודר לגיגית מים קרים עם נוזל כביסה עדין, מערבבים בעדינות עד שכולו יירטב ומשרים למשך 10-15 דקות (בלי למתוח ולשפשף את הבד).
  • מרימים את הסוודר בעדינות ולוחצים עליו קלות מהצדדים להסרת המים העודפים. שימו לב לא לסחוט את הבד.
  • מרוקנים את הגיגית, ממלאים אותה מים קרים נקיים, מכניסים את הסוודר ומערבבים בעדינות להוצאת הסבון. חוזרים על השלב הזה עד שכל הסבון יורד מהסוודר.
  • מניחים מגבת על משטח עמיד למים, פורשים עליה את הסוודר ומעליו מניחים מגבת נוספת. מגלגלים את השכבות שנוצרו לצורך ספיגה של עודפי המים מהסוודר.
  • פורשים מגבת יבשה על משטח מאוזן, במקום ללא אור שמש, ומניחים עליה את הסוודר תוך סידור הצורה הרצויה שלו.
  • באותו אופן מייבשים גם סריגים שבתווית שלהם רשום שניתן לכבסם במכונה עד 30 מעלות, כי למייבש בהחלט אסור להכניס אותם.
 אישה בחורף עם סוודר (צילום:   Halay Alex, shutterstock)
אישה בחורף עם סוודר | צילום: Halay Alex, shutterstock

מעיל: גם אם אתם לא פוליטיקאים, סביר להניח שמלתחת החורף שלכם כוללת לפחות מעיל יוניקלו אחד, או מעיל בסגנון דומה. כך תנקו אותו ללא מכונת כביסה:

  • סוגרים את כל הרוכסנים או הכפתורים במעיל, מרוקנים כיסים וסוגרים סקוטשים למיניהם.
  • מכניסים את המעיל לגיגית או כיור מלא במים קרים עם מעט נוזל ניקוי ומשפשפים בעדינות את חלקי המעיל להורדת הלכלוך.
  • שוטפים את המעיל תחת מים קרים בעדינות, עד להורדת כל חומר הניקוי.
  • לוחצים בעדינות על חלקי המעיל, ללא סחיטה, להוצאת מים עודפים ותולים אותו לייבוש.
  • לאחר שהמעיל התייבש מכניסים אותו למייבש ל-20 דקות בחום נמוך, עם כדור טניס ש"יעורר" את קבוצות הנוצות שנדבקו ויפתח אותן.