התוספות הקטנות והמשמעותיות ביותר בעיצוב הבית הן לאו דווקא אלו שנרכשות בסכומים גבוהים ובחנויות הנחשבות, אלא פריטים ייחודיים, אלו עם הסיפור המעניין מאחוריהם, שכמוהם אין לאף אחד אחר. לכל בית יש את הסיפור שמאחוריו, הפרטים הקטנים והספציפיים שהם בעלי ערך מוסף – רהיט שעבר בירושה, שטיח שנקנה בשוק פשפשים בארץ רחוקה, פריט שנמצא ברחוב ועבר שיפוץ או אביזר שנראה יומיומי אך ניתן לו מקום של כבוד בבית בגלל שיש לו משמעות רבה בעיני בעליו. מצאנו עבורכם 20 דוגמאות לחללים ופריטים כאלו, יחידים במינם.
עוד באתר לעיצוב הבית:
- 7 חנויות מעוצבות בארץ שעושות את זה נכון
- הבניין האיראני שמשתנה בלחיצת כפתור
- בדרך לסלפי המושלם: 3 פינוקים סלולריים
בדיחה טובה
אחותה של אביבית, בלוגרית ויוצרת שבין השאר משפצת ומחדשת רהיטים, מצאה את הכיסא הזה בבית ההורים של בן זוגה, שם הוא כלל לא היה בשימוש. בעזרת צבע ורוד מתקתק והדבקת קולאז' של בדיחות מסטיק בזוקה, דירת הסטודנטים של אחותה זכתה לתוספת כיפית ומרעננת. את התוצאה אפשר להשיג גם עם הדבקת קומיקס, גזרי עיתונים, קלפים ועוד. הוראת הכנה כאן.
מסננת אור
כשאדוה אפק חיפשה חומר חדש ליצירה, היא גילתה מחדש את עולם הרקמה. אך במקום לבחור בדרך השגרתית והמוכרת, היא בדקה חומרים חדשים ומצאה במסננות עם רשת שקופה את הפתרון המושלם. כך, בעזרת מוצר קיים וזמין, עבודה קשה והרבה מקוריות ויצירתיות, היא יצרה גוף תאורה צבעוני ומיוחד המקשט את הקיר ומוסיף הרבה צבע ושמחה לחלל.
משלוח חינם
קופסת עץ ששימשה במקור להובלה כלשהי נמצאה על ידי המעצבת והיוצרת לירון ורדי (מיקולה) בדרכה הביתה מהגן של בתה, ותחת ידיה הפכה לשולחן סלון בעל סיפור נחמד ומראה צעיר. חותמת המשלוח שהיתה על הקופסה נתנה לה השראה לעיצוב הרהיט כולו, כאשר היא הוסיפה לה חותמות נוספות האופייניות למשלוחים, חיברה לה גלגלי עגלה ישנים וצבעה אותה בלכה חומה כהה. יחד עם השטיח הפרסי הצבעוני וכרית הנוי שתפרה בעצמה, נוצרה לה פינה מעניינת ומקורית במיוחד בסלון ביתה.
שער לעבר
באחת החנויות בשוק הפשפשים ביפו, בקומת גלריה מאובקת ובתוך גיבוב של מסגרות ברזל חלודות, מצאה האדריכלית סיגל בן נון ראש מיטה ישן ומיד ראתה את הפוטנציאל שלו. בני ביתה לא חלקו את התלהבותה ואפילו זלזלו, אך עם התוצאה הסופית כבר לא יכלו להתווכח – שער כניסה מרשים ויחיד במינו, צבוע בגוון בורדו יין, ששכנה של סיגל העוסק במסגרות, ניב שדה, עזר לה לשפץ ולשלב בחומה הקיימת באופן שימושי ונוח.
הכי וינטג'
ניחוח וינטג' אמיתי אינו ניתן להשגה באמצעות רכישת מוצרים חדשים בחנויות עיצוב, וכדי להשיג את הדבר האמיתי דרושים מעט יותר השקעה ומאמץ. כך גם במקרה של דירה שעיצבה שלי פדן לורבר, עבור לקוחות שביקשו עיצוב אותנטי בסגנון של שנות החמישים והשישים של המאה הקודמת. את שולחן הסלון, השרפרף והכורסאות הם מצאו בשוק הפשפשים במצב מוזנח במיוחד, והעבירו אותם שיוף, צביעה, חידוש העץ וריפוד מחדש להשגת התוצאה הרצויה. את המזנון מצאו ברחוב וחידשו גם אותו ליצירת מראה חדש-ישן.
מפת התמצאות
גם בתחום חיפויי הקיר אפשר לחפש לבד את הפתרונות המפתיעים והמקוריים כדי ליצור מראה מיוחד וצבעוני. מליסה, עורכת הבלוג The Inspired Room, קישטה את קיר המסדרון שלה בעזרת מפות ישנות ונייר עטיפה שרכשה בחנות למוצרי נייר, כדי ליצור קולאז' מעניין וצבעוני על גבי הקיר. מראה דומה אך שונה ניתן להשיג בעזרת ספרי ילדים ישנים לחיפוי קיר בחדר ילדים או בפינת המשפחה, או בעזרת מגזינים ישנים ועיתונים.
היורשת
כמעט כולנו קיבלנו רהיטים בירושה מבני משפחה שונים בשלב כזה או אחר של חיינו, אך במקרה זה, הרהיט המדובר הגיע לידיה של מעצבת הפנים יוליה לגקוב דווקא מזוג קשישים שהיו שותפים לדירה שלה ושל בעלה בתחילת נישואיהם. 19 שנה לאחר מכן השידה עדיין מלווה אותם, ובכל בית שבו הם גרים הם שומרים לה מקום של כבוד.
מה במשבצת?
קישוט הבית ואבזורו בעזרת תמונות מוסיף הרבה צבע ואופי לחלל, לכן מומלץ לבחור בתמונות שבאמת משקפות את האופי ואת האהבות שלכם. את התמונה המושלמת שתעזור לכם להשיג את המטרה כנראה לא תמצאו בחנות עיצוב. מעצבת הפנים יונית שטרן היתה בעברה דיילת, והיא חיפשה תמונה שתעביר את האווירה האורבנית של הערים שבהן ביקרה. את מבוקשה היא מצאה דווקא במגבת מטבח שרכשה בניו יורק, שמוסגרה ונתלתה בסלון.
סיפור לפני השינה
מעצבת הפנים קרן בר מאמינה שעיצוב טוב מקנה הרגלים טובים, ולכן היה לה חשוב לשדרג את פינת הקריאה של בנה כדי לעודד אותו לקריאה מרובה. כך מצא את מקומו בחדר הילדים בביתה כיסא נדנדה ישן שמצאה ברחוב, שהיא צבעה בגוון צהוב מרענן. כך היא שדרגה בקלות ובזול את עיצוב החדר ואת הרגלי בנה בעת ובעונה אחת.
ממזרח למערב
בעיצוב דירה בצפון מדינת ניו יורק בחרה המעצבת אמילי הנדרסון יחד עם בעלת הדירה גוונים וחומרים ספציפיים לעיצוב הדירה - גוני כחול ירוק, לבן ועץ עם הרבה השראה מהטבע. כדי לתת נגיעות השוברות מעט את הצבעוניות הן בחרו ביצירות אמנות ובפריטים ייחודיים, כמו מסך הווינטג' הזה שמקורו בסין, וכאן הוא משמש כראש מיטה בחדר האורחים.
צמד חמד
זוג "מנצ'לך" (אנשים ביידיש), שבעבר היו משמשים כתופסני תריסים, נאספו על ידי לקוחותיה של מעצבת הפנים מרב זהר ללא ידיעה למה ישתמשו בהם. במסגרת שיפוץ הבית, שכלל גם תכנון ועיצוב של מטבח חדש, זכה הזוג למקום של כבוד כתומכי ספרי מתכונים מעל משטח העבודה במטבח.
טלאי על טלאי
את שולחן הסלון הרב-שימושי הזה הכינה מעצבת האופנה והבלוגרית שרון עשת כדי לענות על הצרכים שלה ושל בעלה – היא רצתה שולחן סלון להגשה והוא רצה הדום שיוכל להניח עליו רגליים ולהתרווח על הספה. משלט עץ ישן, שהיא ניסרה, שייפה וצבעה, היא יצרה את השולחן, ואליו התאימה כרית שעשויה ממזרן ישן וכיסוי טלאים משאריות בד צבעוניות.
נגר אומן
לרובנו קשה לדמיין שילוב של פריטים בלתי צפויים בנגרות המטבח, וברוב המקרים אנו בוחרים לתכנן את המטבח כולו אצל ספקי המטבחים המוכרים. למעצבת הפנים דנה מורן היה רעיון אחר, וכבר מתחילת תהליך השיפוץ של ביתה היה לה ברור ששולחן הנגרים הזה, שהיה זרוק קרוב ל-20 שנה במחסן של משפחתה, ישולב בתכנון המטבח. לאחר כמעט חצי שנה של עבודה על חידוש השולחן, הוא מוקם כאי מרכזי בחלל, וכל פרט בו משמש את בני הבית לעבודת המטבח ולאחסון.
המתוחה
טקסטיל יכול להוסיף המון צבע וטקסטורה לעיצוב הבית, המגוון הקיים כיום בשוק הוא אדיר וקיימות אינספור אפשרויות מפתיעות לשילובו בבית. לירון גונן למשל בחרה לשלב בד ריפוד פרחוני ומשמח דווקא כתמונה על הקיר, בעזרת מתיחתו על גבי מסגרת עץ. כך היא הבטיחה התאמה אישית של סגנון התמונה, הצבעוניות שלה וגודלה, ונוסף לכך אפשר לומר בוודאות כי לאף אחד אחר אין תמונה בדיוק כמו שלה.
אמנות שימושית
ביתה של האמנית קרן קימל בלוס אנג'לס מאובזר בפריטים רבים שלא נרכשו בחנויות עיצוב. בעזרת עבודת אוצרות מדויקת שלה, היא הצליחה לשלב פריטים בלתי צפויים בעיצוב הבית, ואפילו בחדר של בנה נתלו בקפידה זה לצד זה משטחי סקייטבורד, המקשטים את הקיר במקום תמונות.
משתבח עם הזמן
עיצוב כולל הרבה חשיבה יצירתית, שחלק ממנה הוא היכולת לדמיין שימושים חדשניים ומפתיעים לפריטים פשוטים. ג'יין ברמן-מרמרי ראתה את הפוטנציאל בארגזי יין שגיסתה עמדה לזרוק, והחליטה לשפצם כדי להפוך אותם לארגזי צעצועים בחדר הילדים. היא שייפה את העץ כדי לחשוף את היופי הטבעי שלו והוסיפה גלגלים שנבנו בהתאמה למידות הארגזים, וכך יצרה פריט מפתיע בסגנון רטרו ובמראה טבעי.
דוברת אנגלית
קרן בייליס מתגוררת כבר שנתיים בקליפורניה, ושם, בזכות השוק והמבחר הגדולים, הצליחה לממש את אהבתה הגדולה לאמנות איסוף ושיפוץ הרהיטים. חנויות יד שנייה, אתרי אינטרנט, חנויות עודפים ומציאות ברחוב הן רק חלק מהדרכים שבהן קרן משיגה את הפריטים המיוחדים שהיא משפצת. שידת הצד הזו לדוגמה נרכשה בגאראג' סייל בסכום מגוחך של דולרים בודדים, שופצה, נצבעה ומוקמה לצד המיטה בביתה.
עד הטפחות
זה כבר מזמן לא סוד שהפרטים הקטנים הם שמשדרגים את עיצוב החלל והופכים אותו לייחודי ומסקרן. בחדר של בנה, האדריכלית שירה גנני לא חסכה בשום פרט. כמעט דבר לא נקנה בחנות עיצוב, הכל נעשה באופן עצמאי על ידה –מציפוי הארון בטפט גיאומטרי, דרך תפירת המובייל שמעל העריסה ועד להכנה עצמית של כלים לשידת ההחתלה באמצעות קופסאות של "גליליות" שניקתה וציפתה בדוגמיות של טפט מקטלוג ישן.
המלקטת
לכל אחד קיימת הפינה הקטנה הזו בבית, שחשוב לו שתהיה מיוחדת במינה, במקרה זה של דירה שעיצבה מרב זהר, הלקוחה חיפשה יחידת איפור מעניינת ושונה. לאחר שיטוט בחנויות וינטג', הוחלט לבנות עבורה משהו ייחודי שיתהווה תוך כדי תהליך ליקוט - נאספו מגירות שנתלו על גבי הקיר לאחסון, נבחרו קורות עץ ישנות שנצבעו מחדש, ומוקמה מראה מתאימה, כך שהתוצאה מפתיעה ובלתי שגרתית.
מכל קצוות תבל
ביתה של המעצבת הרב-תחומית כריסטינה סימון הוא אקלקטי במיוחד, וניתן למצוא בו אינספור פריטים שנאספו בקצוות שונים של העולם ומוקמו זה לצד זה. למשל בסלון היא מיקמה שידת טלוויזיה במראה עתיק שרכשה בשוק פשפשים, ולצדה אוסף פריטים פשוטים מתקופות שונות, המשמשים כדקורציה ומוסיפים עושר לחלל, כמו משוט עץ, גיטרה תלויה, פטיפון ואוסף ספרים.