מאז שהפך לדייר קבע בבתים ברחבי העולם אנחנו רק מגלים עוד ועוד מנפלאותיו של רדיד האלומיניום על שימושיו הרבים, מעבר לשימוש הקלאסי במטבח לבישול, חימום ואריזה – אנחנו כבר מכירים את היכולת שלו למנוע היווצרות חשמל סטטי במייבש הכביסה, לנקות סירים שרופים, ואפילו לשמור על טריות של חסה. הנה עוד כמה שימושים מפתיעים למוצר הזה בבית.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> שכחתם כביסה רטובה במכונה? כדאי לדעת את הפרט הזה

>> מהממת כמוה: בדירה היוקרתית של שחר חיון

 

גיהוץ מהיר פי שתיים

הנה שימוש שישמח במיוחד את כל מי שמגהץ בלית ברירה, רק כשממש חייבים: כשמכניסים יריעה של נייר אלומיניום מתחת לכיסוי של קרש הגיהוץ הנייר משקף את החום שמגיע מהמגהץ, מכפיל אותו, וכך אפשר לגהץ את שני הצדדים של הבגד בבת אחת ולקצר את זמן הגיהוץ כמעט בחצי. אפשר להסתפק ביריעה בגודל של הבגד שמגהצים, אבל עדיף לעטוף את קרש הגיהוץ כולו, מתחת לכיסוי, ולהשאיר אותו ככה.

שימוש בנייר אלומיניום לגיהוץ, רדיד אלומיניום (צילום: Garna Zarina, SHUTTERSTOCK)
צילום: Garna Zarina, SHUTTERSTOCK

ספיגת סירחון של נעליים

במקום להגלות את נעלי הספורט המיוזעות או הסניקרס המריחות למרפסת או מחוץ לדלת הכניסה, הכניסו לתוך כל אחת מהן כמה יריעות נייר אלומיניום מגולגלות למעין כדור והשאירו אותם שם למשך הלילה. הכדורים יספגו את הריחות הלא נעימים, ובניגוד לאבקות או תרסיסים, לא ישאיר אחריהם שאריות או בלגן (שימו לב שהטיפ הזה לא עובד עם נעליים רטובות).

נעליים מסריחות (צילום: kitzcorner, Shutterstock)
צילום: kitzcorner, Shutterstock

חידוד מספריים

הזמן עושה את שלו ומתישהו גם המספריים הביתיים נשחקים או מחלידים. אין צורך להשחיז אותם אצל בעל מקצוע או לזרוק ולהחליף בזוג חדש - הדרך הקצרה והקלה להשחיז מספריים היא פשוט לגזור באמצעותם נייר אלומיניום מקופל למספר שכבות. פחות מעשר גזירות אמורות להספיק כדי להותיר את הלהבים של המספריים חדים ובוהקים.

מספרים גוזרים רדיד אלומיניום (צילום: Levent Konuk, SHUTTERSTOCK)
צילום: Levent Konuk, SHUTTERSTOCK

העברה קלה יותר של רהיטים כבדים

לא קל להרים ולשנע לבד בידיים רהיטים כבדים כמו ספות, מיטות, שולחנות וכו', ונייר אלומיניום יכול להקל מעט על ההזזה של הרהיט מנקודה אחת לשנייה - עוטפים בנייר את החלק התחתון של הרגליים של הרהיט, כשהצד העמום פונה כלפי מטה (הצד העמום חלקלק יותר מהצד המבריק), וכך הוא יחליק בקלות רבה יותר  על הרצפה, ואולי אפילו יחסוך הרמה כבדה.

שתי נשים מזיזות ספה  (צילום: Grigvovan, SHUTTERSTOCK)
צילום: Grigvovan, SHUTTERSTOCK

חיזוק פעולת סוללות

לאורך זמן, הקפיצים שמחזיקים בקונטרה את הסוללות בשלטים, פנסים, צעצועים ושאר מכשירים עלולים לאבד מתח ובהדרגה לשבש את פעילות המכשיר. אם דוחפים בין הקפיץ לסוללה חתיכה קטנה של נייר אלומיניום מקופל למעין כרית קטנה, זה ימלא את החלל שנוצר מהקפיץ הרפוי ויעזור לשמור על הכול במקום.

2 בטריות בתוך תא בטריות (צילום: Konektus Photo, SHUTTERSTOCK)
צילום: Konektus Photo, SHUTTERSTOCK

צחצוח והברקת כלי כסף

אין צורך לרכוש משחה מיוחדת כדי לנקות את סכו"ם הכסף שלכם - רפדו תבנית זכוכית בנייר אלומיניום והניחו את כלי הכסף בתוכה, כשכל חלק נוגע בנייר כאלומיניום. הוסיפו 4 כוסות מים רותחים ואז רבע כוס סודה לשתייה (אפשר גם להכפיל או לשלש את הכמויות לפי הצורך כדי לכסות ערימה גדולה). התערובת תתחיל להקציף, ותוך מספר דקות החלקים המוכתמים יבריקו. מוציאים את כלי הכסף מהכלי, שוטפים אותם במים נקיים, מייבשים במטלית רכה ומאחסנים על יריעת נייר אלומיניום כדי למנוע הכתמה עתידית. אפשר לעשות את זה גם בתוך סיר קטן עם מים רותחים על האש, ובכל מקרה התהליך אינו מומלץ לשימוש עם חלקים שרק מצופים כסף.

הברקת סכו"ם כסף בסיר מים רותחים, סודה ונייר אלומיניום (צילום: KrimKate, SHUTTERSTOCK)
צילום: KrimKate, SHUTTERSTOCK

שיפור האות של האינטרנט האלחוטי

התמודדות עם אות WiFi חלש זה עניין מתסכל ביותר, בעיקר אם צריך להמתין על הקו שעות לשירות של הספק שיבהיר מה הבעיה או כדי להזמין טכנאי. במקום זה אפשר ליצור רפלקטור מאולתר רדיד אלומיניום – חותכים יריעה בגודל בערך 30 ס"מ, ומעצבים אותה בעדינות לצורה מעוקלת שתוכל לעמוד באופן יציב מאחורי האנטנות החיצוניות של הנתב והרדיד ישקף את האותות.

ראוטר, WiFi (צילום: Proxima Studio, ShutterStock)
צילום: Proxima Studio, ShutterStock