אנחנו דואגים לנקות כל חלק באסלה שלנו – מהחלק הפנימי שלה ועד הבסיס שמחובר לרצפה, אפילו את המברשת שמנקה אותה, אז למה אנחנו שמים לב למושב של האסלה רק כשהוא נסדק או נשבר? תכל'ס, זה החלק שבא במגע ישיר עם הגוף שלנו. קל לדעת באיזו תדירות כדאי צריך לחטא אותו, פחות ברור מה התדירות שבה מומלץ להחליף אותו כשאין לו פגם נראה לעין. כמו לכל חפץ, גם לו יש תוחלת שימוש מוגבלת והוא הולך ונשחק עם הזמן.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> המרפסת בכרמי יוסף, אבל הווייב כמו שהיה בבית שלהם בתאילנד

>> מצאנו כמה רעיונות מעולים לעיצוב מטבח קטנטן

באתר southernliving בדקו עם כמה מומחים מה התדירות המומלצת להחליף מושב אסלה. לפי סאמר ליטל, הבעלים של משרד עיצוב פנים באטלנטה, "צריך להחליף אותו בערך כל חמש שנים, תלוי באינטנסיביות השימוש. אם יש בו סדק או נשארים עליו כתמים גם לאחר הניקוי, הוא מוכן לפרוש לפנסיה. גם צירים רופפים, שריטות או מושב מתנדנד מצביעים על כך שהגיע הזמן למושב אסלה חדש". האינסטלטור שון ריצ'רדסון מסכים שרוב מושבי האסלה מחזיקים מעמד בין 5 ל-10 שנים: "את מושבי העץ, שמשתמשים בהם פחות כעת, צריך להחליף יותר, הגימור שלהם יכול להתבלות עם הזמן ולהישבר בקלות רבה יותר בגלל נזקי מים. מושבי הפלסטיק, הזולים יותר, עלולים לשנות את צבעם ולא נעים להסתכל עליהם, וגם הצירים צפויים להיות שבירים יותר ולהישבר בקלות. ויקי לארו, מומחית עבודות צבע לבית מפלורידה, ממליצה להחליף את מושב האסלה גם לאחר שהילדים הקטנים מסיימים את הגמילה מהסיר, וג'ד סילברלייק, מנכ"ל HomeforBeginners.com, חושב שמעבר דירה, למשל, לגמרי מצדיק את ההשקעה במושב אסלה חדש ולו למטרות היגיינה, כי מי יודע מי ישב עליו קודם. מבט זריז ברשת מראה שמדובר בהשקעה שנמצאת בטווח שבין 70-250 שקלים (בהנחה שלא הולכים על מותג יוקרתי), שזו הוצאה סבירה למדי מדי כמה שנים.

מושב אסלה ישן ומצהיב (צילום: Yammy8973, SHUTTERSTOCK)
צילום: Yammy8973, SHUTTERSTOCK

כך תתקינו מושב אסלה חדש

מעבר לשחיקה ולכתמים הצהובים, מספר האנשים שגרים בבית משמעותי כי ככל שמשתמשים יותר בשירותים, כך המכסה והמושב יורם וייסגרו יותר, מה שישחק את הצירים. זה גורם למושב האסלה להסתובב, וזה הופך אותו לא נוח לשימוש וקשה יותר לניקוי. אפשר לנסות להדק את חיבור הברגים שלו, אבל החלפה שלו היא הפתרון הטוב ביותר, שגם ישפר את מראה חדר השירותים ברגע.

  • לפני הרכישה כדאי למדוד בעזרת סרט מדידה את גודל וקוטר האסלה שלכם, וגם את המרחק בין הברגים של המושב, כדי לוודא שתרכשו מושב מתאים.
  • כשמושב האסלה החדש בידיכם, הוציאו את מכסי הברגים של המושב הישן, שחררו את הברגת הברגים והרימו את המושב, המכסה והצירים מהאסלה.
  • כשהכול נקי ומחוטא אפשר להתקין את המושב החדש: יישרו את הגב שלו בצמוד לפתחים הקטנים שבהם הוצמד המושב הישן, הכניסו את הברגים דרך צירי המושב והחורים על שפת האסלה, וסגרו את האומים של הברגים. עכשיו הורדתם לפחות מטלה אחת מהראש לשנים הקרובות.
מושב אסלה  (צילום: Benjamin Clapp, SHUTTERSTOCK)
צילום: Benjamin Clapp, SHUTTERSTOCK

לא מתאים לכם להחליף את מושב האסלה כרגע, למרות שהחלק הפנימי שלו מצהיב למרחקים? בסדר גמור, אפשר לנסות להסיר את הכתמים: בעמוד הטיקטוק dalcleaningshow@ המליצו על "משחת קסמים" - מערבבים 2 כפות אבקת סודה לשתייה (בִּיקַרְבּוֹנָט), 2 כפות סבון כלים וקצת מים. בעזרת מברשת שיניים ישנה מכסים את הכתמים הצהובים במשחה, ומשאירים אותה לעבוד במשך שעתיים. אח"כ מרססים את כל מושב האסלה בחומץ ומשפשפים את הכתמים בעזרת ספוג – אם מדובר במאמץ ספוג הפלא יכול לעזור. לסיום, שפריץ אחרון של חומר ניקוי ריסוס רב-תכליתי ינקה את כל מיקס החומרים, ויותיר את מושב האסלה בוהק. אם יש כתם צהוב קשה במיוחד, אפשר להשתמש עבורו באותה שיטה אבל למשך הלילה, ולא רק לשעתיים.

@dalcleaningshow Yellow stain on toilet#cleaning#toiletcleaning ♬ Promotional - FlyFlyMusic