מטליות מיקרופייבר הן כלי ניקוי יעיל במיוחד – הן אידיאליות לניקוי שיש ונירוסטה במטבח, משטחים בחדר הרחצה, מכשירים חשמליים ועוד. אבל יש להן גם חיסרון משמעותי: הסיבים הזעירים והסינתטיים הם גורם משמעותי בזיהום האוקיינוסים ומקורות המים. "גז טבעי משמש לייצור פלסטיק וממנו טווים סיבים. מהסיבים אורגים אריגים שיעילים במיוחד באיסוף אבק ולכלוך", הסבירה ד"ר שיילי מילר מבית הספר לסביבה וקיימות באוניברסיטת מישיגן לאתר Apartment Therapy. בכל פעם ששוטפים מטלית מיקרופייבר, חלק מהסיבים נשטפים למערכת הביוב ובסופו של דבר מגיעים למערכת הביוב ומשם לים ולמקורות מים אחרים.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> ויראלי: הטיפ הגאוני והזול לניקוי שיער מהשטיח
>> זכרון יעקב: בית ישן שסבל מרטיבות הפך לווילה רותחת
אבל מתברר שלמטלית המיקרופייבר יש תחליף ידידותי יותר לסביבה. קרוליין פורטה ממכון המחקר של המגזין The Good Housekeeping ממליצה להשתמש בחיתול בד מכותנה. מלבד היתרון הסביבתי לחיתול יש עוד כמה יתרונות בניקוי הבית.
ספיגה: מטליות מיקרופייבר עשויות לאבד את יכולת הספיגה שלהן, בעיקר אם מכבסים אותן עם מרכך כביסה. חיתולי בד, לעומת זאת, נועדו לספוג כמה שיותר.
גודל: בדרך כלל חיתולי בד גדולים יותר וחזקים יותר ממטליות מיקרופייבר. אפשר לקפל את החיתול כדי שיהיה חזק עוד יותר או להשתמש בחלקים שונים של הבד כדי לא להעביר לכלוך ממקום למקום.
כביסה: קל לכבס חיתולי בד ואין צורך לכבס אותם בנפרד (יש מומחי ניקיון שממליצים לכבס מטליות מיקרופייבר בנפרד ואפילו לכבס אותן ביד כדי למנוע מוך שיידבק לפריטים אחרים).
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
מחיר: לכאורה חיתולים יקרים יותר (לדוגמה, 6 חיתולים עולים 42.90 שקל, 7.15 שקלים ליחידה. באותו אתר מטליות מיקרופייבר עולות 12.90 שקל ל-3 יחידות, 4.30 שקלים ליחידה), אבל בהתחשב בעמידות, בגודל ובחוזק של הבד, נראה שההשקעה החד פעמית שווה.