אסלת השירותים היא פריט מאוד מתעתע לניקוי – לכאורה מאוד פשוט לזהות בה לכלוך ולנקות אותו, אבל המציאות מראה שגם הקפדה על תחזוקה שוטפת עדיין לא תמנע הצטברות כתמים עקשניים בתחתית האסלה, סירחון שתן בחלל, מברשת מג'וייפת ועוד. אותנו מתסכלת במיוחד בעיית הכתמים הצהובים שמתפשטים לאט אבל בנחישות על החלק התחתון של מושב האסלה, נותרים אדישים לחומרי הניקיון הרגילים.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> הכיסא הזה כבר היה בדרך לפח, תראו אותו עכשיו (וזה עלה רק 200 שקלים)
>> הטיפ של הבלוגרית להסרת כתמים עיקשים מהמצעים
עמוד הטיקטוק dalcleaningshow@ מעלה סרטוני טיפים והדרכה מקצועיים לניקיון שאפשר (ורצוי) לעשות גם בבית. השיטה שהם מציעים להיפטר מהכתמים הצהובים האלה פשוטה, ומתבססת על כמה חומרים שיש כמעט בכל בית ומעט מאוד עבודת קרצוף מייאשת. הסרטון צבר עד כה למעלה מ-200 אלף צפיות, מה שמעיד שאכן מדובר בבעיה מתסכלת עבור לא מעט אנשים.
@dalcleaningshow Yellow stain on toilet#cleaning#toiletcleaning ♬ Promotional - FlyFlyMusic
את "משחת הקסמים" מכינים מערבוב של 2 כפות אבקת סודה לשתייה (בִּיקַרְבּוֹנָט), 2 כפות סבון כלים וקצת מים. מכסים את הכתמים הצהובים במשחה, בעזרת מברשת שיניים ישנה, ומשאירים אותה לעבוד במשך שעתיים. אח"כ מרססים את כל מושב האסלה בחומץ ומשפשפים את הכתמים בעזרת ספוג – אם מדובר במאמץ ספוג הפלא יכול לעזור. לסיום, שפריץ אחרון של חומר ניקוי ריסוס רב-תכליתי ינקה את כל מיקס החומרים, ויותיר את מושב האסלה בוהק. המומחה הוסיף שאם יש כתם צהוב קשה במיוחד, אפשר להשתמש עבורו באותה שיטה אבל למשך הלילה, ולא רק לשעתיים. כמו כן, הבהיר בתגובות שאפשר להשתמש בתערובת הזו כדי לנקות אזורים אחרים בחדר הרחצה כמו האמבטיה, וילון המקלחת והאריחים.
רוב התגובות לסרטון כלל המלצה על שיטות נוספות לבעיה, מישהי כתבה שעבורה הטיפ לא רלוונטי כי בבית שלה אין סיכוי למנוע את הגישה לשירותים למשך שעתיים, ואחרים הציעו שאם מושב האסלה מצהיב, הכי פשוט יהיה פשוט להחליף אותו באחד חדש.
איך יודעים שהגיע הזמן להחליף את מושב האסלה?
הכתמים הצהובים הם חלק מהבלאי הטבעי של מושב האסלה, יחד עם התרופפות החיבורים והיווצרות סדקים. הוא עשוי מחומר הרבה פחות עמיד מהאסלה עצמה, בדרך כלל פלסטיק, ומדי פעם צריך פשוט להחליף אותו. סאמר ליטל, הבעלים של משרד עיצוב פנים באטלנטנה, סיפרה ל-southernliving באיזו תדירות כדאי לעשות את זה: "צריך להחליף מושב אסלה בערך כל חמש שנים, תלוי באינטנסיביות השימוש. אם יש בו סדק או נשארים עליו כתמים גם לאחר הניקוי, הוא מוכן לצאת לפנסיה. גם צירים רופפים, שריטות או מושב מתנדנד מצביעים על כך שהגיע הזמן למושב אסלה חדש". מספר האנשים שגרים בבית משמעותי, כי ככל שמשתמשים יותר בשירותים, הצירים יישחקו.
כך תתקינו מושב אסלה חדש: לפני הרכישה כדאי למדוד בעזרת סרט מדידה את גודל וקוטר האסלה שלכם, וגם את המרחק בין הברגים של המושב, כדי לוודא שתרכשו מושב מתאים. מעבר למידה יש גם מגוון חומרים לבחירה בנוסף לפלסטיק הלבן הסטנדרטי, ויש מושבי אסלה עם תכונות מיוחדות (למשל מושבים מחוממים). המושב החדש בידיכם? יופי, עכשיו הוציאו את מכסי הברגים של המושב הישן, שחררו את הברגת הברגים והרימו את המושב, המכסה והצירים מהאסלה.