לפעמים נראה לנו שאפשר לוותר על מדפי המקרר, ולאחסן את כל המאכלים והמצרכים בדלתות. אחרי הכל, בדלתות המקרר יש שפע מדפים ותאים נוחים שמאפשרים לאחסן בקבוקי שתייה ורטבים, מוצרי חלב ואפילו ירקות. יש שם מקום שמתאים בדיוק לקרטון החלב ובחלק מהדלתות יש גם מעמדים ייעודיים לביצים. למרות זאת, מומחים טוענים כי אחסון מוצרי חלב וביצים בדלת המקרר עלול לגרום להתפתחות חיידקים וזיהומים.
>> לכל הכתבות בערוץ living
באופן טבעי, הטמפרטורה בדלתות נתונה לתנודות רבות, והן בדרך כלל החלק החם ביותר במקרר. לכן מומלץ שלא לאחסן שם מצרכים ומוצרים רגישים כמו מוצרי חלב או ביצים. מוצרי חלב מומלץ לאחסן במדפים – שם הטמפרטורה נמוכה יותר ויציבה יותר מאשר בדלתות. חלקו האחורי של המדף קר יותר מחלקו הקדמי, אבל הקפידו לשים מוצרי חלב – שתוקפם מוגבל – במקום נגיש ולא בעומק המדף.
מבין המדפים, המדף הקר ביותר הוא המדף התחתון (מכיוון שאוויר חם עולה למעלה), ושם כדאי לאחסן ביצים וכן בשר ודגים, ממליצים באתר the kitchn. למיקום הזה יש יתרון נוסף: נזילה של מיצי בשר או של ביצה שבורה לא תלכלך מוצרים נוספים.
באתר Apartment Therapy מוסיפים שביצים המאוחסנות בדלת המקרר סופגות לא מעט טלטלות כתוצאה מפתיחת הדלת וסגירתה. הטלטלות האלה עלולות לשבור את הביצים, כמובן, וגם לגרום לסדקים דקים במיוחד ודרכם עלולים לחדור לביצה זיהומים. עוד סיבה למצוא לביצים מקום בטוח יותר במקרר.