לכולנו יש בבית סיר שהתייאשנו ממנו - שרפנו בו אוכל פעם אחת, ונשארנו עם כתמים לכל החיים. נכון, יש בשוק מסירי שומנים שנועדו בדיוק לזה, אבל אם ניסיתם אי פעם לקרצף סיר שרוף ולהחזיר אותו למצבו הקודם, אתם יודעים שגם אלה לא תמיד עוזרים. כמו תמיד, מי שנחלץ לעזרתנו הוא האינטרנט, ושם אפשר מצאנו המלצות לניקוי אפקטיבי של סירים ומחבתות שנשרפו באמצעות חומרים טבעיים וזולים. כל מה שאתם צריכים זה חומץ וסודה לשתייה.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- הארון שלכם יותר מסודר מהארון של קים קרדשיאן
- תוך 4 חודשים: עשו מהפך מושלם בדירת הגן
איך תעשו את זה? מלאו את הסיר או המחבת במים כך שהתחתית תהיה מכוסה, והוסיפו כוס אחת של חומץ (הכמות לא חייבת להיות מדויקת). חממו את הכלי עד שהמים והחומץ ירתחו, ואז הסירו מהאש, רוקנו את הסיר מהנוזל אבל אל תייבשו אותו. לאחר מכן, פזרו על תחתית הכלי כמה כפות אבקת סודה לשתייה. הסודה תגרום לחומץ שנותר לתסוס - זה בסדר, אבל מומלץ לעשות את השלב הזה בכיור. יש אנשים שמוסיפים בשלב הזה קצת מים, כדי להפוך את הסודה לתערובת דלילה.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
אפשר לנקות את השאריות השרופות בשלב זה, אבל זה ידרוש שפשוף מאומץ. אם אתם רוצים להתאמץ פחות, שימו לב שעיסת הסודה מכסה את כל קרקעית הכלי והמתינו. לאחר כמה שעות שפשפו את הכלי בעזרת ספוגית ניקוי. יכול להיות שתצטרכו להשקיע קצת זמן ומאמץ, בהתאם למצב הכלי, אבל בסוף הכלי יהיה נקי לחלוטין. אל תשכחו לשטוף אותו היטב לפני שאתם מבשלים בו שוב.