מאז שהרשתות החברתיות הפכו להיות ביה"ס של החיים בכל מה שקשור לטיפים לניקיון הבית (ובכלל), הז'אנר של "אני בן כך וכך שנים ורק היום למדתי ש..." הוא מהחביבים עלינו במיוחד, כי הוא טומן בחובו לא מעט גילויים מפתיעים – מהתפקיד של הפקק בבקבוק השמן ועד למיקום הסבון באסלה. אחד מהסרטונים האלה מגלה שיטה לניקוי המיקרו שרבים לא הכירו, וזה מסביר מדוע הוא זכה ליותר מ-6 מיליון צפיות וכמעט 400 אלף לייקים.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> הלם: ככה וויליאם מתנייד באחוזה המשפחתית הפרטית

>> זה לא ריזורט, זה שדה התעופה היפה בעולם

 

השיטה המפתיעה שותפה בסרטון בחשבון הטיקטוק של הבלוגרית ג'ינה דה מרקו (thehypnoinfluencer@), בו היא נראית מחליקה החוצה את לוח הזכוכית הקדמי בדלת המיקרוגל שלה, עם השאלה: "איך זה שאני רק מגלה את זה עכשיו? אני בת 48 ומעולם לא ידעתי שאפשר לעשות את זה, אתם ידעתם?".

@thehypnoinfluencer I can’t believe I never knew that. #didyouknow #microwave #learnsomethingneweveryday ♬ original sound - Gina reviews it

לא פחות מ-12 אלף תגובות התקבלו לסרטון הזה, חלקן מפרגנות לגילוי וחלקן פחות, ורבים עדכנו שבמכשיר שלהם לא ניתן להוציא את הדלת, כך שהטיפ הזה רלוונטי לדגמים מסוימים מאוד של מכשירי מיקרוגל, עם תכונת פתיחה בלחצן וחזית זכוכית שטוחה. אחרים תהו אם הוצאת הדלת לא תביא יותר חסרונות למכשיר מאשר יתרונות. גם באתר cubbyathome תהו לגבי זה, ובדקו את הנושא עם מומחה ניקיון בשם דניאל בראון, מנכ"ל Handy Cleaners, שאכן זיהה כמה בעיות עיקריות בשיטה הזו: "למרות הנוחות הנראית לעין של הסרת דלת הזכוכית לקבלת גישה קלה וטובה יותר לניקוי עמוק יותר ולאותם מקומות שקשה להגיע אליהם בדלת המיקרוגל, פעולה זו עלולה לבטל את אחריות היצרן". מעבר לכך, הוא מסביר שבפעולה הזו יש סיכון לבעיות בטיחות פוטנציאליות.

מיקרוגל (צילום: Shutterstock)
בתכל'ס, הטיפ הזה לא מתאים לכל המכשירים | צילום: Shutterstock

על פי ה-FDA האמריקאי, מכשיר המיקרוגל "מחמם מזון באמצעות מיקרוגלים, סוג של קרינה אלקטרומגנטית הדומה לגלי רדיו". יש סיכונים ידועים לבני אדם להיחשף למיקרוגלים אלה, וזו גם הסיבה שבגללה למכשירים אלה יש גם חלונית זכוכית פנימית וגם חיצונית. "להוצאת דלת המיקרוגל יש את היכולת לפגוע בשלמות המיקרוגל", מסביר בראון, "מה שעלול להוביל למספר סכנות כמו חשיפה אפשרית למיקרוגלים מזיקים, תקלות חשמליות ואפילו פציעות כתוצאה משברי זכוכית". ה-FDA מציין שפגיעות מקרינה נגרמות מחשיפה לכמויות גדולות של קרינת מיקרוגל שדולפת דרך פתחים, למשל רווחים באטמי תנורי המיקרוגל. הסרת לוח הזכוכית הקדמי כדי לנקות אותו יכולה להוביל בדיוק לבעיה זו, ולא בטוח שמיקרוגל מבריק מניקיון שווה את הסיכון, הרי יש דרכים נוספות לנקות אותו.

שיטות בטוחות ויעילות לניקוי המיקרו

  1. חומץ: שפכו לקערה מתאימה לשימוש במיקרו שתי כוסות מים ושתי כפות חומץ לבן. הכניסו למיקרוגל והפעילו על חום גבוה כשלוש דקות. כשהמכשיר מסיים, השאירו אותו סגור חמש דקות נוספות. עכשיו פתחו את הדלת, הוציאו את הקערה (בזהירות! הנוזל חם) ונגבו את פנים המיקרוגל בסמרטוט או בנייר מגבת. 
  2. לימון: חתכו לימון, סחטו אותו ושפכו לקערה מתאימה למיקרו עם חצי כוס מים. הפעילו לשלוש דקות, המתינו חמש דקות כשהדלת סגורה, ונקו בסמרטוט או בנייר מגבת. אם אתם מקפידים לנקות את המכשיר לעתים קרובות, קליפת לימון סחוט (או אפילו קליפה של חצי לימון בלבד) תספיק למשימה. שימו את הלימון הסחוט בקערה מתאימה למיקרו, הוסיפו חצי כוס מים, הפעילו לשלוש דקות, המתינו חמש דקות כשהדלת סגורה, ונקו בסמרטוט או בנייר מגבת.
    ניקוי מיקרוגל עם חומץ לימון אבקת סודה (צילום: Pixel-Shot, SHUTTERSTOCK)
    צילום: Pixel-Shot, SHUTTERSTOCK
  3. נוזל כלים: שפכו כוס מים וכף נוזל כלים לכלי שמתאים לשימוש במיקרוגל, ערבבו, הכניסו למכשיר והפעילו למשך 4 דקות. המתינו 4 דקות נוספות, הוציאו את הכלי החם בזהירות, ונגבו את המכשיר באמצעות סמרטוט נקי. 
  4. נייר שעווה: נייר השעווה לא ינקה את המכשיר, אך ישמור שהוא לא יתלכלך בפנים משפריץ של תבשיל מבעבע במהלך החימום, ממש כמו מכסה פלסטיק ייעודי שמגן על הכלי. מכסים באמצעות הדף את החלק העליון של הכלי שאתם מתכוונים לחמם (כדי שהוא יישאר יציב במקומו באוויר החם של המאווררים אפשר לקפל את השוליים שלו היטב סביב הקצוות של הכלי, ואם הם ארוכים מספיק אפשר גם לתחוב אותם תחתיו). מחממים את האוכל כרגיל ומסירים את הדף; אם הוא לא מלוכלך מרוטב, שומן וכו', אפשר בהחלט לשמור אותו לשימוש חוזר. כיוון שהוא מצופה בשעוות פרפין מונעת הידבקות, קל לשטוף אותו.