כשמדובר במטבח, אין דבר כזה יותר מדי פתרונות אחסון חכמים. כל שטח פנוי על השיש או על אי העבודה הוא נדל"ן נחשק, כל מדף וכל מגירה מנוצלים מיד. יש פריטים – כמו צנצנות תבלינים, שאי אפשר לאחסן כי אנחנו רוצים אותם נגישים לנו לעין וליד במהלך הבישול. טיפ פשוט שרץ בטיקטוק מוצא את הדרך לארגן את הפריטים האלה בצורה חכמה וחסכונית יותר.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> עיצב מרפסת שלמה מרהיטים ופריטים שמצא בזבל
>> פעם שלישית וילה: בית מושלם לאירוח בקיסריה
בהנחה שאתם לא בני משפחה סינית שאוכלת בצוותא סביב צלחת מסתובבת, כנראה שאם יש לכם מגש מסתובב בבית הוא משמש בעיקר להגשה, למשל של עוגה או פיצוחים לאורחים. מגש כזה (שמוכר גם בשם Lazy Susan) אינו פריט נדיר או יקר, אך אפשר לייצר אחד כזה ממש בקלות לבד, כפי שהדגימה טיקטוקרית בשם אליסון קורולי.
בסרטון הקצר שפרסמה קורולי בחשבון שלה היא שופכת גולות חרסינה צבעוניות - מהסוג שיש כמעט בכל בית עם ילדים, לתבנית אלומיניום עגולה ומניחה מעל זה תבנית נוספת, זהה. על התבנית העליונה היא הניחה קופסאות תבלינים, והנה מערכת אחסון מסתובבת, נגישה ונוחה לשימוש.
לצד מגיבים רבים שאהבו את הרעיון, וגם הציעו להשתמש בו עבור בקבוקי רוטב, שקיות חטיפים ועוגיות ועוד, לא מעט מהמגיבים הביעו חשש מהסאונד הרועש שמייצרות הגולות על גבי התבנית המתכתית. פתרון אפשרי לכך הוא שימוש בגולות מפלסטיק במקום, או הפחתת הרעש על ידי הנחת כמה מגבות נייר מתחת לגולות הזכוכית או החרסינה.
מגיבים אחרים הודו שאכן מדובר בטיפ פשוט להפליא לביצוע, אך מיותר למדי כי ניתן לרכוש מגש מסתובב מעץ בחנויות רבות ובזול. ואנחנו נוסיף שיש שפע של הצעות שדרוג בזול לאחסון במטבח - כמו תליית כלי המדידה על הקיר, סידור חכם של המזווה, הוספה של מדפים או של משטח עבודה.
איפה כדאי לאחסן תבלינים?
ליד הכיריים עדיף להחזיק צנצנות עם כמות של תבלינים שתשמש לבישול היומיומי ותשמור על טריות. לגבי כמות גדולה יותר של תבלינים, באתר best life הסבירו איזה מהם לאחסן במקרר ואיזה בארון: תבלינים אדומים כמו פפריקה ואבקת צ'ילי צריך לאחסן במקרר, כי החום והלחות בארון עלולים להזיק להם ולגרום להם לאבד את טעמם. תבלינים אחרים לא כדאי לאחסן במקרר, כי כשמוציאים תבלין מהמקרר עלולה להיווצר התעבות שתגרום ללחות בכלי וזה יכול לגרום לעובש. באופן כללי רצוי לא לאחסן תבלינים בארון ליד התנור או מקור חום אחר, ולא במקום שיש בו שמש ישירה, מכיוון שהחום מזיק לתבלינים ופוגע בטעמם (הם לא מתקלקלים באופן שהופך אותם ללא אכילים או מזיקים, פשוט לא יוסיפו מספיק טעם לתבשילים).