הריח בבית משפיע על מצב הרוח, על הזיכרונות ועל האווירה, ויש לתחום הזה אפילו שם מדעי – ארומקולוגיה (מדע חוש הריח). הריח - טוב או רע - משפיע על בני הבית וגם על אורחים.
אבל מה עושים אם יש בבית ריח רע? בשלב הראשון חשוב מאוד לגלות את מקור הריח – ולטפל בו. במקרים רבים, אפילו בבית הנקי ביותר, הריח הרע עלול להיגרם מחיידקים המתחבאים במקומות שונים. הנה טיפים למיגור ריח רע בבית.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> רוצים להיפטר מהכתמים בשירותים? יש פתרון פשוט
>> שיהיה במזל: הדירה השיקית של רותם כהן ושי שגיא
נקו את המקרר והמקפיא
מקפיאים ומקררים עלולים להפיץ ריח רע. הקור אמנם הורג את רוב החיידקים, אבל יש חיידקים שעלולים להתפתח גם שם ולגרום לריח לא נעים. בדרך כלל זה קורה בהדרגה, כתוצאה ממשהו רקוב בעומק המקרר, נוזל שטפטף מתבנית או מסיר או ירק שעבר זמנו.
אין קיצורי דרך – יש להקפיד לנקות את המקרר והמקפיא מדי חודש. זרקו מוצרים שפג תוקפם או שנרקבו, ונגבו את המדפים והמגירות. יש כל מיני גדג'טים שיכולים לעזור לספוח ריחות מהמקרר וגם חצי לימון יכול לסייע, אבל אין תחליף לניקוי ובעיקר למיפוי.
החליפו מצעים
ההמלצה היא להחליף מצעים לפחות פעם בשבוע, ולעתים קרובות יותר אם אתם חולים, נוטים להזיע ישנים בעירום, הולכים לישון לאחר שהתאמנתם ולא התקלחתם, ואפילו אם הייתם בחוץ למשך זמן רב. את המצעים יש לכבס לפי הנחיות היצרן ולייבשם היטב. ציפית הכרית בעייתית במיוחד מכיוון שהפנים והראש מפרישים שומנים שגורמים לחיידקים לשגשג.
אל תשאירו כביסה רטובה
חיידקים משגשגים בלחות, לכן הקפידו לתלות מגבות לייבוש וייבשו גם את בגדי הספורט המיוזעים אם אתם לא מכבסים אותם מיד. לחות עלולה לגרום לשגשוג חיידקים גם אם מדובר בכביסה נקייה, לכן הקפידו לא להשאיר כביסה רטובה או לחה במכונת הכביסה או במייבש. בסיום הכביסה או היבוש השאירו את דלת המכונה פתוחה, כדי שגם התוף יתייבש. אם אתם סוגרים את הדלת בסוף השימוש, הלחות עלולה לגרום לצמיחת עובש.
פתחו סתימות בצינורות
בצנרת המחוברת לכיורים, למקלחות ולאמבטיות נאספת פסולת רבה, שהיא מצע להתפתחות עובש וחיידקים ובהמשך להופעת ריחות רעים. הקפידו לוודא שאין סתימות ושהמים זורמים היטב (שערות, למשל, הן גורם מרכזי לסתימות בפתחי הניקוז), ואם צריך – השתמשו בחומרים לפתיחת סתימות. גם בכיורים שלא נמצאים בשימוש קבוע יש להזרים מדי פעם מים נקיים כדי לפנות פסולת שנדבקה לצינורות.
אל תעשנו בתוך הבית
הסיבות הבריאותיות ברורות וידועות, ובנוסף העשן והרעלים נספגים ברהיטים, שטיחים, וילונות, ציורים ושאר משטחים, וגורמים לריח רע בבית.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
אל תשכחו את הזבל
זבל הוא מקור ברור ומובהק לריח רע. רוקנו את הפחים לעתים קרובות ושימו בתחתית הפח מצע לספיגת נזילות (או פזרו אבקת סודה לשתייה). יש שקיות אשפה ריחניות שמטשטשות את הריח, אך הדרך הטובה ביותר היא להיפטר מהזבל, בעיקר בחודשי הקיץ החמים בארץ.
פתחו חלונות
הקפידו לאוורר את הבית בכל עונות השנה, גם כשקר בחוץ. זה נכון במיוחד אם יש בבית אנשים הרגישים לאלרגנים מסוימים.
נקו את מסנני האוויר
הקפידו להחליף את מסנני האוויר במזגנים או לנקות אותם, וכן לנקות את רשתות החלונות, המאווררים ופתחי האוורור בכל רחבי הבית אחת לשלושה עד שישה חודשים. אמנם מדובר בעבודה קשה ומאומצת, אך היא תשפר משמעותית את איכות האוויר ותמנע ריחות רעים.
שימו לב לחיות המחמד
אם יש לכם חיית מחמד, הקפידו לנקות גם אחריה. הצטברות פרווה גורמת לריחות מעופשים. אם יש לכם חתולים, הקפידו לנקות את ארגז החול שלהם פעם בשבוע.