את ארון הנעליים הפשוט של איקאה קנתה חני רחלמן-בכר בסייל, מתוך ידיעה שהיא עומדת לשדרג אותו כדי שיתאים בדיוק לעיצוב הסלון שלה. "הרעיון היה לגמרי שלי, ראיתי את הרהיט בעיני רוחי והוצאתי לפועל עיצוב שהיה קיים לי בראש כבר זמן מה", היא מספרת ומסבירה שהחליטה להציב אותו בכניסה לבית, שנמצאת באותו חלל. "אומרים שאין הזדמנות שנייה לרושם ראשוני, וזה נכון גם לגבי הכניסה לבית, לכן אני חושבת שצריך להשקיע בה לפחות כמו בשאר חלקי הבית".
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> הטיפ המפתיע של הטיקטוקר לניקוי עומק התנור
>> פנטהאוז צעיר ואוורירי שקל להתאהב בו
חני, עורכת מכרזים בחברת חשמל במקצועה, נשואה ואם לשניים מחיפה, עיצבה בעצמה את הרהיט מא' ועד ת' בתהליך שארך כשלושה ימים, כולל זמן ייבוש בין שכבות הצבע וזמן ייבוש הדבק והשפכטל. "אני מאוד נהנית מפרויקטים בכל מיני תחומים, בעיקר בעיצוב הפנים, וגם עוזרת ללקוחות פרטיים בעיצוב חללים כתחביב".
1. הכנת החומרים לציפוי החדש
חני הביאה את הארון לנגר כדי שיחתוך תוספות עץ לפי גודל החלקים בארון המקורי וגם ביקשה ממנו שיוסיף פלטה עליונה חדשה מעץ מלא, משום שלא רצתה להשתמש בפלטה המקורית שהגיעה עם הארון. "היה מאתגר לחזור עם זה הביתה ברכב הקטן שלי. כל החלקים מתפזרים ולא נוחים לנשיאה והיה קשה לקחת אותם יחד. נאלצתי לאטום אותם בניילון נצמד כדי שיהיה אפשרי לקחת אותם", היא נזכרת בחיוך.
2. הדבקת הציפוי
על הדלתות ומסגרת הארון חני הדביקה את הפלטה העליונה והלייסטים מהנגר בעזרת דבק נגרים. את הלייסטים הניחה תחת לחץ והמתינה לייבוש מלא של הדבק. לאחר מכן מילאה את החריצים שנותרו בין חלקי העץ בשפכטל עץ ואחרי ייבוש שייפה עם נייר שיוף 180 ולאחר מכן עם נייר שיוף 240. אז היא שייפה את כל המשטחים עם ספוג הפלא "כי הוא מהווה את השיוף הדק ביותר".
3. צביעת המשטח
חני צבעה בירוק זית את כל החריצים והפינות בעזרת מברשת, והמשיכה עם רולר ספוג בצביעת המשטחים בכמה שכבות (3-2). לצורך כך היא השתמשה בחצי ליטר צבע. את הפלטה העליונה מעץ צבעה בעזרת בד טבול במים עם נגיעה קלה של צבע שמנת. "בד לח עם טיפה של צבע שמנת מאפשר לצבוע את העץ לא בצורה אחידה, אלא בשכבה מאוד דקה ושקופה שנותנת אשליה של עץ מולבן", היא מסבירה. לאחר מכן היא כיסתה את כל חלקי הארון בשמן לעץ שקנתה לצורך חידוש רהיט אחר. "שלב הצביעה היה השיא מבחינתי, כי כיף לראות את החיזיון מדמיוני קורם עור וגידים".
4. הרכבת הרהיט
עם סיום הצביעה הגיע השלב הסופי של חיבור כל החלקים. חני התקינה על הארון החדש ידיות בצבע זהב עתיק שרכשה מעלי אקספרס. "הדלתות עדיין לא נפתחות באופן מלא ואני מתכוונת לחתוך את המסגרות הפנימיות בזווית אלכסונית כדי לאפשר פתיחה קלה יותר, אבל בסופו של דבר קיבלתי ארון נעליים מעוצב שלא נראה בכלל רהיט של איקאה אלא ארון וינטג' שובה לב". לחובבי השדרוג היא ממליצה להשקיע את הזמן ולתכנן היטב את השלבים לפני שמתחילים לעבוד: "אם לא הייתי יודעת שאני צריכה למלא את החריצים בין הלייסטים עם שפכטל, לא הייתי קונה שפכטל והייתי מוסיפה לעצמי עוד נסיעה לחנות".
כמה זה עלה לה?
- 4 ידיות וינטג', עלי אקספרס: סה"כ 30 שקלים
- ליטר פחית צבע בגוון ירוק זית, "אפרים צבעים": כ-120 שקלים
- צבע שמנת, שמן עץ ושפכטל עץ: כ-45 שקלים
- פלטה עליונה ולייסטים מנגר (אלי שמאי, "עובד בעץ"): כ-300 שקלים
- רולר ספוג, מקס סטוק: 15 שקלים
- ניירות שיוף, מקס סטוק: 10 שקלים
סך הכול כ-520 שקלים (לא כולל את ארון הנעליים מדגם Hemnes, שנמכר באיקאה במחיר של כ-550 שקלים)