אחסון נכון הוא הסוד לשמירה על טריות המזון (וגם למניעת בזבוז כסף וטיולים מיותרים לסופר). לחם פרוס שלא מאוחסן נכון, למשל, יתייבש מהר מאוד או יעלה עובש. מה עושים? בסרטון טיקטוק שצבר כבר 3.4 מיליון צפיות הציגה קארי, אם לארבעה, את השיטה הפשוטה שלה.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> התעלפנו: כאן בילו רוסלנה ואיתי בירח דבש
>> זו הסיבה שהבלוגרית שמה את הקוץ' במדיח
קארי משתמשת בקופסת פלסטיק אטומה וארוכה (מהסוג המשמש לאחסון ספגטי), מתאימה לגודל של כיכר הלחם. היא מכניסה לקופסה את הלחם הפרוס כשהוא בתוך השקית, ו"מלבישה" את שולי השקית על הקופסה. כדי להוציא פרוסת לחם היא מושכת בשולי השקית, וכדי להכניס את הלחם בחזרה לקופסה היא לוחצת עליו בעזרת המכסה. כך הלחם נשמר בקופסה האטומה וגם קל להוציא את מספר הפרוסות הדרוש בלי לגעת בשאר.
@pairswellwithwhine ##breadcontainer ##lifehacks ##hack ##fypシ ##foryou ##foryoupage ##mom ##cleargenius ##share ##like ##selfcare ##kitchenhack ##foodhack ##organize ##kitchen ##viral
♬ Fancy Like - Walker Hayes
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
עוד טיפים לאחסון מזון
תבלינים: תבלינים אדומים, כמו פפריקה ואבקת צ'ילי, צריך לאחסן במקרר. תבלינים אחרים עדיף לאחסן בארון, אבל לא ליד התנור או מקור חום אחר, ולא במקום שיש בו שמש ישירה, מכיוון שהחום מזיק לתבלינים ופוגע בטעמם.
קמח: קמח לבן אפשר לאחסן בארון, בקופסה אטומה, למשך כשנה. קמח מלא, לעומת זאת, עדיף לשמור במקום קר. אם אינכם משתמשים בו לעתים קרובות, אחסנו בקופסה אטומה במקפיא למשך 6-2 חודשים. לפני השימוש רחרחו את הקמח – הוא צריך להיות כמעט נטול ריח. אם יש ריח חריף – זרקו אותו.
בקבוק יין פתוח: אם לא סיימתם את היין, כדאי לסגור את הבקבוק בפקק שעם ולשים במקרר, שם היין יישמר כמה ימים. הקירור מאיט את תהליך החמצון שפוגע במשקה.
חמאה: אפשר לשים את החמאה במקפיא אם לא מתכננים להשתמש בה בקרוב. כך היא לא תתקלקל ולא תספוג ריחות של תבשילים אחרים. חמאה יכולה להישמר במקפיא במשך כשנה.
שמן זית: שמן זית יכול להתעפש תוך שלושה חודשים מרגע פתיחת הבקבוק, לכן עדיף לקנות בקבוק קטן יחסית. לשמן זית טרי יש ריח חזק של זיתים טריים. כשהוא מתיישן, הריח נחלש וטעמו תפל. שמן זית ישן אינו מסוכן אבל הוא לא טעים ולא מזין.
דבש: דבש לא מתקלקל גם שנים ארוכות אחרי שפותחים את הצנצנת, ועדיף לא לשמור אותו במקרר כדי למנוע התגבשות.
סוכר חום: כדי למנוע מהסוכר להתקשות אחסנו אותו בקופסת פלסטיק אטומה ושימו בה מזון סופג לחות – למשל מרשמלו.
גבינות קשות: גבינות צריכות לנשום ואם הן לא נחשפות למספיק חמצן הן מתייבשות. עטפו אותן בנייר המיועד לגבינה או בנייר פרגמנט ואל תשתמשו בנייר כסף או בניילון נצמד.
חמאת בוטנים: שימו את הצנצנת הפוך כדי שהשמן שמצטבר ליד המכסה יחלחל דרך חמאת הבוטנים ויהפוך אותה לקרמית יותר. רק הקפידו לסגור את המכסה.