מבין כל כלי המטבח, תנור הבישול הוא כנראה המכשיר שהכי מעיק לנקות באופן יסודי, בעיקר אם השימוש בו פעיל ויומיומי וכבר קשה להעלים עין משכבת הנתזים השומניים והכתמים המצטברת.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> 10 טעויות שאתם עושים בסלון קטן
>> מצאנו את הסייל הכי שווה כרגע בסביבה
משתמשת הטיקטוק האירית ניקול פייגלילי (@nicolepaigelilly), שמגדירה עצמה אמא לשני בנים, שיתפה עם הגולשים טיפ לניקוי זריז של תנור הבישול והאפייה, ועל הדרך חשפה אותנו לאופציה שבכלל לא ידענו שקיימת בו- פירוק והוצאת משטח הזכוכית של הדלת. שוקינג!
@nicolepaigelilly #cleantok #cleaning #ovencleaning #foryou #fyp #cleaninghacks ♬ Love You So - The King Khan & BBQ Show
הטיפ של ניקול מצריך כמה דקות של עבודה, ספוג פשוט וטבלית אחת של מדיח כלים. די בייסיק. בסרטון שהעלתה היא מסבירה ומדגימה כיצד היא גורמת לדלת הכיריים המלוכלכת לנצנץ שוב: "דוחפים את הצדדים פנימה ומושכים החוצה את החלק העליון כדי להסיר את הזכוכית של הדלת. שימו לב שהיא מה שמעניק לדלת את המשקל שלה! לאחר מכן גוזרים בספוג את הצורה של טבליית המדיח והכניסו אותה למקומם הזה בספוג. בשלב הבא משפשפים את הזכוכית עד שהיא נקייה".
ניקול הוסיפה שאם עדיין נשארים קצת כתמים על הזכוכית לאחר השפשוף אפשר לעבור עליהם עם מטלית, והזכירה לשטוף היטב את משטח הזכוכית במים בסיום כדי להסיר כל הכימיקלים של חומרי הניקוי.
הגולשים הגיבו בעניין ובהתלהבות. לשאלה איך היא מנקה את פנים התנור השיבה ניקול שהיא משתמשת באותם מוצרים, אבל את שכבת הלכלוך העליונה היא מסירה קודם עם נייר סופג, ואז מקרצפת באמצעות הטבלית בתוך הספוג.
אנחנו ניסינו את הטריק הזה ויכולים להעיד שהוא עובד, אבל אם לא הצלחתם לאזור אומץ לשלוף את דלת הזכוכית החוצה- מהחשש שלא תוכלו להחזיר אותה למקום, יש לנו עוד שפע של טיפים לניקוי יעיל של התנור. למשל, בעזרת קערת מים חמים ולימון חתוך, או חומץ, ואז שפשוף. שיטה נוספת, ארוכה יותר, היא לערבב בכמויות שוות אבקת סודה לשתייה, חומץ לבן ונוזל לשטיפת כלים, למרוח בפנים התנור (על הדלת, הקירות והתחתית), להמתין 3-2 שעות ולנקות את העיסה בספוג. ויש גם טיפ שווה לניקוי הרשתות של התנור, והוא כולל השרייה שלהן באמבטיה למשך הלילה מרוחות בתמיסה של שלוש כפות גדושות באבקת כביסה בקערת מים חמים, ואז תוספת של מים חמים עד לכיסוי שלהן. בבוקר מנקים אותן בקלות עם סקוטש.