אחד הטרנדים בעיצוב המטבח בשנים האחרונות כולל שורות צנצנות שקופות מלאות מוצרי אוכל יבש. שקדים, אגוזים, תערובות תיבול, חליטות, קטניות ותבלינים - כולם נשפכים מהאריזה המקורית לתוך צנצנות זכוכית. התוצאה מספקת במיוחד לעין, אבל גם פרקטית, משום שכך ניתן לראות בדיוק מה יש לכם בכל רגע נתון, ומה עומד להסתיים. אבל האושר והעושר הוויזואלי הזה עשוי להגיע עם מחיר - חרקים, בעיקר כאלה שאוכל יבש משמש להם מצע מצוין להטיל ביצים ולהתרבות באפקטיביות, כמו החרק עם השם החמוד להפליא - חיפושית הקמח. בהתאם לשמה, היא אוהבת לחיות ולהתרבות בקמח. אמנם היא אינה עוקצת, היא יכולה ללעוס נייר, פלסטיק ומוצרי קרטון, כך שאם לא עוצרים את ההתרבות, היא תגרום נזק אמיתי למטבח שלכם.
איך תימנעו ממזיקים בצנצנות האוכל היבש? הנה כמה טיפים פשוטים:
בחנו היטב את האוכל ברגע שהבאתם אותו הביתה. מלבד לנסות לאתר את החרקים עצמם, עוד סיבות לחשוד בהימצאות מזיקים הן ריח משונה או שינוי קל בצבע המוצר. אם מצאתם משהו חשוד, הכניס את המוצר לשקית פלסטיק והוציאו אותו מהבית מיד.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- ויקטוריה ודיוויד בקהאם מכרו את הבית ברווח מרשים
- השקיעו 180 אלף שקל וקיבלו את בית חלומותיהם
אם הכל תקין, רוקנו את האוכל לצנצנת שקופה עם מכסה גומי. אם הצנצנת הייתה בשימוש קודם לכן, הקפידו לשטוף ולייבש היטב לפני שאתם מכניסים לתוכה מזון חדש. מכסה גומי מונע כניסת מזיקים באופן האפקטיבי ביותר.
דעו מה יש לכם במטבח. מזון שנשכח בפינת המזווה יכול לגרום להתפשטות מזיקים, לכן הקפידו לבדוק את המדפים מדי כמה ימים וזרקו כל מה שעבר זמנו.
קנו מזון בכמות שתזדקקו לה בעתיד הקרוב. למרות שמבצעים על כמויות גדולות יכולים להיות מפתים ומשתלמים, בסופו של דבר המזון עשוי להישאר במזווה זמן רב ולהפוך למצע נפלא להתרבות חרקים. בנוסף, קל יותר לזהות נוכחות מזיקים בכמויות קטנות של אוכל.
נקו, נקו, נקו. מדי שבוע, הוציאו את כל תכולת המזווה ונקו את המדפים. הסיבה לכך פשוטה - מזיקים יכולים לשרוד גם בכמות זעירה של מזון, הם לא זקוקים לשקית שלמה. אל תיתנו להם בית חם.