כמעט בכל מטבח תמצאו בסמוך לכיור אזור לייבוש כלים. לפעמים זה יהיה מתקן מתכת עומד או תלוי, לפעמים מגש מחורץ מעץ, ולפעמים משטח בד עבה שסופג את המים המטפטפים. אם נודה באמת, לא תמיד מדובר באקססורי מעוצב, וגם היפים שבמתקנים מחלידים, מתלכלכים וצוברים עובש במהלך הזמן. עכשיו נדמה שנמצא פתרון מוצלח במיוחד לפריט החיוני הזה, והוא כובש את הרשת.  

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> בין האוקיאנוס לג'ונגל: ריזורט גלמפינג פראי ומהמם

>> בתוך 7 חודשים: מרוויחה 60 אלף שקל בחודש מניקיון

 

מתקן הייבוש המדובר עשוי מחומר חכם שנקרא "אדמה דיאטומית" או דיאטומיט (Diatomaceous earth), מינרל שעשוי משרידים מאובנים של אורגניזמים מימיים זעירים, וליתר דיוק - אצות מיקרוסקופיות חד-תאיות. כאשר לחות פוגעת במשטח שמכיל את החומר הזה, הדיאטומיט מושך אליו חיידקים וטפילים וגורם להם להתייבש ולמות. מיליוני הנקבוביות שלו פשוט גומרים למים להתאדות בשניות (במקרה שלא מתנדפים מהמשטח כל המים, ניתן להציב אותו בשמש שיתייבש או אפילו להכניס לתנור האפייה). החומר לא רעיל ותכונותיו מאפשרות ספיחה יעילה, מה שהופך אותו למשטח אידאלי לייבוש כלים. תוסיפו לזה את העובדה שהוא לא יקר וניתן לייצר ממנו משטחים בשלל גדלים ובמראה מסוגנן, וכבר ברור למה המשטחים האלה הפכו להיות ויראליים. 

משטח בד כחול לייבוש כלים על השיש (צילום: New Africa, SHUTTERSTOCK)
לא הגיע הזמן להיפטר מהמשטח הרטוב והמסריח? | צילום: New Africa, SHUTTERSTOCK
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Beata Rodriguez - home decor, design & DIY’s (@myhousefromscratch)

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Bernice (@homeat1993)

 

את המשטחים אפשר למצוא בכמה סגנונות – ממראה אבן בסיסי, דרך עיצוב מתחכם ומתקפל, ועד למשטח מהודר במראה שיש אלגנטי. חלק מהם מגיעים עם בסיס שמונע החלקה, ולכן מתאימים לחללים נוספים בבית, למשל חדר הרחצה. המראה הבהיר והרגוע שלהם הופך אותם למתאימים במיוחד לעיצוב מינימליסטי נקי. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Dorai Home (@doraihome)

 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Audrey Ross (@modernfarmhouse_ohio)

טיפים לשטיפת כלים יעילה

לפני שאתם מניחים את הכלים הרטובים שלכם על משטח הייבוש – בגרסה הדיאומטית הטרנדית שלו או בזו ספוגת המים והחיידקים, ודאו ששטפתם אותם כמו שצריך: 

חשבו צעד אחד קדימה: אל תתעצלו והכינו קערה עם מים חמים וסבון כלים כבר במהלך הכנת האוכל, כדי שתוכלו להכניס אליה את כל הכלים שלכלכתם בבישול – זה יקל עליכם משמעותית לנקות אותם בהמשך. מחבתות וסירים מלוכלכים עדיף להשאיר בהשריה למשך הלילה ולנקות בקלות בבוקר. אל תשרו כלים מברזל יצוק ועץ, וגם לא סכינים (הלהבים עלולים להחליד וידיות עץ עלולות להיפגע).

בדקו את הספוג שלכם: ספוג הכלים הוא אחד הדברים המלוכלכים בבית. במחקר שפורסם ב-2017 גילו חוקרים גרמנים 362 מיני חיידקים בספוגי הכלים המשומשים שאספו, בכמות של 45 מיליארד בסנטימטר רבוע. אם אתם משתמשים בספוג לעתים תכופות יש להחליף אותו בחדש מדי שבוע. אם אתם משתמשים בו לעתים רחוקות, אפשר פעם בשבועיים. הספוג מדיף ריח רע או נראה מזוהם? החליפו אותו מיד.

שטיפת כלים (צילום: Gulcin Ragiboglu / Shutterstock, שאטרסטוק)
צילום: Gulcin Ragiboglu / Shutterstock, שאטרסטוק

אל תוותרו על כפפות גומי: עדיף לשטוף את הכלים במים חמים וכפפות ימנעו מכם כוויות, וגם ימנעו מהמים והסבון לייבש את עור הידיים שלכם.

אל תשתמשו ביותר מדי סבון: זה לא יזרז את התהליך או יקל על ביצוע המשימה, רק יבזבז את הסבון. כמה טיפות על הספוג יספיקו בהחלט.

אל תאחסנו כלים רטובים: כלים לחים עלולים לגרום להתפתחות עובש בארון, ואת זה אתם ממש לא רוצים. הניחו לכלים להתייבש לגמרי על מתקן או משטח הייבוש, או נגבו אותם היטב (רצוי בנייר מגבת ולא במגבת, שנשארת לחה בעצמה).