אנחנו לא מסוגלים לדמיין סלט בלי חסה, אבל היא חייבת להיות טרייה ורעננה, אחרת הסלט כולו נהרס. אז איך מאחסנים את הירק האהוב כך שישמור על הטריות לאורך זמן? הנה הטיפ של אניטה ברג'ס, בלוגרית ומסדרת בתים מאוסטרליה.

ברג'ס משתמשת בחסת אייסברג (חסה עגולה או אמריקאית), ובשלב הראשון היא מוציאה את הליבה שלה, החלק התחתון והעצי המחבר בין העלים – ועושה את זה בלי סכין: היא פשוט מטיחה את החסה כשהבסיס כלפי מטה אל קרש החיתוך, ושולפת את הליבה בקלות. בשלב השני היא עוטפת את החסה ברדיד אלומיניום (נייר כסף), ומכניסה למקרר. לדבריה, בשיטה זו החסה נשמרת טרייה תקופה ארוכה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> הבית המשגע של איש הקבע והפיזיותרפיסטית בקיבוץ

>> עדיין משתמשים במרכך כביסה? אתם צריכים לקרוא את זה

ברג'ס הציגה את הטיפ בסרטון שפרסמה באינסטגרם ובטיקטוק, והוא צבר עשרות אלפי צפיות ותגובות נלהבות. "ניסיתי את השיטה הזו והיא עובדת. החסה נשארה טרייה שבועיים", נכתב באחת התגובות, ובתגובה אחרת נכתב: "הטיפ עם נייר הכסף עובד גם סלרי, ויעבוד עם רוב ירקות העלים הירוקים". 

@miseenplace_au Lettuce Life Hack #professionalorganizer #professionalorganiser #lifehack #lettuce #lifehacks #fyp #foryou #foryoupage #foryourpage #xybca ♬ dance(256762) - TimTaj
 

עוד טיפים לאחסון ירקות ופירות

אל תאחסנו יחד פירות וירקות מכיוון שפירות רבים מפרישים גז אתילן העלול להאיץ את תהליך הריקבון של הירקות. תפוחים, פירות יער וענבים יחזיקו זמן רב יותר אם יישמרו באריזה המקורית שלהם ויאוחסנו במקרר. אבוקדו, גויאבה, קיווי, מלון ומנגו כדאי לשים מחוץ למקרר אם אינם בשלים, וכשהם מבשילים לשלוח אותם להתקרר. כעיקרון, ירקות ופירות מאחסנים במדפים התחתונים של המקרר, ועשבי תיבול כדאי לעטוף בעיתון או נייר מגבת ולאפסן בקופסה במקרר. 

"בחורף הטמפרטורה מושלמת לאחסון פירות וירקות בחוץ", אומרת אשת הטלוויזיה, הגסטרונומית ושופטת "מאסטר שף" מיכל אנסקי, שבמטבח בביתה בצפון תל אביב היא מניחה מלפפונים, עגבניות, ירקות השורש ופירות הדר על צלחות קרמיקה ושומרת עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, שמיר וכוסברה בכוס עם מים. "ירקות שמוחזקים בקירור לא בהכרח מאריכים את חיי המדף שלהם, אלא יוצרים תהליך של הירקבות איטי שמשנה את הטעם. אייל שני קרא לזה פעם 'סלט בטעם מקרר', כי מרגישים הבדל בין ירקות מהשוק לירקות שעברו קירור. עגבנייה, למשל, משנה את הטקסטורה ומקבלת מרקם חולי וג'לטיני. בבישול זה מורגש פחות, אבל כשמשתמשים בירק בצורה הגולמית שלו, זה עולם אחר.

הבית של מיכל אנסקי (צילום: בן אסיף)
צילום: בן אסיף

"אני מחזיקה מחוץ למקרר עגבניות ומלפפונים, שורשים כמו תפוחי אדמה, בצל, שום, סלק ואת כל הדלועים. פלפלים, קישואים וחצילים עומדים בחוץ וגם בננות. אבל אני לא שמה בננות ליד פירות אחרים חוץ מאבוקדו, כי היא מאיצה להם את ההבשלה. אם יש לי הרבה בננות שמבשילות יחד, אני מקלפת אותן ומקפיאה בשביל שייקים. אני מעדיפה את המקפיא על המקרר". 

אנסקי ממליצה לאכול ירקות והפירות כמה שיותר קרוב לרגע שבו נקטפו, Farm to table סטייל. "מי שיש לו שוק או חווה חקלאית ליד הבית יכול לקנות פירות וירקות טריים עד כמה שאפשר. זה היה גם הצעד הכי משמעותי בקריירה שלי להקים את שוק האיכרים, לצמצם את שרשרת השיווק, כלומר את משאיות הקירור, את מחסן הקירור ואת המדף בסופר, ולקרב כמה שיותר בין האדמה ובין השיש שלנו". 

כשבוחרים פירות בסופרמרקט אנסקי ממליצה לגרד את הקליפה עם הציפורן. אם יורד חומר לבן, זו שעווה שנועדה לשמר את הפרי ולהאריך את חיי המדף שלו. אם יוצא מיץ – זהו העסיס. "תפוח שמטופל בדונג משאיר את הקליפה יציבה אבל בפנים אין בו עסיס או ערך תזונתי אלא סוכר ומיץ בלבד".