לנקות תבניות זאת מלאכה לא נעימה בכלל. להיפטר מהשמן, הכתמים השרופים והדביקות המרגיזה. וחוץ מזה, מתברר שאנחנו גם עושים הרבה טעויות בדרך, כמו שימוש בכלים הלא נכונים או הניסיון לקרצף לפני שהתבנית התקררה. והטעויות הפשוטות הללו, טוענים ב-House Digest, עלולות להוביל לכתמים, לשריטות או סתם גורמות לנו לעבוד קשה יותר.
>> בחירות המעצבת: אלה הפריטים המשתלמים בסייל החורף של איקאה
אתם לא עדינים מספיק
לא כל הכלים מתאימים לתבניות אפייה, טוענים המומחים. קרצוף עם צמר פלדה מחוספס או עם מברשת בעלת זיפים קשיחים עלול להשאיר שריטות או שקעים. ייתכן גם שתתפתו להשתמש בחומר ניקוי שוחק כדי להסיר כתמי שריפה עיקשים, אך זה עלול לפגוע במשטח ולהקשות את ההניקוי בעתיד. הכלים הטובים ביותר לניקוי תבניות אפייה הם ספוגים או מטליות מיקרופייבר - אפשרויות עדינות שלא ישאירו שריטות ולא יפגעו בגימור החלק של התבנית.
>> ניסינו וגילינו את השיטה המנצחת לניקוי תבנית אפייה
אתם ממהרים לנקות את התבנית
טעות נוספת היא למהר להתחיל בתהליך הניקוי. מובן שתרצו לנקות מיד אחרי שסיימתם לאפות תבנית ענקית של עוגיות שוקולד צ'יפס, אבל סבלנות היא המפתח. קרצוף התבנית כשהיא עדיין חמה עלול לגרום לעיוות המתכת ולהקשות עוד יותר את הניקוי בהמשך. הגישה הטובה ביותר היא לתת לתבנית להתקרר מעט לפני שמתחילים לנקות אותה.
ניקוי תבניות אפייה לא חייב להיות משימה מורכבת, אך חשוב להקפיד על כמה עקרונות כדי לשמור אותן במיטבן. אם התבנית שומנית מעט או ללא לכלוך משמעותי, התחילו בשטיפת ידנית עם מים חמים וסבון כלים. פעולה זו תסיר את רוב השאריות ותשאיר את התבנית במראה רענן. הקפידו להגיע לכל הפינות כדי להסיר שאריות שמן נסתרות, ואל תשכחו לנקות גם את החלק התחתון של התבנית.
כאשר אתם מתמודדים עם לכלוך קשה ודביק, אפשר להשרות את התבנית במים חמים עם מעט סבון כלים במשך כ-15 עד 20 דקות, ולאחר מכן קרצפו בעדינות את הלכלוך בעזרת מברשת כלים או סקוץ'. ההשריה תסייע לרכך את הלכלוך ולהקל את הסרתו. לאחר הקרצוף, שטפו היטב את התבנית במים חמים להסרת שאריות סבון.
>> בלי לקרצף: השיטה של הבלוגרית לניקוי תבניות
@alphafoodie Cleaning pans hack #cleaninghack #cleantiktok #zerowasteliving ♬ original sound - alphafoodie
אתם מכניסים אותה למדיח
הדרך הטובה ביותר לשטוף תבניות אפייה היא ביד. גם אם מדיח הכלים קורץ לכם, הוא עלול לגרום לכתמים או לפגיעה בברק של התבנית. היא תמשיך לתפקד בסדר אבל לא תיראה משהו.
טיפים לשמירה על תבניות האפייה
כדי לשמור על תבניות האפייה שלכם במצב מעולה לאורך זמן, כדאי להקפיד על כמה עקרונות פשוטים אך חשובים.
- שימוש בכלים הנכונים
הימנעו משימוש בכלים מתכתיים על תבניות האפייה שלכם. מרית מתכת למשל היא לא רעיון טוב, שכן המתכת עלולה לשרוט ולפגוע במשטח, מה שמקשה את הניקוי וגורם למזון להידבק. במקום זאת, בחרו בכלים עשויים סיליקון, עץ או פלסטיק, שהם עדינים יותר ושומרים על התבנית לאורך זמן. - שמירה על טמפרטורות מתאימות
תבניות אפייה, בייחוד כאלה עם ציפוי שאינו נדבק, לא אוהבות חום גבוה במיוחד. חום כזה עלול לפגוע בציפוי ולצמצם את אורך החיים של התבנית. השתדלו להשתמש בהגדרות חום בינוניות לקבלת תוצאות מיטביות, ופעלו לפי הנחיות היצרן בנוגע לטמפרטורה המרבית. טיפ נוסף: הימנעו משינויים קיצוניים בטמפרטורה, כמו העברת תבנית חמה מאוד ממשטח התנור ישירות למשטח קר, כדי למנוע סדקים או עיוותים. - אחסון נכון
האופן שבו אתם מאחסנים את תבניות האפייה משפיע גם הוא על עמידותן. אחסנו אותן במקום קריר ויבש, והשתדלו לשמור אותן שטוחות ואם הן בערמה, השתמשו במגבת להפריד בין התבניות. הימנעו מהנחת חפצים כבדים על התבניות, כדי למנוע שקעים או עיוותים.
עוד שיטות לניקוי מחבתות, תבניות וסירים שרופים
השיטה המנצחת לניקוי תבנית אפייה היא לרסס את התבנית במסיר שומנים ולהכניס לשקית אשפה אטומה למשך הלילה. בבוקר מוציאים ושוטפים.
להוסיף לכלי השרוף מעט מים, סבון כלים ושני דפי מרכך למייבש כביסה, להשאיר למשך שעה, ולשטוף היטב את הסיר במים.
בעזרת טבלית למדיח כלים עטפו את התבניות בנייר אלומיניום והניחו באמבטיה. מלאו במים חמים והוסיפו טבלית למדיח. השאירו שעתיים, הוציאו ושטפו.
פזרו בתבנית או בסיר אבקת סודה לשתייה (הקפידו לכסות את הכתמים), ומלאו אותה במים. השאירו חצי שעה. לאחר חצי שעה צרו כדור מנייר הכסף וקרצפו באמצעותו את הלכלוך.