נכון שבניגוד למה שרבים חושבים, האסלה וחדר השירותים הם לא בהכרח הדברים המלוכלכים ביותר בבית. השטיח בחדר השינה מלוכלך בממוצע פי עשרה יותר ממושב השירותים, וגם בחדר הרחצה עצמו יש לא מעט דברים שיכולים להיות מלוכלכים יותר מהאסלה. ולמרות זאת, חשוב להקפיד על ניקיון השירותים, בעיקר בימים אלו, כשחשוב במיוחד לחטא את הבית כדי למנוע התפשטות מחלות. אז איך מנקים את השירותים בצורה היסודית והיעילה ביותר? באתר Good Housekeeping מסבירים.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> בת מלך פנימה: כך נראה חדר הארונות של גל גדות
>> צפון הארץ: המכולה הפכה לבית מטריף
קרוליין פורטה, מנהלת המעבדה של האתר, אומרת שאנשים רבים לא מבינים שחומר החיטוי צריך זמן כדי לפעול. "אם אתם משאירים את החומר רק כמה שניות, הוא לא יהיה יעיל", היא אומרת. בנוסף היא ממליצה להקצות כלי ניקוי – כמו מברשת וספוג לקרצוף (סקוטש ברייט) – שישמשו לניקוי השירותים בלבד.
התחילו מניקוי פנים האסלה: השתמשו בחומר חיטוי מתאים, רצוי כזה המכיל אקונומיקה. הקפידו לכסות את כל השטח בחומר. "קרצפו היטב בתוך האסלה ומתחת לשוליים שלה", מסבירה פורטה. השאירו את החומר לפרק הזמן המצוין בהוראות או לחמש דקות, ושטפו היטב.
בזמן שאתם ממתינים שחומר החיטוי באסלה יפעל, אתם יכולים להמשיך בניקוי השירותים. שימו לב: כדי שחומר החיטוי יפעל היטב, פני השטח צריכים להיות נקיים, לכן התחילו בניקוי המשטח ואז שימו עליו שכבה נוספת של חומר חיטוי.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
נקו את השירותים מבחוץ: התחילו מהבסיס, המשיכו למושב האסלה ועד למכל האסלה. הקפידו לנקות את שני הצדדים של המושב ושל מכסה האסלה, וכן את הידית. השאירו את החומר לפרק הזמן המצוין בהוראות או לעשר דקות, ושטפו היטב.
כל כמה זמן צריך לנקות את השירותים: פורטה ממליצה כמה שיותר. אם אחד מבני הבית חולה, מומלץ לערוך חיטוי יסודי כל יומיים-שלושה. בשגרה רצוי לערוך חיטוי יסודי פעם-פעמיים בשבוע.
הקפידו לנקות גם את כלי הניקוי: התיזו על המברשת חומר ניקוי והניחו אותה לייבוש מתחת למושב, כך שראש המברשת תלוי מעל מי האסלה ויכול להתייבש. כדי לנקות את הכפפות והספוגים פורטה ממליצה להשרות אותם מדי פעם במים עם אקונומיקה ולתת להם להתייבש.