יש לא מעט שיטות לניקוי יסודי של חדר השירותים ובפרט את האסלה שבו, אבל חשוב לזכור שבכל פעם שאתם מנקים את האסלה צריך לדאוג גם למברשת שלה - פשוטה מפלסטיק או מפונפנת בעיצוב יוקרתי וזיפי סיליקון זה לא משנה, בסופו של דבר כל המברשות באות במגע עם אותם החיידקים ומעבירות אותם הלאה גם למיכל שלהן.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> יחד נארח: בתים במרכז מזמינים את מתפני המלחמה
>> כך תוודאו שאי אפשר לפתוח את דלת הממ"ד מבחוץ
"חיידקים אוהבים לחות", הסביר לאתר thespruce וויל קוטר, מנהל בכיר בחברת הניקיון האמריקאית FreshSpace Cleaning, "אחסון מברשת אסלה רטובה במיכל שלה זה הזמנה פתוחה לחיידקים, והצטברות שלהם עלולה להוביל לכמה ריחות לא נעימים בחדר הרחצה". על פי המנקה המקצועית ג'סיקה סמסון מאתר the maids, יש להקפיד על ייבוש המברשת לפני שמחזירים אותה למיכל ולהשאיר אותה להתייבש באוויר בין המושב לאסלה לפחות שעה, שיטה שאנחנו כבר מכירים היטב. בנוסף לשמירה על המברשת מפני חיידקים, סמסון אומרת שהייבוש יעזור למברשת האסלה להחזיק מעמד זמן רב יותר.
מלבד הדאגה המוצדקת להצטברות של חיידקים ולהתפתחות של עובש במברשת ובמיכל ומהם לשאר החלל, לקחת מברשת לאחר ניקוי וחיטוי האסלה ולהחזיר אותה למיכל שלא נוקה, מלכלך ומזהם אותה מחדש והיא עלולה לזהם גם את פנים האסלה בשימוש הבא.
כך תשמרו על מברשת אסלה נקייה
תכל'ס, רובנו מסתפקים בניעור קל של המברשת בתום השימוש, אולי גם לחיצה או שתיים על דופן האסלה תוך כדי שטיפת האסלה במים זורמים נקיים, אבל זה לא מספיק. ההמלצה של סמסון היא לנקות היטב את מברשת האסלה לפחות פעם בשבועיים בריסוס שלה במי חמצן, מצרך ביתי נפוץ ולא יקר לחיטוי: "זה יהרוג את החיידקים על המברשת וישמור עליה נקייה לאורך ימים".
קוטר ממליץ להשרות את המברשת לפחות לכמה דקות בדלי עם מים חמים וסבון בתוספת מעט אקונומיקה או חומר חיטוי, ומזכיר לעטות כפפות ולהיות באזור מאוורר, למען הבטיחות. בתום ההשריה יש לשטוף היטב את המברשת במים נקיים וכאמור – לתת לה להתייבש באוויר. "אל תשכחו לנקות גם את הידית עצמה, לא רק הראש שלה," הוא מוסיף.
על פי כריס וילט, הבעלים של חברת Alpine Maids, מי שמנקה את האסלה מדי שבוע צריך לחטא את המברשת שלה עם אקונומיקה בערך פעם בחודש. לדבריו אפשר לעשות את זה אפילו במיכל האחסון שלה - למלא אותו במים עם אקונומיקה להכניס את ראש המברשת ולתת לו להיספג קצת. לאחר מכן, כאמור, יש לתת לה להתייבש באוויר.
רק אל תנקו את מברשת האסלה במקום הזה
כשהמטרה בשטיפת מברשת האסלה היא לעצור את ההתפשטות של חיידקים, לשטוף אותה בכיור זו טעות גדולה, מזהיר וילט. שזה, אגב בדיוק מה שעשתה קסי סטיבנס, מנקה ובעלת עסק לשירותי ניקיון מאוסטרליה, ששיתפה סרטון המלצה לניקוי המברשת והמיכל שלה, ונראתה עושה את זה בתוך כיור, ועל כך קיבלה לא מעט ביקורת.
@kacie_thebigcleanco Here’s your reminder to clean this #cleaning ♬ original sound - Kacie - The Big Clean Co
וזה מזכיר לנו גם את הדיון שהתעורר בעקבות השאלה שהעלתה גולשת באתר ההורים הבריטי Mumsnet: "זה ממש דוחה לנקות מברשת אסלה במדיח כלים ריק, בתכנית חמה, ואחר כך לשטוף את המדיח עצמו, כשהוא ריק, בתכנית חמה?" התשובות היו מעורבות - גולשים רבים כתבו שהרעיון פשוט דוחה, אחרים תהו למה השואלת לא קונה מברשת חדשה, ובתגובה היא כתבה: "זה דוחה גם אותי, אבל יש לי בחילה איומה מהקלות שבה אנחנו זורקים פלסטיק. אני לא מוכנה לקנות מברשת חדשה כל שישה חודשים, ולא אכפת לי כמה זה זול. יש רעיונות אחרים?" לעומת זאת, היו גולשים שכתבו שהם עצמם מנקים כך את מברשת האסלה. אחד מהם כתב: "כמובן שזה בסדר, הטמפרטורה של המדיח מיועדת להרוג את כל החיידקים".
גם אם מקפידים היטב על תחזוקת המברשת, צריך להחליף אותה בשלב מסוים; לפי סמסון וקוטר זה צריך לקרות לפחות פעמיים בשנה - בהתאם לתדירות הניקוי ולמידת העמידות של הזיפים שלה. "אם אתם מבחינים בבלאי גלוי של הזיפים או כל סימני נזק אחרים, זו אינדיקציה טובה לכך שהגיע הזמן להחלפה. אם מישהו בבית שבו נמצאת המברשת היה חולה, או שהיה אתגר ניקוי עיקש במיוחד, החליפו אותה מוקדם יותר". קוטר ממליץ לרכוש מברשת אסלה עם זיפים אנטי-מיקרוביאליים כדי להפחית חיידקים, ומזכיר שוב שגם אותם יש לייבש היטב באוויר בתום הניקוי.