אנחנו כבר יודעים שיש משמעות לכמות הכביסה שאנחנו מעמיסים על המכונה, אבל עם כל ערמות הבגדים המלוכלכים שנערמות בבית, קשה להתאפק ולא לדחוס פנימה גם את המדים המיוזעים מהאימון של הילדים שנותרו בתחתית הסל, שיהיה. אבל כשיש פשוט כלל לפיו נוכל לדעת מתי אנחנו חורגים מהמכסה ההגיונית, זה בהחלט יעזור לקבל את ההחלטה הנכונה.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> במיליון שקל מול האגם: הדירה של נטלי בפרובנס

>> 5 דברים שמעצבים יבחנו בכניסה לבית שלכם

 

מכונת כביסה לא עובדת כראוי כשהיא דחוסה מדי - זה מגביר את השחיקה של המנגונים שלה, גורם לה להתאמץ יותר (מה שעלול לגרום לבלאי) וגם נוזלי הכביסה לא נשטפים טוב בצפיפות כזו ועלולים להישאר משקעים על הבגדים.

הפריטים צריכים מרחב להתערבב בו בחופשיות עם המים וחומרי הניקוי ו"חוק היד האחת" מגדיר את המרחב הזה: העמיסו את הבגדים שלכם במכונה ולאחר מכן הושיטו את היד שלכם אופקית, כאילו אתם מושיטים אותה ללחיצת יד, והכניסו אותה לתוף של מכונת הכביסה. היד המושטת שלכם נכנסה בין הבגדים והגיעה  לקיר התוף? עצרו, זהו העומס האידאלי. אם היד שלכם נתקעת בפריטים ולא מצליחה לפלס דרכה לקיר התוף, המכונה עמוסה מדי ותצטרכו להסיר כמה פריטים.

 

מכונת כביסה עמוסה (צילום: Travis182, SHUTTERSTOCK)
אם דלת המכונה לא נסגרת, כנראה שיש פה בעיה | צילום: Travis182, SHUTTERSTOCK

חוק היד האחת עובד עם מכונות כביסה עם פתח קדמי וגם עם פתח עליון, המטרה היחידה היא שהיד תיכנס בחופשיות לתוך התוף. יכולות ההעמסה של מכונות כביסה משתנות בהתאם ליצרן ולדגם, אך באופן כללי כדאי לפזר את הפריטים בתוכה באופן מאוזן מבחינת המקום שהם תופשים ומשקל. מכונת כביסה סטנדרטית עם פתח עליון יכולה להכיל בבטחה כ-5 קילו של כביסה, מכונה ממוצעת עם פתח קדמי יכולה לכבס עד 8 קילו. איך מעריכים את המשקל? בהערכה גסה, מגבת רחצה גדולה או זוג ג'ינס של מבוגר שוקלים כ-725 גרם, סווטשירט בינוני הוא בערך חצי קילו, וחולצת טריקו גדולה במיוחד שוקלת כ-200 גרם.

מכונת כביסה, יד בתוך המכונה (צילום: Happy_Nati, SHUTTERSTOCK)
תגיע או לא תגיע לקיר התוף? יאללה תעמיסו | צילום: Happy_Nati, SHUTTERSTOCK

 

עוד כמה טעויות שחלקנו עושים בכביסה:

ויתור על התקנה מקצועית: התקנה נכונה קריטית לשמירה על המכשירים. מתקין מקצועי ידע, למשל, להתאים את המרווח הנכון לאוורור המייבש ואת אורך צינור האוורור.

שימוש ביותר מדי נוזל כביסהנוזל כביסה רב מדי עלול לגרום ליותר מדי בועות סבון ואף לנזילת מים. השתמשו בכמות המצוינת על בקבוק הנוזל – או פחות.

כביסה של פריטים שלא מיועדים למכונה זה עלול להזיק לפריטים וגם למכונה עצמה. קרסים וברזלים של חזיות יכולים להזיק לתוף המכונה, ורוכסנים עלולים לשרוט את הדלת.

הפעלה המכונה יותר מדי פעמים: אורך החיים של מכונת הכביסה תלוי כמובן במספר הפעמים שמשתמשים בה. כדי שהמכונה תחזיק מעמד כ-10 שנים עדיף להפעיל אותה שמונה פעמים בשבוע או פחות.

הזנחת מגירות הסבון והמרכך: האידיאל הוא לנגב אותן אחרי כל הפעלה כדי למנוע סתימות.

הזנחת המסנן של המייבש: המוך המצטבר על המסנן מפחית את היעילות של המייבש ועלול לגרום למכשיר להתחמם יתר על המידה. מומלץ לנקות את המסנן אחרי כל הפעלה. 

מכונת כביסה, מגירה (צילום: Nadezhda Mikhalitskaia, SHUTTERSTOCK)
נגבו את המגירות אחרי כל הפעלה של המכונה | צילום: Nadezhda Mikhalitskaia, SHUTTERSTOCK