ניקוי השירותים הוא משימה הכרחית, לא נעימה וסיזיפית, וזו משימה שנעשית קשה ומתסכלת במיוחד בבתים שבהם יש מים קשים ובאסלה נוצרים כתמי אבנית עקשניים. איך מורידים את הכתמים? גולשת אוסטרלית מצאה שיטה פשוטה וזולה.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> לא רואים מבחוץ, אבל זה אחד המלונות היפים שנתקלנו בו
>> הזוג רק רצה לשפץ את המטבח. ככה זה נגמר
"הוצאתי מאות דולרים על חומרי ניקוי, יש לי ארון מלא בחומרי ניקוי שניסיתי", מספרת הגולשת בסרטון שפרסמה בטיקטוק וצבר יותר מ-31 אלף צפיות. כל החומרים לא עזרו, אבל לאחרונה אחותה הציעה לה להשתמש במלח לימון (חומצה ציטרית המכונה גם חומצת לימון) – חומצה אורגנית הנמצאת, למשל, בפירות הדר, ואפשר לקנות בכל סופר. הגולשת אכן שפכה לאסלה קופסת מלח לימון (75 גרם), השאירה למשך הלילה, בבוקר ניקתה במברשת ("בקלות, לא צריך לקרצף") – והתוצאות מרשימות.
@labelledchaos I sound so sick in this has anyone else tried it though #cleantok #relocating #queensland #canberratok #australia #toiletclean ♬ You Found Me - Instrumental Pop Songs
לאחר כשבוע פרסמה הגולשת סרטון נוסף והאסלה עדיין מבריקה. "זה הטיפ הכי טוב שלמדתי", היא מסכמת בסרטון שצבר יותר מ-41 אלף צפיות.
@labelledchaos Reply to @yvette77777777 ♬ original sound - Labelledchaos
אם אין לכם מלח לימון, באתר The Pink Plumber ממליצים להשתמש בלימון או בחומץ כדי לנקות משקעי אבנית המצטברים באסלה. חומרים חומציים כמו לימון או חומץ יגרמו לפירוק האבנית ולניקוי הכתמים. כדי לנקות את המשקעים, רוקנו את האסלה ממים ושפכו פנימה חומץ או מיץ לימון לא מדוללים. השאירו את הנוזל למשך כמה שעות ורצוי ללילה שלם, ואז שפשפו עם מברשת אסלה בעלת זיפים קשים. באתר ממליצים להוסיף למכל האסלה כוס חומץ או מיץ לימון מדי יום כדי למנוע את חזרת הכתמים.
עוד שיטה היא להשתמש באבן פדיקור (אבן ספוג). באתר hunker מסבירים שמומלץ לנקות עם אבן ספוג אסלות חרסינה, ולא להשתמש בה לניקוי משטחי שיש, פלסטיק, לימינציה או פיברגלס. בנוסף, לא כדאי להשתמש בשיטה לעתים קרובות. באתר מסבירים שהאבן והמשטח שמנקים צריכים להיות רטובים. שפשפו עם אבן את הכתמים עד להסרתם.
עוד טיפים לניקוי השירותים
השתמשו במספיק חומר חיטוי: בדרך כלל צריך לוודא שהמשטח כולו רטוב מהחומר.
בדקו את תאריך התפוגה: חומר החיטוי מאבד מיעילותו עם הזמן. הקפידו לבדוק שהחומר עדיין יעיל.
אל תערבבו חומרי ניקוי שונים: אסור בשום אופן לערבב חומרי ניקוי, ואסור לערבב חומרי ניקוי עם חומץ ו/או סודה לשתייה. ערבובים כאלו יוצרים גזים נדיפים שעלולים להיות מאוד רעילים. ובכלל: קראו את ההוראות על אריזת חומר הניקוי ופעלו לפיהן.
חכו לפני שאתם שוטפים את חומר הניקוי: קרוליין פורטה, מנהלת המעבדה של האתר Good Housekeeping, אומרת שאנשים רבים לא מבינים שחומר החיטוי צריך זמן כדי לפעול. "אם אתם משאירים את החומר רק כמה שניות, הוא לא יהיה יעיל", היא אומרת.
התחילו מניקוי פנים האסלה: השתמשו בחומר חיטוי מתאים, רצוי כזה המכיל אקונומיקה. הקפידו לכסות את כל השטח בחומר. "קרצפו היטב בתוך האסלה ומתחת לשוליים שלה", מסבירה פורטה. השאירו את החומר לפרק הזמן המצוין בהוראות או לחמש דקות, ושטפו היטב.
בזמן שאתם ממתינים שחומר החיטוי באסלה יפעל, אתם יכולים להמשיך בניקוי השירותים. שימו לב: כדי שחומר החיטוי יפעל היטב, פני השטח צריכים להיות נקיים, לכן התחילו בניקוי המשטח ואז שימו עליו שכבה נוספת של חומר חיטוי.
נקו את השירותים מבחוץ: התחילו מהבסיס, המשיכו למושב האסלה ועד למכל האסלה. הקפידו לנקות את שני הצדדים של המושב ושל מכסה האסלה, וכן את הידית. השאירו את החומר לפרק הזמן המצוין בהוראות או לעשר דקות, ושטפו היטב.
כל כמה זמן צריך לנקות את השירותים: פורטה ממליצה כמה שיותר. אם אחד מבני הבית חולה, מומלץ לערוך חיטוי יסודי כל יומיים-שלושה. בשגרה רצוי לערוך חיטוי יסודי פעם-פעמיים בשבוע.
אל תשתמשו בכלי הניקוי לאזורים נוספים בבית: הקצו כלי ניקוי – כמו מברשת וספוג לקרצוף (סקוטש ברייט) – שישמשו לניקוי השירותים בלבד.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
והקפידו לנקות גם את כלי הניקוי: התיזו על המברשת חומר ניקוי והניחו אותה לייבוש מתחת למושב, כך שראש המברשת תלוי מעל מי האסלה ויכול להתייבש. כדי לנקות את הכפפות והספוגים פורטה ממליצה להשרות אותם מדי פעם במים עם אקונומיקה ולתת להם להתייבש.