קודם כל, כדאי שתשבו, כי החדשות הבאות הולכות לשנות את כל מה שחשבתם על שימוש במדיח הכלים. אנחנו - וכנראה שגם אתם - שוטפים את הכלים המלוכלכים לפני שאנחנו מכניסים אותם למדיח הכלים, כי אנחנו בטוחים שכך נחסוך לו קצת עבודה ואחרי השטיפה הראשונית הכלים יצאו נקיים יותר מהמדיח. אבל מתברר שזה ממש לא נכון, ולמעשה אנחנו רק פוגעים בעבודת המדיח.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
על פי כתבה שהתפרסמה ב"וול סטריט ג׳ורנל", עדיף להכניס את הכלים המלוכלכים ישר אל תוך המדיח ולדלג על השטיפה המקדימה. מספיק רק להסיר מהכלים את שאריות האוכל הגדולות. הסיבה הראשונה היא פשוטה ומתבקשת - איכות הסביבה. כשאתם שוטפים את הכלים בכיור לפני הכנסתם למדיח, אתם מבזבזים הרבה יותר מים ללא צורך. פשוט ותרו על השלב הזה.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
הסיבה השנייה והמדעית יותר, היא שמרבית חומרי הניקוי המיועדים למדיח כוללים אנזימים הנצמדים לשאריות המזון. כשיש פחות שאריות אוכל על הכלים, לחומרי הניקוי אין למה להיצמד והם פועלים פחות טוב. אז בפעם הבאה שבן או בת הזוג מעקמים את האף כי הכנסתם צלחת מרוחה במיונז למדיח, תוכלו להפנות אותם להסבר המדעי.