אוקי, אז קוראים למכשיר מדיח כלים, אבל אף אחד לא אמר שאי אפשר להשתמש בו גם עבור פריטים אחרים נכון? כלומר, יש דברים שברור שאסור להכניס למדיח, אבל יש גם לא מעט דברים שהסיבוב במים החמים והסבון יעשה להם רק טוב, יחסוך לכם מים ואנרגיה ולא פחות חשוב- לא יעשה כל נזק למדיח. הנה כמה דוגמאות.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> מה החרק הקטנטן הזה מחפש בבית שלכם?

>> הגרוש רצה לשפץ רק למגורים זמניים, אבל אז התאהב בבית

 

צעצועי פלסטיק קטנים

החופש הגדול הגיע ויש סיכוי שמישהו יתייחס שוב לאוסף הלגו המאובק של הילדים? חוץ מאבק, חיידקים יכולים להישאר על הצעצועים של הילדים (וגם של חיות המחמד) במשך חודשים. הדרך היעילה ביותר לחטא את החלקים הקטנים היא להכניס אותם לשק רשת של כביסת הלבשה תחתונה, למקם במדף העליון של המדיח ולהפעיל.

לגו (צילום: Visut Apiwatamon, shutterstock)
לגו | צילום: Visut Apiwatamon, shutterstock

כפכפי אצבע

הכוונה היא לא לכפכפים המושקעים והמקושטים שלכם, אלא לפליפ-פלופס מהפלסטיק של הים והבריכה. מקמו את הכפכפים מלוכלכים במדף העליון של המדיח כדי שלא יזוזו ממקומם יותר מדי בחלל במהלך מחזורי לחץ מים גבוהים.

כפכפים (צילום: toadkung2531, Shutterstock)
כפכפים | צילום: toadkung2531, Shutterstock
 

מברשות שיער

גם פה, הכוונה היא למסרקים ומברשות מפלסטיק ולא מעץ. על פי מחקר שנעשה באוניברסיטת אריזונה, מברשת השיער שלכם יכולה להחזיק כמעט 3,500 מושבות של חיידקים, לא כדאי לתת להן שטיפה מחטאת? לפני ההפעלה הוציאו מהמברשת את כל השערות שנתפסו בה ומקמו אותה במתקן הסכו"ם במדיח.

בחורה עם מברשת שיער (צילום: Dmitry Lobanov, shutterstock)
צילום: Dmitry Lobanov, shutterstock
  

ירקות ופירות

חזרתם מהשוק או מהירקן עמוסים בשפע ירקות ופירות לא שטופים? תנו למדיח שלכם לעשות את העבודה בשבילכם, אבל בלי חומר ניקוי ובמחזור שטיפה בלבד. מי שרוצה יכול להוסיף גם חומץ לשטיפה, כמו שמדגימה בסרטון האישה שמסרבת לשטוף כלים במדיח ומשתמשת בו לשטיפת ירקות ופירות בטענה: "בכלי האוכל נוגעים רק בני הבית; הירקות והפירות עוברים כל כך הרבה ידיים, מי יודע מה יש עליהם".

ספוג כלים

ספוג הכלים הוא אחד הפריטים בבית שמתלכלכים הכי הרבה, ובמחקר שפורסם ב-2017 גילו חוקרים גרמנים 362 מיני חיידקים בספוגי הכלים המשומשים שאספו, בכמות של 45 מיליארד בסנטימטר רבוע. הכניסו את הספוגים לסיבוב במחזור החם ביותר שיש למדיח הכלים שלכם; זה יכול להרוג 99.9 אחוז מהחיידקים האלה.

ספוג כלים (צילום: Only_NewPhoto / Shutterstock, שאטרסטוק)
צילום: Only_NewPhoto / Shutterstock, שאטרסטוק

חלקים של המקרר

זה אף פעם לא זמן טוב להתמסר לפרויקט קרצוף מקרר מכתמים דביקים ושלוליות מיצים קרושות; מדובר במלאכה מאומצת שנמשכת זמן רב, ועדיף בהרבה לפרק מהמקרר את המגשים והמדפים שלו שיכולים להתאים בגודל לחלל המדיח, ולהוריד מכם לפחות את הקרצוף הזה.

מקרר ריק מלוכלך (צילום: ben bryant, SHUTTERSTOCK)
צילום: ben bryant, SHUTTERSTOCK