חזית המקרר או המדיח, משטח הכיריים, הכיור - משטחי פלדת אל חלד (המוכרת יותר בשם נירוסטה) נפוצים במטבחים רבים. נירוסטה היא חומר זול יחסית ועמיד (ואפשר גם למחזר אותה), והיא מוסיפה למטבח שיק תעשייתי וכמובן פופולרית מאוד במטבחי חוץ. עם זאת, טביעות אצבעות ולכלוך בולטים במיוחד על נירוסטה, ולכן חשוב להקפיד שהמשטחים יישארו מבריקים. באתר Architectural Digest מסבירים איך לעשות זאת.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> רק עם צבע: הזוג עשה מהפך היסטרי לחדר המדרגות
>> ת"א: אהבנו הכל בדירה הזאת, ובמיוחד את האי במטבח
במה להשתמש לניקוי משטחי נירוסטה
תמיסה המורכבת מכמויות שוות של חומץ לבן ומים בבקבוק עם פקק התזה (אפשר להוסיף כמה טיפות מיץ לימון לריח טוב), שמן זית, נוזל כלים ומטליות מיקרופייבר.
אל תשתמשו בסקוץ' או בספוג גס אחר וגם לא במגבות נייר (נייר ספוג), ולא בחומרי ניקוי המכילים אקונומיקה או חול ניקוי. הם עלולים לשרוט את הנירוסטה.
שימו לב לכיוון הסיבים: כשמסתכלים מקרוב על משטח הנירוסטה, אפשר לראות עליו מעין סיבים או קווים דקים. אם אתם לא רואים את הסיבים, נסו לשפשף את המשטח במטלית מיקרופייבר נקייה – הן מצד לצד והן מלמעלה למטה. אתם תרגישו שקל יותר להעביר את המטלית בכיוון אחד – וזה כיוון הסיבים.
הקפידו לנקות בכיוון הסיבים. אם לא מקפידים על כך, חומרי הניקוי והלכלוך עלולים להצטבר בתוך החריצים הדקים, לעמעם את הברק ולפגוע במראה המשטח.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
איך לנקות משטחי נירוסטה
התחילו בניגוב המשטח במטלית נקייה ויבשה כדי להסיר כתמי מים וטביעות אצבעות. כתמים עקשניים רססו בתמיסת החומץ ונגבו.
הרטיבו מטלית במים ושפכו עליה כמה טיפות סבון כלים. נגבו במטלית הרטובה את המשטח, ואחר כך שטפו אותה, נגבו שוב ויבשו.
כדי להגן על הנירוסטה ואף להסתיר שריטות, טבלו מטלית אחרת במעט שמן זית ועברו על המשטח לאורך הסיבים.
כדי להבריק את הנירוסטה באתר ממליצים לעבור על המשטח פעם נוספת עם מטלית מיקרופייבר טבולה בשמן זית, הפעם בתנועות מעגליות.