כולנו יודעים שאוכל מטוגן בריא פחות מכל צורת בישול אחרת, אבל הילדים מתים על שניצלים. וחביתה לארוחת ערב היא עניין של שגרה בבתים רבים בישראל. ואם החלטנו לא לטגן בשמן עמוק אלא להוציא את מחבת הפסים ולצרוב עליה כמו בגריל את הקבב או חזה העוף שהשרינו במרינדה – הבית כולו מתמלא בריח שאולי ברגעים הראשונים מעורר תיאבון, אבל אחר כך עומד בחלל ומעיק.

אז מה עושים עם הריח? השלב הראשון הוא לבשל במטבח מאוורר ככל האפשר, אבל לא רק המטבח. לפני שאתם מתחילים לטגן, פתחו את החלונות בכל החדרים ודאגו לאוורור נאות של כל הבית בזמן הטיגון. כך תפחיתו באופן משמעותי את הריח. במעט שעוד יישאר – תטפלו בעזרת כמה שיטות שאספנו מבשלניות מנוסות.

טיגון חצילים (צילום: באדיבות הקוסם)
חצילים מטוגנים. הוסיפו גזר למחבת | צילום: באדיבות הקוסם

עוד בערוץ עיצוב הבית: 

אמצעי מניעה

אם אתם מטגנים בשמן עמוק הוסיפו לשמן הטיגון חתיכה או שתיים של תפוח אדמה. הריח לא ייעלם לגמרי אבל הוא פוחת מאוד. גם חתיכה של גזר תסייע להוריד את טמפרטורת השמן וכך תמנע ריח של שריפה או חריכה.

יש עוד שיטות למניעת התפשטות הריח בזמן הטיגון: הניחו קערה ובה חומץ תפוחים או חומץ בן יין ליד הכיריים בזמן הבישול כדי לספוח את הריחות ולטהר את האווירה. גם חומץ רגיל יעשה את העבודה, אך יש לו ריח דומיננטי מאוד. החומצים הטבעיים בעלי ריח עדין יותר. קערה של פולי קפה, הידועים כסופחי ריח יכולה לסייע גם כן.

אם ריח של אקונומיקה אינו מרתיע אתכם (אותנו כן), הניחו במהלך פעולת הבישול או בסיומה כוס אקונומיה בקרבת מקום הטיגון. ריח האקונומיקה יתפשט בחדר ומהר מאוד יספוג את הריחות שאתם מבקשם להיפטר מהם.

קינמון (צילום: Shutterstock)
קינמון. בשלו בסיר קטן עם מים | צילום: Shutterstock

אמצעי טיפול

האפשרויות הבאות גם יפיצו ריח טוב שימסך את הריח הרע של הטיגון: מלאו סיר קטן או פינג'ן במים והרתיחו בתוכו כמה ענפי רוזמרין. המשיכו לבשל על אש קטנה כל עוד אתם מטגנים, ועם הסיום כבו את האש אך אל תשפכו את המים. הריח הטוב ימשיך לבשם את האוויר. אותו דבר אפשר לעשות עם מקלות קינמון, קליפות לימון או מחטי ציפורן – הריחות הטובים יבלעו את הרעים.

יש מי שמגדילים לעשות ומבשלים במחבת קטנה מעט סוכר עם מקל קינמון והריח של הקרמל מתפשט בבית ומאפיל על כל הריחות הרעים. אליה וקוץ בה: ניקיון המחבת מהקרמל הוא לא עסק פשוט.

ואם הפתרונות הטבעיים לא מספקים אתכם, ואתם מעדיפים דטרגנטים: הרתיחו בסיר קטן 2/3 מים ו1/3 מרכך כביסה. אנחנו מעדיפים את הטבעי – אבל אם זה מה שעובד אצלכם, לכו על זה.

וודג'ס בתוך מסננת עם רוזמרין (צילום: pinterst.com)
רוזמרין הוא חברם הטוב ביותר של המטגנים | צילום: pinterst.com
 

>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק