בכל הנוגע לחומרים שבהם אנחנו משתמשים לניקוי הבית, נדמה שבזמן האחרון גם מי שלא משוגעים על נושא איכות הסביבה עוברים לחומרי ניקוי טבעיים. בכל זאת, כשחושבים על כמות הכימיקלים שאנחנו מכניסים לבית ומוכנים שייגעו בעור שלנו, בכלי האוכל שלנו ובבגדים שלנו - זה עושה חשק לחזור לנקות עם לימון או סודה לשתייה.
מהסיבה הזו בדיוק שמחנו לגלות את הטיפ המפתיע הבא: מסתבר שלקמח הלבן והרגיל בו אנחנו משתמשים כדי לאפות לחם או עוגות, יש יכולות מיוחדות והוא מבריק נירוסטה. מה ששמעתם.
איך עושים את זה? לאחר שניקיתם את הכיור משאריות מזון, ייבשו אותו לחלוטין ופזרו בו מעט קמח. אין מידה מדויקת, אבל כרבע כוס אמורה להספיק עבור כיור מטבח בינוני. באמצעות מגבת או מטלית בד רכה, שפשפו את הקמח בדפנות הכיור. לאחר שסיימתם, שטפו את הכיור במים או נגבו אותו. זה הכל. הכיור שלכם ינצנץ.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
הטיפ הזה, שהוא המקבילה לתרופת סבתא למטבח, התגלה ברשתות החברתיות ועבר בהצלחה את בדיקתם של מספר כלי תקשורת ברחבי העולם. כמובן שלא מדובר רק בכיור. כל משטח מפלדת אל-חלד יבהיק אחרי שימוש בקמח, רק שימו לב שאתם מתאימים את הכמויות ולא סתם מבזבזים את המוצר ומייצרים עוד לכלוך לנקות.