אנחנו יודעים שרק חזרתם מהעבודה ואתם מורעבים. קפוא בחוץ וכל מה שבא לכם זה אוכל חם-חם, ואם אפשר, כמה שיותר מהר. ובכל זאת אנחנו מפצירים בכם - בדקו את רמת הבקיאות שלכם בחימום במיקרוגל. אילו מאכלים לא כדאי להכניס? האם אפשר לחמם את השאריות בקופסת הטייק אוויי? מה לגבי קופסאות הפלסטיק? ריכזנו עבורכם את כל מה שמותר ואת מה שממש אסור.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
- לכל הכתבות בערוץ living
- עם הפנים לבריכה: מדירה חנוקה לווילה פתוחה
- פחות מ-15 שקל והכי רומנטית: מתנה לאוהבים
מותר
כלים מזכוכית
אלה ככל הנראה הכלים הטובים ביותר לחימום במיקרוגל, מאחר שאין סביבם שום מחלוקת בנוגע לבטיחות השימוש בהם.
![כלים מזכוכית (צילום: Shutterstock) כלים מזכוכית (צילום: Shutterstock)](https://img.mako.co.il/2016/02/15/miCRoGAloauiJWAVE_05_i.jpg)
כלים קרמיים
מומלץ להשתמש בחרסינה ובחרס בלבד, כי לא כל כלי הקרמיקה נשרפו בטמפרטורה גבוהה מספיק, ולכן לא כולם עמידים מספיק וקיים סיכוי שיתפוצצו במיקרוגל.
![כלים קרמיים (צילום: Shutterstock) כלים קרמיים (צילום: Shutterstock)](https://img.mako.co.il/2016/02/15/miCRoGAloauiJWAVE_06_i.jpg)
נייר שעווה ושקיות לבישול במיקרו
נהדר כדי להגן על פנים המיקרוגל שלכם מפני רוטב אדום שמשפריץ לכל עבר.
![שעווה (צילום: Shutterstock) שעווה (צילום: Shutterstock)](https://img.mako.co.il/2016/02/15/miCRoGAloauiJWAVE_11_i.jpg)
אסור
נייר אלומיניום
אם תתעצלו להסיר את נייר האלומיניום מהאוכל שלכם לפני החימום, אתם מסתכנים בזרם חשמלי שעלול להצית אש במיקרוגל.
![נייר כסף (צילום: Shutterstock) נייר כסף (צילום: Shutterstock)](https://img.mako.co.il/2016/02/15/miCRoGAloauiJWAVE_07_i.jpg)
קופסאות קלקר
כשמחממים קלקר, הוא יכול לשחרר כימיקלים מסוכנים ולהעבירם לאוכל שלכם. העבירו את שאריות האוכל שלכם לכלי זכוכית וכסו אותו במגבת נייר.
![קלקר (צילום: Shutterstock) קלקר (צילום: Shutterstock)](https://img.mako.co.il/2016/02/15/miCRoGAloauiJWAVE_10_i.jpg)
קופסאות פלסטיק
אתם יודעים שזה רע לכם, אבל אתם עדיין מחממים את האוכל שלכם בקופסאות פלסטיק. בקופסאות פלסטיק רבות יש חומרים רעילים שנכנסים לאוכל שלכם כשאתם מחממים אותן. במחקר שפורסם ב-Environmental Health Perspectives גילו כי 95 אחוז מבין 450 מוצרי פלסטיק שנבדקו - בהם בקבוקים לתינוקות וקופסאות פלסטיק - שוחררו כימיקלים אחרי חימום במיקרוגל או ניקוי במדיח. כן, גם כמה מוצרים שסומנו כ-BPA-free.
![פלסטיק (צילום: Shutterstock) פלסטיק (צילום: Shutterstock)](https://img.mako.co.il/2016/02/15/miCRoGAloauiJWAVE_08_i.jpg)
שום דבר
אם תפעילו את המיקרוגל שלכם בלי אוכל או שתייה בתוכו, אתם עלולים להזיק לתפקודו ואפילו לגרום לשריפה. היו קשובים ומרוכזים בפעם הבאה שאתם מפעילים את המיקרוגל שלכם.
![מיקרוגל (צילום: Shutterstock) מיקרוגל (צילום: Shutterstock)](https://img.mako.co.il/2016/02/15/miCRoGAloauiJWAVE_09_i.jpg)
חלב אם
אחד היתרונות הגדולים בחלב אם הוא חיזוק המערכת החיסונית של התינוק. מחקרים שנעשו גילו כי בחלב אם שחומם בחום גבוה התגלתה עלייה בכמות חיידקי האי-קולי, פי 18 יותר מבחלב אם שלא חומם במיקרוגל.
![חלב אם (צילום: Shutterstock) חלב אם (צילום: Shutterstock)](https://img.mako.co.il/2020/10/01/miCRoGAloauiJWAVE_04_i.jpg)
ברוקולי
הברוקולי הוא אחד הנשנושים הכי בריאים והכי מהירים שאנחנו יודעים להכין, אבל דרכי בישול או חימום מסוימות עלולות לפגוע בערכים התזונתיים של הירק. בישול ברוקולי במיקרוגל עם מים יכול לגרום לאיבוד של עד 97 אחוז מנוגדי החמצון הטובים לנו.
![ברוקולי (צילום: Shutterstock) ברוקולי (צילום: Shutterstock)](https://img.mako.co.il/2016/02/15/miCRoGAloauiJWAVE_02_i.jpg)
ביצים
אל תיתנו לפינטרסט לשטות בכם! אם תנסו להפוך ביצים חיות לקשות במיקרוגל, תזכו לבלגן גדול או לאצבעות מטוגנות. החום המהיר שמפיץ המיקרוגל יוצר המון אדים בביצים, אדים שאין להם לאן לברוח. וסמכו עלינו כשאנחנו אומרים - קשה לנקות שאריות ביצה שהתפוצצה.
![ביצים (צילום: Shutterstock) ביצים (צילום: Shutterstock)](https://img.mako.co.il/2016/02/15/miCRoGAloauiJWAVE_01_i.jpg)
בשר קפוא
למרות שהפשרת בשר מרגישה כמו נצח, אם תבחרו לנסות ולהפשירו במיקרוגל, צדדיו ככל הנראה יבושלו ויהפכו חומים בעוד שמרכזו יישאר קפוא. בטמפרטורות מסוימות במיקרוגל כמות הבקטריות בבשר מתחילה להכפיל את עצמה. מחקרים גילו כי בשר שבושל למעלה משש דקות במיקרוגל מאבד מחצית מערכי ויטמין B12 שבו. הדרך הבריאה ביותר להפשיר בשר היא להכניסו למקרר ללילה ואז לשטוף אותו במים קרים מתחת לברז.