מכל מכשירי הבית שאיתם פיתחנו יחסי חברות-תלות מיוחדים, נראה שלדייסון – ובעקבותיו שאר שואבי האבק המתקדמים, שמור מקום של כבוד בבתינו ובליבנו. בדיוק בגלל זה אסור להזניח את תחזוקת הניקוי השוטפת שלהם.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> המושבה יבנאל: האוטובוס הישן הפך לצימר מעלף
>> איכסוש: תבדקו שאין לכם את זה בבקבוק השתייה
אם הייתם גאים בעצמכם שהגדלתם ראש כשרוקנתם את מיכל איסוף האבק במכשיר שלכם, שלפתם את הפילטר ואפילו שטפתם וייבשתם אותו – צר לנו לבאס אתכם, אבל זו תחזוקה ברמת מתחילים. כבר ראינו כמה סרטוני הדרכה לפירוק וניקיון של דייסון, אבל הסרטון שהעלתה גיזם אוזגנסי לחשבון האינסטגרם שלה gizemozgenci@ יורד לרזולוציות שבכלל לא ידענו שאפשריות.
View this post on Instagram
בסרטון רואים את אוזגנסי מתחילה בשליפת מיכל האיסוף החוצה וניקוי שלו ושל הפילטר. עד פה סטנדרטי, אבל אז היא ממשיכה בטפיחות על ראש השואב להוצאת אבק נחבא ובניגוב יסודי שלו במטלית לחה, ממשיכה לפירוק לגורמים של כל המברשות בעזרת מטבע ואז צחצוח ראש וגוף של כל מברשת, ולבסוף אפילו "מעבירה חוטר" עם המטלית הלחה בתוך גוף השואב החלול.
את כל חלקי המכשיר שנוקו, כולל כאלה שהופתענו לגלות על קיומם, השאירה אוזגנסי להתייבש למשך 24 שעות לפני שהרכיבה חזרה.
ויש טיפים שממש לא כדאי לנסות
הפופולריות העצומה של הדייסון מובילה לשפע של עצות ברשתות לגבי התחזוקה והתפעול שלו, ביניהן כמה שממש כדאי להימנע מהן. אחת מחברות קבוצת הפייסבוק We Love Mrs Hinch של מעריציה של גורו הניקיון הבריטית כתבה שכדי לנקות את שואב האבק מתוצרת דייסון שלה, היא מפרקת את המכשיר ומשרה את החלקים במים למשך הלילה. היא הדגישה שלא מדובר בחלקים החשמליים וסיפרה שהיא מנקה כך כבר ארבע שנים. הפוסט עורר דיון בקבוצה ומחוץ לה, עם כמות די מאוזנת של מתנגדים ותומכים ברעיון. הפופולריות של הפוסט הובילה לתגובה של חברת דייסון, שפרסמה אזהרה נגד השימוש בשיטה והדגישה שאין לחשוף אף חלק מהמכשיר למים למעט המסנן (הפילטר), שאותו מומלץ להוציא מהמכשיר ולשטוף אותו פעם בשלושה חודשים.
טיפ ויראלי נוסף שזכה לכבוד המפוקפק של פרסום אזהרה נגדו מטעם חברת דייסון היה לחבר לשואב האבק ראשי מגב שאינם מתוצרת החברה. הממליץ היה הקומיקאי האוסטרלי כריסטיאן האל שהעלה בטיקטוק סרטון שלו מנקה את הרצפה באמצעות מגב עם מיכל מים. בין מאות התגובות לסרטון היו לא מעט מכאלה שניסו ונפגעו, ודוברת דייסון אישרה את האזהרות והבהירה שהחברה אינה אחראית לתקלות שנגרמות משימוש בחלקים שאינם מקוריים.
כריסטיאן האל הוא לא האוסטרלי ההרפתקן היחיד בכל מה שקשור לדייסון - גולשת בקבוצת פייסבוק של אימהות אוסטרליות כתבה שהיא שמה במכל איסוף האבק של המכשיר דף מרכך, כדי להפיץ בבית ריח נעים במהלך השאיבה. לאחר שהטיפ הפך לוויראלי הגיעה התגובה של מהנדס החברה, שהבהיר שפעולה כזו עלולה לפגוע ביעילות המכשיר והמליץ לקרוא את חוברת ההדרכה המצורפת למכשירים ולהשתמש בהם רק בהתאם לכתוב בה.