כשאומרים "ריח של קיץ" מתכוונים בדרך כלל לתמהיל של חוף ים, אבטיח עסיסי, קרם הגנה ודשא רטוב, אבל בינינו, זה יכול בקלות להיות גם חמיצות של זיעה, מעופשות של אוויר עומד וסירחון קל שרובץ בחללי הבית, ומורגש הרבה יותר בחודשים החמים. קייטי דילס, נשיאת המותג של The Cleaning Authority, הסבירה לאתר realsimple למה בקיץ הבית מריח רע יותר: "מזג האוויר בקיץ מביא טמפרטורות ולחות חמות יותר - מה שעלול להגביר את כל הריחות המתמשכים בבית ולגרום לחיידקים לצמוח בקצב מהיר מהרגיל. וכשהילדים בבית יותר, הגידול בפעילויות שלהם מביא ליותר תנועה פנימה והחוצה, וליותר חיידקים".

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> בלי כימיקלים: כל הדרכים שמובילות לריח טוב בבית

>> מריח כמו חורף: כך תרעננו את הבית ברגע בריח הדרים

 

 לדברי דילס, בקיץ חשוב במיוחד לבדוק ולנקות אזורים שנמצאים בשימוש תדיר או עלולים להישכח. הנה  כמה מקורות לריחות רעים, מעבר לחשודים המיידיים כמו פח הזבל, המקרר או חדר רחצה לא מאוורר.

מיקרוגל

ניקוי מיקרוגל, קערה עם מים ולימון (צילום: Marian Weyo, SHUTTERSTOCK)
צילום: Marian Weyo, SHUTTERSTOCK

עבור לא מעט אנשים, המיקרוגל הוא הפריט שנמצא הכי הרבה בשימוש במטבח, אבל השימוש המרובה עלול להוביל להצטברות גדולה של ריחות. "כתמים של טפטוף, פופקורן ומנות מבושלות הופכים לעזים עוד יותר בגלל הלחות המוגברת באוויר, אז כדאי לנגב כתמים ושפריצים ברגע שהם קורים", מייעצת נטליה ד'אפוליטו ממכון הניקיון האמריקאי, ומוסיפה: "אני ממליצה לשלב מיץ לימון או כוס חומץ לבן עם כוס מים בקערה המתאימה למיקרוגל, ולחמם את התמיסה בחום גבוה למשך חמש דקות. לאחר מכן שמרו את המיקרוגל סגור לכמה דקות נוספות, ואז נגבו את החלק הפנימי שלו עם מטלית לחה". 

שטיחים וכריות

שואב אבק על שטיח (צילום: SERSOLL, SHUTTERSTOCK)
צילום: SERSOLL, SHUTTERSTOCK

אתם דורכים עליהם, רובצים ונשענים עליהם, אוכלים מעליהם ועוד, ולא תמיד לוקחים בחשבון שלכל המגע האינטימי הזה יש מחיר, והוא בא בצורת לכלוך והתפתחות חיידקים, בעיקר בלחות ובעיקר אם אתם לא מאלה שמורידים את הנעליים בכניסה לבית. "לא רק שהצטברות של לכלוך יכולה לפרק את סיבי השטיח שלכם, היא גם יכולה להכיל מזהמים שעלולים לגרום לכם לחלות, וזה יכול לגרום להצטברות ריחות", מזהירה דילס. היא ממליצה לשאוב אבק לפחות פעמיים בשבוע, יחד עם ניקוי קיטור יסודי כל שישה חודשים - או באופן מינימלי יותר, על בסיס שנתי. היא ממליצה לשאוב מדי שבוע גם את כריות הנוי על הספות כיוון שאבק ופירורים יכולים להיספג בסיבים שלהן. לחלק מהן, אגב, יש כיסוי נשלף שאפשר לכבס. 

וילונות

וילון לבן שקוף מעל רצפת פרקט, אור שמש (צילום: H_Ko, SHUTTERSTOCK)
צילום: H_Ko, SHUTTERSTOCK

חלונות הם חלק די שוטף בשגרת הניקיון של רובנו, אבל כל כך קל להתעלם מהווילונות שמכסים אותם ולא לראות בהם פריט שצובר לכלוך. יש אנשים שמחכים לניקוי אביב- פסח יסודי כדי לטפל בווילונות אחת לשנה, אבל זה לא מספיק.  דילס: "בעלי בתים רבים מניחים שהווילונות אינם מלוכלכים, אבל למרות שלרוב אנחנו לא יוצרים איתם אינטראקציה ישירה, הם יכולים לצבור אבק וריחות עם הלחות וצריך לנקות אותם". רק שימו לב שחשוב לבדוק את הוראות הטיפול בווילון כדי לדעת אם הוא מתאים למכונת הכביסה או לניקוי יבש. 

מערכות מיזוג אוויר

מזגן, שלט של מזגן (צילום: Butsaya, SHUTTERSTOCK)
צילום: Butsaya, SHUTTERSTOCK

במהלך הקיץ המזגנים שלנו עובדים קשה במיוחד ולדברי בראד רוברסון, נשיא חברת Aire Serv, הוא יכול גם להפיק ריחות לא נעימים אם לא מתחזקים אותו כראוי וכמובן לפתח עובש וטחב בלחות. שמירה על הבית בטמפרטורה אופטימלית מפחיתה את המהירות שבה חומרים אורגניים מתפרקים, ויש להחליף באופן קבוע פילטרים ומסננים כל 90-30 יום, בהתאם לצרכים של בני הבית. 

אביזרים של חיות מחמד

קערת אוכל, כלב (צילום: eva_blanco, SHUTTERSTOCK)
צילום: eva_blanco, SHUTTERSTOCK

בין בני הבית של חלקנו יש כמה הולכים על ארבע, וגם להם יש אקססוריז משלהם כמו קערות אוכל, מרבצי שינה, ארגזי שירותים וצעצועים. ד'אפוליטו ממליצה לכבס את המיטות והשמיכות שלהם על בסיס שבועי לכל הפחות, לשאוב אבק מהמרצפות לפחות פעם בשבוע ולנגב כתמים וטביעות רגליים כמה שיותר מהר. "עבור ריחות של חיות על רהיטים מרופדים, השתמשו בחומר ניקוי אנזים", היא מסבירה, "עבור כתמים עקשניים וישנים יותר, יש לנקות בקיטור באמצעות ספינת קיטור ידנית בשילוב עם חומץ לבן". לגבי ארגזי החול לצרכים, ההמלצה שלה היא לגרוף אותם מדי יום ולהחליף את השכבה התחתונה שלהם מדי חודש. החלפת השכבה התחתונה היא גם הזדמנות לניקיון עמוק של ארגז החול: רוקנו אותו לגמרי ואז השתמשו במים חמים וסבון כלים, או תערובת של סודה לשתייה ומים, כדי לנגב את המשטחים הפנימיים של הארגז. אחרי השטיפה, הקפידו לייבש היטב לפני שמכניסים תערובת חול חדשה.