אנחנו תמיד מחפשים טיפים שיחסכו לנו זמן וכסף בדרך לבית נקי ומסודר, אבל כצפוי, בין שלל הטיפים היעילים והמועילים – יש לא מעט כאלה שלא באמת עובדים. באתר Simple Most אספו כמה התייעצו עם מומחי ניקיון ושמעו מהם אילו טיפים פופולריים לא באמת עובדים.
View this post on Instagram
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> איקאה מגלה: כך תוכלו לשדרג את המוצרים שלנו
>> לא רק הנוף נפלא: תראו מה עשו מדירת הקבלן בחיפה
לכביסה נקייה כדאי להשתמש ביותר סבון: נשמע הגיוני, אבל הכל הנוגע לכביסה דווקא עדיף להמעיט. כמות רבה מדי של סבון כביסה עשויה להזיק למכונה וגם להצטבר על הבגדים עצמם. השתמשו בכמות המומלצת על האריזה. אם נראה לכם שהבגדים לא נקיים מספיק, הכניסו פחות כביסה למכונה. גם בכמות המרכך לא כדאי להגזים ולפעמים עדיף לוותר עליו לחלוטין.
אבקת סודה לשתייה וחומץ יוצרים חומר ניקוי יעיל: כן, זה שילוב יעיל במיוחד להסרת לכלוך (למשל מהתנור או מכוסות הקפה) אבל כמו עם הקוקה קולה, חשוב לזכור שביחד ולבד הם לא מחטאים ולא קוטלים חיידקים.
שימוש בנייר עיתון לניקוי חלונות ומראות: "שיטת הסבתא" הזאת אכן הייתה יעילה בעבר, כשעיתונים היו עבים יותר. היום נייר העיתון רק יפזר את הלכלוך וישאיר כתמי דיו. השתמשו במגבות נייר או סמרטוטי מיקרופייבר כדי לנקות משטחים אלו.
כדאי לנקות משטחי אבן טבעית בחומרי ניקוי חומציים: גם אם הצטבר לכלוך רב ועקשני על משטח האבן הטבעית (כמו שיש או גרניט), חומרי ניקוי חומציים יפגעו בגימור ויהרסו אותו. השתמשו בחומרי ניקוי ייעודיים עם רמת חומציות ניטרלית.
View this post on Instagram
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
חומר להברקת רהיטים יכול לשמש גם להברקת מראות: בפעמים הראשונות החומר אכן יבריק את המראות ומשטחי זכוכית אחרים, אבל בהמשך הוא יגרום להצטברות משקע. נסו לנקות את המראה עם מים חמים ומעט סבון או מעט מי חמצן.
חומר לניקוי תנורים יכול לשמש לניקוי משטחי נירוסטה: החומר אולי יבריק את המשטח, אבל יגרום לו נזק. נקו בחומר ייעודי.