כיור סתום זה משהו שכולנו נתקלים בו מפעם לפעם, ואנחנו כבר מכירים את התרגולת הקלאסית – מתחילים בכמה לחיצות עם הפומפה בפתח הניקוז, ואם זה לא עושה את העבודה מחפשים ברחבי הבית חומרי קסם טבעיים כמו אבקת סודה לשתייה וחומץ, או חומר ניקוי תעשייתי ייעודי. אבל מה עושים כשנתקעים בלי אף אחד מהדברים האלה, ויש לנו רק את הידיים שלנו להסתמך עליהם?

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> לבנה וקורנת: הצצה לדירה החדשה של ירדן ויזל ובעלה

>> וואו: המהפך המדהים של מגרש החניה הענק בחולון

 

את הטיפ הזה לא מצאנו בחשבון של מומחה לניקיון או אצל משפיענית שעשתה קריירה מהעלאת תכנים לטיפוח הבית, אלא דווקא אצל משתמש טיקטוק בשם ouisaucy, שבד"כ משתף את עוקביו המעטים בדעותיו על זוטות שונות מרחבי הרשת וזוכה לצפיות דלות. הסרטון הזה, שבו הוא מראה את השיטה שלו לפתיחת כיור סתום במטבח, הפך לוויראלי גם בקנה מידה כללי, עם יותר מ-280 אלף צפיות ו-200 תגובות.

@ouisaucy Unclogged your sink. #fixit #fix #kitchen #kitchenhacks #fyp #foryoupage #happyholidays #viral #awesome ♬ original sound - All spices Deveau Spices

אז מה יש בשיטה הזו? פתרון פשוט וחינמי לבעיה שכיחה, מהסוג שנראה כל כך הגיוני ברגע שנתקלים בו. הסרטון נפתח בכיור עם מפלס נמוך של מים מלוכלכים עומדים; פתח הניקוז נראה משוחרר מלכלוך ובכל זאת המים לא יורדים דרכו. ואז מצלם הסרטון מכניס את היד שלו פנימה, מצמיד אותה לפתח הניקוז, משחרר, מצמיד שוב וכו'. כלומר - הוא מחקה עם היד את פעולת הפומפה, והוא עושה את זה במהירות. לאחר מספר ניסיונות שלא גורמים לשינוי, הוא לא מאבד ביטחון וממשיך בפעולה עד שלפתע הסתימה משתחררת והמים זורמים בפתח בחופשיות.

כיור סתום (צילום: Andrey_Popov, shutterstock)
לא מצאתם את הפומפה? גם ידיים זה סבבה | צילום: Andrey_Popov, shutterstock
 

התגובות המופתעות לא איחרו להגיע. חלק מהמגיבים בעיקר השתעשעו מהשיטה והגדירו אותה כ"החייאה לכיור", אבל הרוב דיווחו בהשתאות שניסו את השיטה והיא עובדת (לעומת שיטות אחרות שלא עבדו להם). מגיבה אחת סיפרה שהיא פמפמה עם היד בכיור בזמן שמשפחה שלמה עמדה והסתכלה עליה כאילו היא מטורפת, והצליחה לשחרר את הסתימה. 

מה אומרים המומחים?

מומחית האינסטלציה ג'ניפר שו מ-Plumbworld אמרה לאתר tomsguide ששיטת הפומפה הידנית יכולה להיות יעילה לסתימות קטנות ונקודתיות בלבד, ולא לבעיות ניקוז מתמשכות. "היד שלכם בעצם פועלת באותו אופן כמו פומפה או משאבה ידנית, ותשחרר סתימות קטנות של פסולת שאולי נתפסה בצינורות. רוב הזמן זה יספיק, אם לא האופציה הבאה היא להזמין איש מקצוע".

כיור מטבח, חומרי ניקוי (צילום: New Africa / Shutterstock)
אולי אבקת סודה תעזור | צילום: New Africa / Shutterstock
 

עוד טיפ מפתיע מהרשת, הפעם למניעת סתימה בכיור

במקום לחפש דרכים יצירתיות להתמודד עם מים עומדים בכיור וניקוז סתום, למשל שליפה של הג'יפה עם קש שתייה, למה לא לנסות למנוע את הסתימה מראש? בעלי המקצוע ינחו אתכם לשפוך חומרים שומניים לפח ולא לכיור, כנ"ל לגבי מוצרים שמתנפחים במגע עם מים כמו קמח ושיבולת שועל וסותמים את הצינורות, ואנחנו מוסיפים טיפ ויראלי נוסף שמצאנו ברשת – ה"קונדום לכיור" של הבלוגרית לוריין אמילי, שזו בעצם שקית קטנה שמלבישים בתוך המסננת של פתח הניקוז (שחוסמת את הדרך לחלק ניכר מהלכלוך, אבל לא את כולו, ואז מוציאים אותה וזורקים לפח.

@laurshaps Amazon Must Have - I!nk in bio under kitchen essentials#Amazonmusthaves #amazongadgets#amazonfinds #amazonfavorites #gadgets#amazonprime #fyp #onlineshopping#homedecor #homegadgets #strainer #strainerhack #sinkstrainer #cleaninghack ♬ Lost - Frank Ocean

השיטה של אמילי פשוטה, מהירה ולא מערבת שום מגע עם הג'יפה בכיור, וזה מסביר למה הסרטון שלה צבר יותר מ-404 אלף צפיות ואלפי לייקים. היא מסבירה שאת השקיות הייעודיות אפשר לקנות באתרים שונים, כמו אמזון, במחיר של כ-50-40 שקל לחבילה של 200 יחידות (לא כולל משלוח).