השום כבר ביסס מזמן את מעמדו בחיינו מעבר לתרומה המשמעותית שלו לקולינריה בכל העולם; הוא מככב בתרופות סבתא ונחשב לאנטיביוטיקה טבעית, מרחיק מזיקים ומוסיף מזל בחיים (חמסה חמסה). מסתבר שאלה לא כל הקסמים שהפקעת הריחנית הזו מסוגלת לעשות, וכדאי להוסיף אותה גם לחומרי הניקיון שלכם בבית.  

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>>  אחרי שגידלו 7 ילדים במודיעין, בני הזוג התפנו להגשים חלום באיטליה

>>  5 פריטים שהגיוני לאחסן בארון האמבטיה, אבל ממש לא כדאי

לחדר השירותים בבית יש נטייה קבועה להסריח, ולפעמים זה קורה גם אחרי שמנקים אותו ואז צריך לשנס מותניים ולהשקיע בפתרונות מאתגרים, למשל לפרק את מושב האסלה. הנה המלצה לפתרון פשוט וטבעי, ומפתיע למדי, שדורש כמה דקות במקסימום: לוקחים שן שום אחת וזורקים אותה לתוך האסלה בלילה, לפני שהולכים לישון. בזמן שאתם ישנים, השום משחרר את הארומה הטבעית שלו שמקורה בחומר פעיל בשם אליצין, הידוע בתכונות האנטי-בקטריאליות והאנטי פטרייתיות שלו. התרכובת הזו פועלת לנטרול ריחות, ועד שיעלה הבוקר היא תשאיר לחלל השירותים ריח רענן הרבה יותר. מסתבר שממינוס ומינוס יוצא פלוס גם כשמדובר באיחוד של שני ריחות דומיננטיים.

שן שום, יד מחזיקה שיני שום (צילום: Asimm Graphics, SHUTTERSTOCK)
צילום: Asimm Graphics, SHUTTERSTOCK

שימוש קבוע בשום כמסיר ריח בשירותים הוא אלטרנטיבה ידידותית לסביבה למטהרי האוויר מבוססי כימיקלים, פתרון חסכוני ובריא יותר לבני הבית, אבל היתרונות של השום בניקוי האסלה לא נגמרים בזה – "תה שום" יכול לחסל את הכתמים הצהובים העקשניים באסלה. איך מכינים תה שום? מקלפים כמה שיני שום, קוצצים אותן ואז משרים במים חמים במשך כחמש עשרה דקות. בשלב הבא שופכים את הנוזל לתוך האסלה ומוודאים שהוא מכסה את הכתמים. תרכובות הגופרית של השום, הידועות ביכולות האנטיבקטריאליות שלהן, מפרקות את הכתמים, ללא צורך בכימיקלים קשים או קרצוף.

 

אם הרעיון של ניחוח שום בשירותים לא מלהיב אתכם, אולי תעדיפו להשתמש בלימון לסילוק הריח הרע בשירותים. סרטון שפורסם בחשבון הפייסבוק My Tips Book וזכה ל-20 אלף שיתופים וכמעט אלפיים תגובות נלהבות, מציע פתרון שגם מוצא שימוש למסכות הפנים שיש לכולנו בבית מאז הקורונה:

  1. בשלב הראשון חותכים לימון או ליים לחתיכות קטנות.
  2. בשלב הבא חותכים פס עליון מאחד הקצוות של המסכה, כך שהיא הופכת למעין שקיק פתוח (אל תזרקו את הקצה הגזור, הוא מופיע מיד במערכה הבאה).
  3. מכניסים לתוך השקיק את החתיכות של הליים, סוגרים אותו וקושרים בעזרת הגומי של הקצה הגזור.
  4. לבסוף פותחים את מכסה הניאגרה של השירותים, ומחברים את השקיק לאחד החלקים במיכל בעזרת הגומייה של הצד שאינו קשור. את השקיק המחובר מטבילים במי המכל. עכשיו כל הדחה בשירותים תשחרר קצת חומצה מהליים, שתימהל במי השטיפה ותוסיף ניחוח רענן ונקי.
    טיפ לריח רע בשירותים עם מסכת פנים ולימון (צילום: חשבון הפייסבוק My Tips Book)
    צילום: חשבון הפייסבוק My Tips Book