בשנים האחרונות נשמעו לא מעט טענות לגבי ההתנהלות של מעון ראש הממשלה בתקופת כהונתו של בנימין נתניהו, בעיקר בכל הנוגע לדרישות של אשתו שרה. בין כל קטעי הקריינות של גיא פלג, אספנו את הדגשים של שרה לתחזוקת הבית וניקיונו - עם חלקם אנחנו מסכימים פה אחד ועם חלקם פחות. בכל אופן, על רקע התפשטות הקורונות והבחירות בפתח חשבנו שזה זמן ראוי להתעכב עליהם. מוזמנים לקרוא ולהחליט בעצמכם.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> בלי שופוני: וילה יוצאת דופן במושב
>> זו הסיבה שאתם חייבים להחליף מצעים פעם בשבוע
חלב: בקרטון ולא בשקית
בכתב התביעה של מני נפתלי, שעבד כאב הבית במעון ראש הממשלה, נטען ששרה נתניהו נהגה לנזוף בו אם קנה חלב בשקית ולא בקרטון. אנחנו מסכימים: שקית החלב הרבה פחות אסתטית מהקרטון. היא נשארת פתוחה גם אם מנסים לסגור אותה באטב כביסה וזה מגעיל שזה עומד ככה במקרר. במיוחד אם יש בקרבת החלב קופסת שימורים פתוחה של חמוצים עם שום שיוסיפו לארומה שלו. גם כד הפלסטיק האומלל שדבוק לדלת המקרר ובטח מלא בחלב קרוש הוא לא הפריט הכי היגייני במקרר.
מכונת הכביסה: לנקות עם מגבונים
שירה רבן, שעבדה במעון ראש הממשלה, טענה בתביעה כי נתניהו דרשה ממנה לנקות את חדר הכביסה ואת מכונת הכביסה באמצעות מגבונים. במקרה הזה שרה טועה בענק: מגבונים לא מנקים, הם רק מורחים. החומר שממנו עשוי המגבון, גם הסוג המתכלה של הצדיקים, לא מרגיש כמו סמרטוט כי הוא לא סמרטוט. אנחנו מעדיפים לנקות עם משהו שעשוי מסיבים חזקים – מטלית כלשהי, מברשת קוצנית, אפילו סקוץ' ירוק מתפורר. לא מגבונים. הם לא סופגים לכלוך, השימוש בהם מזהם את העולם ובעיקר - הם משאירים סימן מחריד של ניגוב אחריהם, או יותר נכון מריחה. באמת מזל שאחרי שנשפך קצת קפה אפשר פשוט להעביר מגבון - גם אין כתם וגם נראה כאילו חשופית ענקית עברה על השולחן.
ידיים: לשטוף, לשטוף, לשטוף
רבן טענה בעדותה כי לשרה היה חשוב לוודא שהיא הולכת לשטוף ידיים - ובצדק. אם יש דבר חיובי בשפעת או בקורונה, שתפסה לה את כל הפוקוס, הוא העלאת המודעות לכפות ידיים נקיות יותר. עצוב שבשנת 2020 עדיין יש אנשים שלא שוטפים ידיים אחרי שהם מבקרים בשירותים. גם אם זה היה רק פיפי ולא ניגבתם כלום - זה הכפתור למעלית של כולם שאתם נוגעים בו, או מתקן המים במשרד שאתם מזהמים. מעבר למלחמה בחיידקים, יש עוד מקרים בהם כדאי ורצוי לשטוף ידיים כדי להימנע מג'יפה מיותרת – למשל אם נעזרתם באצבע כדי להעמיס את הביס האחרון על המזלג, אם נגעתם בבקבוק שמן, פתחתם צנצנת טחינה, מרחתם מיונז או נשנשתם חטיף. אם תגעו בידית של המקרר או בשיער עם אצבעות שמנוניות - תצטרכו לנקות גם אותם (לא עם מגבון, כן?).
חומרי ניקוי: לא על הרצפה
בכתב התביעה של ליליאן פרץ, שעבדה כעוזרת בית של משפחת נתניהו בקיסריה, נטען ששרה כעסה אם פרץ הניחה את חומרי הניקוי על הרצפה. שוב מסכימים: סיימתם לשפוך חומר ניקוי כלבבכם לתוך הדלי לפני הספונג'ה? מהרו להחזיר את המכל לארון ושלא יטפטף לכם בדרך. חומר ניקוי לא מדולל עלול להשאיר סימנים על הרצפה. אם אתם חושבים שזה שטויות, הרצפה שלכם בטח מפוצצת כתמים. אולי עד היום לא ראיתם אותם, אבל מעכשיו אתם תראו. גם אם אתם חושבים שהמכל נקי ויבש לגמרי, שאף טיפה לא נזלה עליו מבחוץ, אל תיקחו סיכון. כמו לכל דבר אחר, גם לחומרי ניקוי יש צד אפל.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
בגדים: להחליף אחרי עבודות ניקיון או בישול
פרץ טענה בתביעתה שנתניהו דרשה ממנה להחליף בגדים לאחר עבודות ניקיון או בישול. בהנחה שאתם מבשלים ומנקים לעצמכם, אנחנו ממליצים לאמץ את הנוהל של שרה. טיגנתם בצל בשביל רוטב לפסטה? העמדתם סירים לשבת? רכנתם מעל האסלה או האמבטיה והתזתם אקונומיקה לכל עבר? כל הכבוד, אבל קחו בחשבון שאחר כך אנשים יריחו את האקונומיקה והבישולים וכדאי להחליף בגדים. מעבר להיבטים של היגיינה אישית והתחשבות בזולת - למה לאפשר לחולצה שחטפה שטיז אקונומיקה או רוטב לפסטה לגעת בספה? מסכן הריפוד. טיגון, עישון ואקונומיקה - לכולם ריחות שנדבקים לבגדים, לגוף ולשיער. צריך להיות מודעים לזה וללמוד לחיות עם זה. כלומר, בלי זה.