כשאתם מרוקנים אחת לכמה כביסות את המוך שמצטבר במכונה שלכם, אתם בטח שולפים את המתקן שלו החוצה ואז מסירים ממנו את השכבה שהצטברה ומבחינתכם עשיתם וי על המשימה, אבל יש שלב נוסף חשוב בתהליך ניקוי המוך במכונה, ורוב הסיכויים שאתם לא עושים אותו.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> האייר פרייר שלכם מסריח? זה מה שהמומחים מציעים לעשות

>> שלום כיתה: ככה מעצבים בית ספר שעושה חשק ללמוד

 

מכירים את ההצטברויות הקטנות והמעצבנות של סיבים, לכלוך, שיערות ופסולת שלא מתלכדות עם הגוש שנוצר בתא של לוכד המוך של מכונת הכביסה, וכך הן נותרות במעמקי התא שלו או דבוקות לדפנות – רחוקות מהעין וקשות לגישה? קל לוותר ולהשאיר את השאריות האלה בפנים, אבל עם הזמן הן ילכו ויתרבו ואז כבר מדובר בבעיה שתרצו לטפל בה כי הוצאת המוך לא רק מועילה לאיכות הכביסה, היא גם עוזרת להפחית את סכנות השריפה של המייבש ומונעת מהחשבון החשמל שלכם להרקיע שחקים בגלל שימוש מוגבר כתוצאה ממכשירים סתומים שעובדים חצי קלאץ'.

תופס מוך במכונת כביסה (צילום: SERSOLL, SHUTTERSTOCK)
תבדקו גם מה קורה מתחת ללוכד המוך הנשלף | צילום: SERSOLL, SHUTTERSTOCK

באתר housedigest מצאו טיפ לניקוי כל השאריות בלי יותר מדי מאמץ והתפתלויות: אלתור של מתקן פשוט שעשוי משני מוצרים שנמצאים בבית, אותו אפשר להכניס בקלות לתא של לוכד המוך. באתר המליצו להכניס מערבל צבע שטוח לתוך פינה של ציפית ישנה לכרית, אבל בהחלט אפשר לאלתר ולהחליף את המערבל בחפץ אחר בפורמט דומה, למשל סרגל ארוך, מרית מהמטבח וכו', ואת הציפית במגבת או סמרטוט כלשהו – העיקר שיהיה סוג של מקל ארוך עטוף בד שאפשר להשחיל במעמקי התא ולהזיז לכל הכיוונים כך שהוא ילכוד את כל השאריות, גם מהפינות. אפשר להרטיב קלות את הבד כדי לשפר את הלכידה של שאריות המוך ולעזור להן להיצמד אליו, ואפשר לסיים בסיבוב קצר עם שואב אבק, שיעלים גם את הפירורים הקטנים שהשתחררו. רק אל תשכחו לנקות את שאריות המוך שנדבקו לציפית לפני שאתם מכניסים אותה לכביסה, כדי שהן לא יחזרו בדיוק למקום שממנו הוצאתם אותן.

ניקוי מוך מייבש כביסה (צילום: רוני מואב)
הכניסו את המקל לפינת הציפית והשחילו למעמקי התא | צילום: רוני מואב
ניקוי מוך מייבש כביסה (צילום: רוני מואב)
שאריות המוך שהצטברו בדפנות ובפינות נצמדות לבד | צילום: רוני מואב
 

רגע, אל תזרקו את המוך לפח

אחרי שלמדנו שהמוך התמים למראה הוא בעצם חומר שפוגע בסביבה, אנחנו הכי בעד למחזר אותו ולמצוא לו שימוש חדש. הנה כמה הצעות:

  1. חומר מילוי: אפשר למלא במוך פרויקטים של יצירה, כריות, צעצועים ומיטות של חיות מחמד – במקום אקרילן או חרוזי קלקר. רק זכרו לא להרטיב אותו, כדי שלא יידחס.
  2. ספיגת נוזלים: המוך של המייבש עשוי מחתיכות בד זעירות, והוא יכול לספוג נוזלים בדיוק כמו בד או מגבת נייר. עם זאת, הוא מתפרק ברגע שהוא נרטב אז בכל זאת צריך לזרוק אותו אחרי השימוש.
  3. הדלקת אש: מוך שמצטבר במייבש מהווה סכנת שריפה, אבל מחוץ למייבש אפשר לנצל לטובה את העובדה שהוא דליק מאוד לטובת הדלקת מדורה בחוץ וכו'. אם החלטתם לאחסן אותו לצורך כך, דחסו אותו בקרטון של נייר טואלט או של גליל מגבת נייר והקפידו לשמור אותו יבש.
    מוך של מייבש או מזגן (צילום: shutterstock_kevin brine)
    מוך של מייבש או מזגן | צילום: shutterstock_kevin brine
     
  4. בגינה: אם אתם לא משתמשים בדפי מייבש והמוך במייבש שלכם נקי מהכימיקלים הרעילים שלהם, הוא יכול לתרום גם לערימת הקומפוסט שלך בכך שיוסיף פחמן לתערובת. אפשר להשתמש בו גם למניעת עשבים שוטים או סחיפת קרקע סביב הבית, אך הקפידו להרחיק אותו מצמחים, משום שהוא עלול להשפיע לרעה על הצמיחה שלהם.