איך אנחנו אוהבים חידות אופטיות, כאלה שמערערות את תפיסת המציאות שלנו או סתם מפעילות את הדמיון. כמונו, גם הרשת מאמצת בחום כל תהייה על מראית עין – מאשליות אופטיות שאפשר לפרש בשתי דרכים שונות לחלוטין ועד תמונות שאם תבהו בהן מספיק זמן תגלו פרט מדהים על האישיות שלכם.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> תל מונד: חזרו לארץ ושיפצו בית שיזכיר להם את השנים באוסטרליה
>> פינתה את בית הוריה שנפטרו, ומה שהיא מצאה שם הוא פרייסלס
בחודשים האחרונים הסתובבה ברשת חידה שהעסיקה גולשים ברחבי העולם, ביניהם גם דן בורמן, קומיקאי צעיר מוולינגטון, ניו זילנד. התכנים שבורמן משתף ברשת זוכים בד"כ למאות עד אלפי צפיות, אבל אחד מהם הפך לוויראלי במיוחד, עם 1.7 מיליון צפיות ויותר מאלפיים תגובות. תחת הכיתוב "אולי מישהו חכם יותר ממני יכול להסביר את זה" הוא שיתף עם העוקבים שלו סרטון שמדגים את התופעה שהיממה אותו: "מסתבר שאם אתם מצמידים חתיכת נייר למראה ואז שמים חפץ כלשהו מאחוריה, המראה עדיין 'יכולה 'לראות' את החפץ הזה. ראיתי את זה עכשיו ברשת והחלטתי לנסות בעצמי, ולא אשקר – זה העיף לי את המוח".
בורמן הצמיד נייר למראה המעוצבת בביתו ומהצד השני של הנייר הצמיד פחית בירה. מהנקודה שבה הוא עמד וצילם, לצד המראה, רואים בבירור את הפחית משתקפת בה במלואה, למרות שנייר אטום מפריד ביניהן. "איך זה עובד לעזאזל? איך היא (המראה) יודעת?! הפחית מוסתרת לגמרי, אבל המראה עדיין יודעת!" הוא הזדעק.
עניין של זוויות
מאות גולשים מיהרו להציע הסברים לתופעה ברמות שונות של רצינות, כולל תגובות בסגנון: "זה קורה כי מראה היא לא באמת מראה. היא חלון למציאות חלופית, וזו דוגמה לאחד מהאני החלופי שלכם שעושה את אותו ניסוי בדיוק במציאות שלו". כדי לקבל הסבר מדויק ואמין לתופעה, פנינו ליהונתן ברקהיים, פיזיקאי ממכון דוידסון לחינוך מדעי, והוא שמח לסייע: "חוש הראייה מבוסס על החזר קרני אור מהסביבה לעין האנושית. לכן, לצורך ההסבר, ניתן לחשוב על כל עצם בתור מקור של קרני אור. בתחילת הסרטון, הדף חוצץ בין הפחית לבין המראה, ולכן כאשר הצופה ניצב בקו אחד עם הפחית והדף, אין שום קרן אור שיוצאת בצורה אופקית מהפחית, נעה לעבר המראה ובחזרה לעין. כאשר הצופה זז, יש קרניים שיוצאות מהפחית, פוגעות במראה ומוחזרות מפניה לעבר הצופה. כך מתאפשר לנו לראות את דמותה של הפחית שנמצאת מאחורי הדף. למעשה, זה היה מוזר אפילו יותר אם מאחורי הדף לא היינו רואים כלום".
הסברים דומים נוספים לתופעה אפשר למצוא ברחבי הרשת, למשל הסרטון הזה: