נכון שהחנויות מלאות בחומרי ניקוי מתוחכמים וחדישים שמבטיחים לנקות הכל בלי מאמץ, אבל אנחנו מוכנים לוותר על כולם בשביל חומר טבעי וזול שנמצא בשימוש מאות שנים. הפעם נתקלנו בשיטה מפתיעה במיוחד ואנחנו מתכוונים לנסות אותה בהקדם: ניקוי באמצעות המים שבהם שוטפים את האורז.
הבלוגרית הקנדית סברינה ואנג סיפרה לאתר Apartment Therapy שלמדה את השיטה מאמה, שלמדה מאמה שלה. "זה משהו שאנשים בסין עושים עד היום", אמרה ואנג, שגדלה בסין עד גיל 10. לפי האתר, שטיפת האורז מסירה ממנו עמילנים ומינרלים אחרים. כשמשתמשים במי השטיפה לניקיון, החלקיקים האלה מסייעים לקרצוף המשטח.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> אלו בתי הספר היפים בארץ. הילד שלכם לומד באחד מהם?
>> שלח לבת זוגו תמונות סקסיות והרשת בהיסטריה
להכנת מי השטיפה, שימו בקערה כוס אורז ושתי כוסות מים. ערבבו את האורז עד שהנוזל נראה כמו חלב והוציאו את האורז באמצעות מסננת. הרטיבו מטלית במי השטיפה ונקו. אפשר לשמור את המים בבקבוק אטום או במקרר במשך שבוע. מומלץ להשתמש באורז לבן, ארוך או קצר,. "אל תשתמשו באורז בסמטי או באורז מלא מכיוון שיש בהם פחות עמילן", אומרת ואנג.
View this post on Instagram
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
הנוזל מתאים במיוחד לניקוי משקעים מינרליים כמו אלה הנוצרים ממים קשים ולניקוי כתמי חלודה, לכן הוא יעיל במיוחד לניקוי מקלחונים, ברזים, אסלות וכלי נחושת, ובאופן כללי – כל מה שאפשר לנקות עם לימון או חומץ. עם זאת, מי השטיפה לא יסייעו להסרת שומנים, גם לא בשילוב חומרי ניקוי אחרים. רמת החומציות (pH) של מי השטיפה היא בסביבות 6 – לא מספיק לניקוי שומנים – והם יכולים לנטרל את רמת החומציות של מנקי השומנים. בנוסף, כדאי להימנע משימוש במי שטיפה לניקוי משטחי אבן ורובה.