הימים האחרונים חמים במיוחד ומזכירים לנו שיולי-אוגוסט עוד לפנינו. בימים כאלו בריכה פרטית היא יתרון גדול, אבל גם צריך להקפיד לתחזק אותה. אחת הבעיות הנפוצות בבריכות היא שהמים נעשים ירוקים. למה זה קורה ואיך מונעים את התופעה? הנה 5 סיבות אפשריות.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> בבית של ישראל קטורזה באפקה יש מטבח מושלם
>> הבריכה הזו היא הדבר הכי חם ותראו מה היא יודעת לעשות
אין במים מספיק כלור
רמת הכלור החופשי במי הבריכה שלכם אמורה להיות בין 1 ל-3 PPM, ואם אין בה מספיק כלור יגדלו בה אצות, שצובעות את המים בירוק. הפתרון הוא פשוט - בדקו את רמת הכלור החופשי במים ואם המספר נמוך מ-1, הוסיפו כלור עד שתגיעו לרמה הרצויה. המשיכו לבדוק את רמת הכלור מדי פעם כדי להימנע מגדילה חוזרת של האצות.
View this post on Instagram
יותר מדי חומצה ציאנורית
חומצה ציאנורית (מייצב כלור) משמשת לריכוך מי הבריכה ולהגנה על הכלור מקרינת השמש, והרמה שלה במים צריכה להיות בין 30 ל-50 PPM, לא יותר. ברמות גבוהות יותר הכלור לא יכול לפעול, ולכן לא מונע את גדילת האצות. אם רמת החומצה הציאנורית גבוהה, הפתרון האפקטיבי ביותר הוא לרוקן את הבריכה חלקית ולמלא אותה במים נקיים, מכיוון שאין אפשרות להוציא את החומצה מהמים.
רמת חומציות גבוהה מדי
רמת החומציות (pH) של מי הבריכה אמורה להיות בין 7.4 ל-7.6. כשהיא מגיעה ל-8.2 ויותר הכלור מפסיק לפעול. על פי מומחים, מדובר בבעיה נפוצה, בעיקר בבריכות מים מלוחים. רוב הבדיקות הביתיות לא יודעות לזהות רמת pH גבוהה מ-8.2, ולכן כדאי לפנות לבעלי מקצוע לבדיקת רמת החומציות בבריכה. אם היא אכן גבוהה, יש חומרים ייעודיים שאפשר להוסיף לה באופן חד פעמי או כטיפול שגרתי והם יורידו את רמת ה-pH לטווח התקין.
רמת פוספט גבוהה
פוספט (או זרחה) נחשב ל"סופר-פוד לאצות" ולכן ברור שנוכחותו במים יכולה להפוך אותם לירוקים. אם רמת הפוספט בבריכה היא יותר מ-500 PPB, היא תקשה על הכלור לפעול. יש לפנות לאנשי מקצוע לבדיקה מקצועית של רמת הפוספט, ואם היא גבוהה - להוסיף למים תכשיר שמונע היווצרות פוספט.
View this post on Instagram
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
מעט מדי סינון
אם לא מפעילים מספיק את הפילטרים של הבריכה, נותרת במים יותר מדי פסולת אורגנית. הפילטרים צריכים לפעול לפחות שלוש פעמים בכל 24 שעות כדי לסנן כ-95 אחוז מכמות המים בבריכה.