בשבוע שעבר עלה באחת מקבוצות הניקיון בפייסבוק פוסט אנונימי עם תמונה שבהחלט שווה אלף מלים, בצירוף קריאה בהולה לעזרת חברות הקבוצה:
"תקשיבו בחיים לא נחרדתי כמו הפעם
הוכנס בגד מלוכלך מהגן של הילדה שפספסה בגן
היה רק פיפי מרוב סירחון זרקתי למכונה עם עוד כמה בגדים
הסתבר שהיה שם גוש קקי ענק
שהסתובב עם כל הבגדים ועם המכונה
יצאה המכונה על הבגדים בריח של קקי והמכונה גם
הכל עבר קרצוף באמבטיה ביד, מכונה נוספת עם חומרים מנטרלי ריח וגם המכונה עצמה עשיתי לה סיבוב על ריק אחרי ניקיון מבפנים ושל הפילטר… הריח עדיין לא עובר!!! מה עושים???"
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> מומחה: תשכחו מכל תכניות הכביסה במכונה, רק זאת רלוונטית
באופן לא מפתיע, התמונה הדוחה עוררה סערה בקבוצה והובילה עד כה לכמעט 700 תגובות. חלקן הגדול כולל בדיחות על הצורה של הגוש ("נראה כמו קציצות של שבת"), אחרות הציעו לוותר ולהיפטר מהמכונה, אבל עלו גם לא מעט רעיונות פרקטיים לניקוי המכונה מהסירחון, כמו לעשות לה סיבוב עם ג'ל אורנים, חומץ או אקונומיקה (רק לא להכניס חומץ ואקונומיקה יחד, זה מסוכן!).
טיפ ממומחה
אנחנו מקדישים כל כך הרבה אנרגיה בניסיונות לפצח את הסוד לכביסה ריחנית, אבל פתרון ברור למצוקה של האנונימית כותבת הפוסט לגבי סירחון של המכונה עצמה אין לנו, אז בדקנו עבורה עם מישהו שמבין בזה - ברוך עידן, טכנאי מכונות כביסה והבעלים של אתר פיקספארטס, וזו ההמלצה שלו: "במצב כזה, דבר ראשון כדאי להכניס למכונה 2-3 סמרטוטי רצפה (רצוי חדשים), לשפוך עליהם בקבוק שלם של חומץ ולהפעיל מכונה על תכנית מלאה של כותנה ב-90 מעלות. הסמרטוטים הם בשביל שהחומץ יותז על החלק העליון של הדוד (מעטפת של התוף) וינקה גם שם, כי מים לא מגיעים לשם. אני ממליץ לחזור על התהליך פעמיים, התהליך הזה מנקה ומחטא את המכונה גם מאבנית ושאריות לכלוך. אם רוצים ניקוי יותר אגרסיבי אפשר לעשות את אותו התהליך, רק במקום חומץ לשפוך על הסמרטוטים חומר ניקוי לשירותים 00 שמכיל חומצה פעילה. פעולה זו פחות מומלצת כי היא חזקה יותר, מיועדת רק במקרים קיצוניים של צורך בניקוי".
עוד טיפים לניקיון מכונת הכביסה
משתמשת טיקטוק בשם ג'וג'ו החליטה לנסות ולתעד את הטיפ הפשוט שקיבלה לניקוי מכונת הכביסה: לזרוק לתוך תוף המכונה 2 טבליות של מדיח כלים, ולהפעיל. במבט ראשון, תוף המכונה שלה נראה נקי להפליא. "חייתי בדירה הזאת שלוש שנים עם מכונת הכביסה הזאת", כתבה ג'וג'ו בפוסט, והוסיפה שהיא נוהגת לנקות אותה אחת לחודש. למרבה הפתעתה, 10 דקות לאחר שהפעילה את המכונה מי הכביסה שבתוכה הפכו לחומים ועכורים. אחרי שעה זה היה אפילו יותר גרוע. "לא ציפיתי ליותר מדי, זה היה נראה לי נקי. כמה טעיתי...", הוסיפה בכותרת הסרטון.
@jojo_con82 Cleaning the washing machine. it looks clean, how wrong was I... #cleantok #washingmachineclean #dishwashertablets #tryit ♬ Oh No - Kreepa
הסרטון הזה כבר חצה את רף 10 מיליון הצפיות והיד עוד נטויה. "אני עושה את זה פעם בשבוע. זו שיטת הניקיון הכי טובה שמצאתי", הגיב אחד הגולשים, אך גולש אחר הזהיר: "אנשים אל תעשו את זה. החבר הכי טוב שלי הוא טכנאי מכשירי חשמל והוא עובד כמו משוגע כבר שלושה שבועות כי הרעיון הזה מתפשט. זה משאיר חתיכות בכל מקום ובסוף יסתום את המכונה. טבליות מדיח מיוצרות למים חמים מאוד, שמכונת הכביסה לא יכולה לייצר". גולשים אחרים המליצו להשתמש בחומץ, שיכול להמיס את שאריות הסבון. וברוך עידן מוסיף: "לדעתי זה פתרון פחות יעיל ולא באמת ינקה, חוץ מזה שיש בתוך הטבליות גם חומר הברקה שעלול לגרום להקצפה". רוצים לדעת מה הדרך הכי טובה ובטוחה לנקות את מכונת הכביסה שלכם? זו שמומלצת במדריך השימוש שלה.
הקפידו לנקות את מכלי הסבון: כדי למנוע סתימות, נגבו את מכלי הסבון והמרכך אחרי כל הפעלה.
זכרו לנקות את המסנן של המייבש: המוך המצטבר על המסנן מפחית את היעילות של המייבש ועלול לגרום למכשיר להתחמם יתר על המידה. נקו את המסנן אחרי כל הפעלה.
אל תשתמשו בדפי מרכך: דפי המרכך עשויים מסיבים ומצופים בשכבה דמויית שעווה, שמכילה חומצה סטארית או חומצות שומן אחרות. החומצות האלה מצפות לא רק את הבגדים, אלא גם את פנים מייבש הכביסה, מה שעלול לחסום בהדרגה את הפילטרים של המייבש. העדיפו תחליפים טבעיים.