כולנו בבית בתקופה הנוכחית, והרשת מלאה בטיפים כיצד לנצל את המצב לפרויקטים חיוביים – ללמוד שפות, לעשות ספורט, לקרוא ולכתוב את הרומן שתמיד חלמתם להוציא מהמגירה. אבל הפרויקט החשוב מכל נמצא ממש מתחת לאף שלנו: סידור הבית כמו שתמיד הבטחנו לעצמנו, ברגע שיהיה לנו קצת זמן. ובכן, זמן הוא כל מה שיש כרגע – ועם קצת עזרה מכל בני הבית, אפשר לנצל את הבידוד והסגר כדי להשתלט על פינות שהזנחנו במשך שנים.
עוד בערוץ עיצוב הבית:
>> מנקים עובש עם אקונומיקה? אתם עושים טעות
>> שיא החוצפה? ברח מהמדינה בגלל חובות ובנה פנטהאוז הזוי
גייסנו את מיטב מומחי סידור הבית שנידבו לנו טיפים מנצחים לניהול הפרויקט הזה, והתחלנו במקום שבו כולנו מבלים את הזמן בשבועות האחרונים: המטבח. נמאס לכם ממגירת הגיהנום שמכילה צ'ופסטיקס בודדים, קולפנים חלודים וכפפת תנור חרוכה? חרדים לפתוח את ארון הפלסטיקים מפני מפולת שתתרסק עליכם? זה הזמן לעשות סדר בארונות המטבח.
הטיפים של לירון דוידי מ"אגדת סדר"
מי שמגיע משפיע
סדרו את כלי המטבח, הבישול וההגשה לפי הצרכים של בני המשפחה. המטרה – גישה נוחה ומהירה שגם תשמור על הסדר לארוך זמן. את כלי הפלסטיק לילדים, למשל, כדאי לאפסן בארונות התחתונים של המטבח כדי שיוכלו להגיע אליהם בעצמם. לעומת זאת, את כלי האוכל השבירים עדיף למקם בארונות עליונים, כדי להרחיק מהישג ידם.
את הסירים והמחבתות אפסנו במגירות או בארונות בקרבת התנור והכיריים, כדי שיהיו נגישים לכם בזמן הבישול. את הצלחות והכוסות שבהן אנו משתמשים מדי יום יש למקם על מדפים בארונות בגובה העיניים, כדי שאפשר יהיה להגיע אליהן בקלות.
דברים שרואים משם
מגירות נשלפות תמיד עוזרות לנו לראות מה מונח בעומק הארון ולהגיע בקלות גם למקומות רחוקים. אבל אם המטבח שלכם לא מצויד במגירות, אל דאגה: קופסאות פלסטיק שקופות או סלסילות יעשו את העבודה.
סלסילות וקופסאות שקופות מאפשרות לכם לא רק לראות את תכולתן בלי להפוך את כל הארון, אלא גם לשלוף אותן בקלות ולהחזיר למקום. כך אפשר גם לאפסן כלי בישול, גאדג'טים וכלי מטבח במקומות גבוהים, ובעת הצורך להוריד את הסלסילה או הקופסה לשיש ולשולחן ולהוציא את הכלי המבוקש.
הטיפים של רונית גור מ"דוקטור סדר"
תפסיקו לחשוב על סדר
ותתחילו לחשוב במונחים של "נושאים": לכל נושא מקום וחלק משלו במטבח. למשל – אפייה. במקום לאפסן את המערוך והחותכנים יחד עם פותחן היין והתחתיות לסירים, אפסנו אותם יחד עם תבניות האפייה, לדוגמה. זו גם הזדמנות מצוינת למיין את כל האביזרים שצברתם במשך הזמן ומעולם לא השתמשתם בהם, להיפטר מהמיותר ולהשאיר רק מה שנחוץ. כשכל הכלים שמשתייכים לנושא אחד נמצאים יחד – תגלו שאין צורך לחפש יותר. פשוט מוצאים.
לפרק את ההר
השיש שלכם עמוס בכל מה שהשארתם עליו "רק לרגע" לפני כמה חודשים? אתם לא לבד. אם אתם מדמיינים שיש נקי – זה הזמן לפרק את ה"הר". פנו את שולחן המטבח, והתחילו להעביר פריט אחר פריט מהשיש: תבלינים, תוספי מזון ותרופות, בקבוקי מים, ניירת ודואר, תיקי אוכל וכן הלאה. מיינו את הפריטים לערימות לפי נושאים וכמובן היפטרו מכל מה שכבר לא נחוץ. עכשיו, כשהכל מונח לפניכם וממוין, זה הזמן למצוא בית לכל דבר.
>> רוצים עוד? עשו לייק ל-living בפייסבוק
והטיפ שלנו
יש לכם מתקן ישן לייבוש כלים שאינו בשימוש? השתמשו בו לסידור של מכסי קופסאות הפלסטיק שלכם כך שיעמדו בצורה אנכית ונוחה לשליפה ויתפסו הרבה פחות מקום בארון.