מבין כל הטיפים לבית שאנחנו אוספים במהלך החיים, לאלה שאימצנו אחרי שעות צפייה ממושכת בסבתא או באמא שלנו יש ערך מיוחד, כי אם נשים בצד רגע את הערך הסנטימנטלי הרב שלהם, תמיד מדובר בטיפים חכמים ויעילים (בדיוק כמו סבתא ואמא). קריסטינה רייזון, עורכת משנה באתר the kitchen, חלקה עם הקוראים שלה טיפ כזה לשטיפת כלים, שהיא למדה מאמא שלה ומיישמת באופן יומיומי.

>> לכל הכתבות בערוץ living 

>> ת"א: הבניין עבר תמ"א, הדירה עברה מהפך מטריף

>> מחדר בלגן לחדר כביסה חלומי בפחות מ-3,000 שקל

 

בבית שבו גדלה רייזון לא היה מדיח כלים, וזיכרונות הילדות שלה כוללים בין היתר אותה יושבת על רצפת המטבח וצופה באמא שלה שוטפת כלים ביד. לרייזון יש מדיח, אבל מדי פעם היא שוטפת ידנית את הכלים אחרי ארוחת הערב, וערב אחד היא שמה לב שהיא משתמשת באותה שיטת שטיפה שראתה אצל אמה לפני 40 שנה: קערה של מי סבון חמים ומוקצפים בכיור, עם ספוג. כל מה שצריך לעשות זה לקרצף את כלי האוכל, ואז לטבול את הספוג בחזרה בקערה לפני שטיפת הפריט הבא שלך. זה הופך את שטיפת הכלים למהירה וקלה הרבה יותר כי לא צריך כל הזמן לשים סבון על הספוג, או למלא כיור שלם במי סבון. אפשר גם לחסוך במים ולפתוח אותם רק כשמגיע הזמן לשטוף את הכלים המסובנים.

ספוג כלים בקערת מים חמים, שטיפת כלים (צילום: Love Solutions, SHUTTERSTOCK)
צילום: Love Solutions, SHUTTERSTOCK

איך זה עובד?

  1. בשלב ראשון בחרו את קערת מי הסבון שלכם. לא משנה ממה היא עשויה ומה צורתה, העיקר שתשב בנוח בתוך הכיור או ממש לצדו, ותוכל להכיל את המים החמים עם הסבון.
  2. מלאו את הקערה שבחרתם בקצת סבון כלים ו-3/4 מהנפח שלה במים חמימים.
  3. הוסיפו ספוג לקערה והספיגו אותו בקצף בכל פעם שכוחו "נחלש". את תערובת מי הסבון רעננו לפי הצורך.

טיפים נוספים לשטיפת כלים

לא לשכוח להשרות: כבר במהלך הבישול, מלאו קערה גדולה או סיר במים חמים וסבון כלים, והכניסו לתוכו את כל הכלים המלוכלכים והדביקים לפני שהלכלוך יתייבש עליהם ואז המאמץ לנקות אותם יהיה כפול. אבל אל תשרו כלים מברזל יצוק ועץ, וגם לא סכינים (הלהבים עלולים להחליד וידיות עץ עלולות להיפגע).

לא צריך הרבה סבון: כמות גדולה יותר של סבון כלים לא תזרז את התהליך או תשפר אותו, אז סתם חבל.

להחליף ספוג מלוכלך: באופן לא מפתיע, ספוג הכלים הוא אחד הפריטים המלוכלכים בבית. במחקר שפורסם ב-2017 גילו חוקרים גרמנים 362 מיני חיידקים בספוגי הכלים המשומשים שאספו, בכמות של 45 מיליארד בסנטימטר רבוע. אם אתם משתמשים בספוג לעתים תכופות יש להחליף אותו בחדש מדי שבוע. אם אתם משתמשים בו לעתים רחוקות, אפשר פעם בשבועיים. אם הספוג מדיף ריח רע או נראה מזוהם, החליפו מיד.

ספוג כלים (צילום: Only_NewPhoto / Shutterstock, שאטרסטוק)
צילום: Only_NewPhoto / Shutterstock, שאטרסטוק

אל תזלזלו בכפפות גומי: כיוון שעדיף לשטוף את הכלים במים חמים, הכפפות ימנעו כוויות בידיים, וגם ימנעו מהמים והסבון לייבש את העור שלהן.

לא למהר להכניס כלים לארון: אם תכניסו לארון כלים לחים, שלא התייבשו מספיק, הם עלולים לגרום להתפתחות עובש בארון ואתם ממש לא רוצים את זה. תנו לכלים להתייבש לגמרי או נגבו אותם היטב , רצוי בנייר סופג.