מכל מה שנשפך, מטפטף ונוזל על הבגדים שלנו במהלך יום ממוצע – קפה, גלידה ורוטב עגבניות הם רק כמה דוגמאות – שומן ושמן הם כנראה הבעייתיים ביותר. הם גם יוצרים על הבגד כתם בולט במיוחד, והם גם קשים להסרה.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> יפואית גאה: שיפצו את דירת ה-70 מ"ר ב-350 אלף שקל
>> מומחית מסבירה: זו הטעות שכולם עושים בסלון
אתגר הכביסה הזה, הסבירה לאתר Apartment Therapy לאורה גודמן, מדענית בכירה בפרוקטר אנד גמבל, נובע מכך שבטמפרטורת החדר שמן ושומן הופכים למוצקים או למוצקים חלקית, ולכן הסרתם דורשת מים חמים או חמים מאוד. קשה במיוחד להסיר כתמים כאלה מבדים סינתטיים, כמו פוליאסטר, והבדים האלה פופולריים במיוחד.
אבל לגודמן יש גם חדשות טובות: אפשר להסיר כתמי שמן מבגדים, בעיקר אם פועלים במהירות. לאחר שהכתם מתייבש או מתקבע הרבה יותר קשה להסיר אותו. הנה כמה שיטות להסרת הכתמים.
כיצד להסיר כתמי שמן מבגדים ב-6 צעדים פשוטים?
אם לא הייתה לכם אפשרות לשטוף את הבגד במים חמים מיד אחרי שהוכתם, פטריק ריצ'רדסון, בעל בוטיק במיניאפוליס, ממליץ לפעול כך:
1. שמרו על הבד יבש - אל תרטיבו את הבד, וטפלו בכתם כשהבד יבש.
2. הקפידו להפרד בין שכבות הבד - הפרידו בין שכבות הבד והניחו חתיכת קרטון מתחת לבד המוכתם - אפשר להשתמש בחתיכה מקופסת קרטון.
3. ספגו היטב את הכתם - ספגו את הכתם עם מטלית נקייה ויבשה או נייר מגבת.
4. שפכו על הכתם כמה טיפות סבון כלים נוזלי - סבון כלים מיועד לפירוק שומנים מכלים, והוא יפרק גם כתמי שמן על בד. שפשפו את סבון הכלים בעדינות באצבעות, במטלית נקייה או במברשת שיניים נקייה ורכה, והניחו לסבון הכלים להיספג כחמש דקות.
5. כבסו את הבגד - שטפו במים חמים, וכבסו כרגיל, רצוי עם חומר כביסה בתוספת אקונומיקה (אם מדובר בפריטים לבנים) או בחומר כביסה עם מסיר כתמים (אם מדובר בפריטים צבעוניים).
6. ייבשו את הבגד - תלו את הבגד לייבוש. אם נשאר כתם לאחר הייבוש, חזרו על הטיפול בסבון כלים וכבסו שוב במים חמים. אל תייבשו במייבש עד שאתם בטוחים שהכתם ירד, מכיוון שחום המייבש עלול לקבע את הכתם.
האם ניתן להסיר כתמי שמן לאחר ייבוש במייבש כביסה?
זה לא אידיאלי, מכיוון שחום המייבש מקבע את הכתם, אבל ריצ'רדסון אומר שזה אפשרי. טפלו בכתם באמצעות סבון כלים, כמו שפורט קודם, תנו לבד להתייבש, ואז רססו עליו מסיר כתמים וכבסו כרגיל.
כיצד להשתמש בסודה לשתייה כדי להסיר כתמי שמן?
פטריק ריצ'רדסון, בעל בוטיק במיניאפוליס, מסביר שסודה לשתייה סופגת את השמן מהבד, ולכן כדאי להשתמש בה אם אי אפשר לשטוף את הפריט המוכתם, למשל כשמדובר במעיל כבד או ריפוד של רהיט.
1. ספגו את כל עודפי השמן בעזרת מגבת נייר או מטלית, ופזרו על הכתם סודה לשתייה. השאירו 24 שעות.
2. השתמשו בשואב אבק או במברשת כדי להסיר את אבקת הסודה לשתייה.
3. רססו את הכתם בתמיסה של חומץ ומים, שפשפו עם סבון ומברשת, ושטפו. אם צריך, חזרו על התהליך.
כיצד להשתמש בגיר להסרת כתמי שמן?
כמו סודה לשתייה, אומר ריצ'רדסון, גם גיר לוח סופג את השמן מהבד, אבל הוא לא ממליץ להשתמש בגיר לכתמים גדולים, אלא כעזרה ראשונה לטיפול בכתמים קטנים, למשל שמן שנתז על החולצה בזמן הבישול.
1. ספגו עודפי מזון ושמן מהבגד במגבת נייר נקייה.
2. עברו בגיר על הכתם עד לכיסוי שלו, המתינו כמה דקות לספיגה ושטפו בהקדם את הפריט המלוכלך.