אתי גיל-עד, אמא לשלושה בנים, עבדה במשך שנים במשטרת ישראל אך תמיד אהבה נגרות ונהגה לבנות, לחתוך ולצבוע בעץ להנאתה ולצרכי ביתה במודיעין. כשיצאה לגמלאות החליטה להשתלם בקורסים מקצועיים והיום, בעזרת טכניקות שונות לעבודה נכונה (שלמדה בסטודיו איילה ארבל), היא כבר יוצרת לאחרים.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> למה אין את זה בארץ? הפריט של איקאה שמשגע את הגולשים
>> גאונה: רכשה מחסן בהום-דיפו והפכה אותו לבית
פינת הכביסה שיצרה גיל-עד ללקוחה בבית פרטי בבאר יעקב התחילה מייעוץ בנושא אחסון ומידוף אסתטי ויעיל, שהפך לעיצוב פינה מאורגנת ומסודרת בחדר הרחצה המרכזי, כמו ששתיהן אוהבות. "ממש עושה חשק להפעיל מכונה", כתבו לה בתגובות כשהעלתה את התמונה לרשת.
לאחר שגיבשה עם הלקוחה את הפתרונות ואת העיצוב, גיל-עד יצאה לדרך. "בחרנו לייצר ארונות אחסון סגורים בחלק העליון, שמיועד לפריטים פחות שימושיים שאליהם ניתן להגיע עם שרפרף. הוספנו מדפים דקורטיביים לבקבוקים ומשטח עבודה מעל מכונת הכביסה והמייבש, שישמש להוצאת כביסה וקיפול", היא מספרת.
לאחר שמדדה את כל הגדלים במקום, היא אספה שאריות מעצים שכבר היו ברשותה והזמינה פלטות ממחסן עצים לפי מידות מדויקות ששלחה להם בשרטוט. גיל-עד: "ביקשתי עץ בירץ' מצופה פורמייקה לבנה עם קנט, שיקל על עבודת הצביעה ושיהיה נוח לניקוי, ופלטה מלאמי אורן". בנוסף, רכשה מחנות פרזול בעיר מגוריה צירי בלום וידיות.
גיל-עד התחילה בבניית הארון והכוורת והרכיבה אותם "כמו לגו". את פלטת הלאמי שייפה וצבעה בצבע לזור לעץ על בסיס גוון אורן. לאחר מכן מרחה לכה הידרו קליר שקופה של יעקובי על בסיס מים שהייתה ברשותה.
להתקנה של הארון העליון היא נעזרה בבעלה ובאחיה, לאחר שהכינה את כל הרהיטים לתלייה. את הפלטה קיבעה בעזרת זוויות ברזל. "בדרך כלל העבודה שלי לא כוללת הובלה והתקנה, פשוט באים, לוקחים ומתקינים", היא מסבירה על נגריית הבוטיק שלה.
העבודה ארכה כשבוע וחצי, וגיל-עד מציינת כי הסיפוק גדול גם מהעבודה ומהתוצאה האסתטית וגם מהמשוב שקיבלה. "החשיבה על הפתרונות היא תמיד אתגר שצריך לפצח כדי להתאים אותו לאחסון הדרוש. לאחר מכן צריך לחשוב איך כל זה משתלב בעיצוב הכללי לשביעות רצונה של הלקוחה. אני מאמינה שלכל בעיה או אתגר קיים פתרון מעשי ועיצובי ולכן הכי חשוב ללכת עם החלומות, אנשי המקצוע כבר ימצאו פתרון ויבצעו אותו".
עלויות (לא כולל עבודה):
סוגי עץ (בירץ' ולאמי אורן), מחסן עצים אלפנדרי: 1,500 שקלים
צירי בלום וידיות, יעד פרזול: 200 שקלים
סה"כ 1,700 שקלים