מבין כל החרקים שזוחלים, מתהלכים או מתעופפים ברחבי הבית שלנו הכי קל להתמקד באלה שמעצבנים או מפחידים אותנו, ובעיקר קל להתעלם מהחרקים הקטנים והלא מזיקים ולפספס את המשמעות של הימצאותם בבית. דוגמה טובה לחרק שהוא עצמו לא מזיק לנו או לבית, אבל מאותת על בעיה אחרת הוא יתוש עש קטנטן, שנמצא בעיקר בחדר הרחצה.
>> לכל הכתבות בערוץ living
>> גאוני: המוצר שיש לכם במטבח ויבריק את המקלחון שלכם
>> קן משפחתי מנחם: הדירה הטרנדית של בר זומר
הכירו את היתושעש: השם המדעי שלו הוא Psychodidae והוא מוכר בכינוי drain flies, או יתוש עש וזבוב ניקוז בעברית. מדובר בחרק כהה מכונף ושעיר למדי, עם זוג כנפיים קצרות ומעוגלות ומחושים שמזכירים נוצה, אבל את כל זה קשה מאוד לזהות בגלל שהוא קטן. רוב הסיכויים שכבר נתקלתם בו וחשבתם שזה בסך הכול ברחש תמים ולא מזיק. והוא אכן לא מזיק, אבל עצם קיומו בחדר הרחצה או במטבח שלכם מעיד על כך שיוסטון - יש לכם בעיה בצנרת.
באתר housedigest מסבירים שיתושי העש מתרבים במים עומדים ומלוכלכים. המים העומדים מכילים בדרך כלל חומר אורגני רקוב שהזחלים שלהם אוכלים לאחר שהם בוקעים, וריבוי שלהם צריך להדליק נורת אזהרה לגבי הניקוז במקלחות, בשירותים, אריחי אמבטיה וכיורים. כך תיפטרו מהם בשני צעדים פשוטים:
1. איתור הניקוז "האשם"
כדי לסלק את יתושי העש צריך לזהות את מקור הרבייה שלהם ולטפל בו, ולכך מתאימה שיטת מלכודת השמן: מורחים את החלק הפנימי של כמה כוסות פלסטיק בשמן בישול ומניחים אותן הפוכות על כל פתחי הניקוז בחדר הרחצה (או חדר אחר שבו הבחנתם בהם). כשהחרקים יצאו הם ייתקעו במלכודת השמן, והכוס שאליה יידבקו הכי הרבה חרקים היא העדות לאתר הרבייה שלהם.
2. ניקוי פתח הניקוז
בשלב הבא מנקים את כל החומר האורגני המתכלה בפתח הניקוז על ידי קרצוף הגון. אפשר לעשות את זה עם ספוג או להשתמש במברשת ארוכה כדי לשחרר את הג'יפה שהצטברה בצינורות, ולאחר מכן שופכים מים חמים לביוב כדי לשטוף הכול החוצה. כדי לחטא את הניקוז שופכים פנימה תמיסת ניקוי טבעית שמורכבת מחצי כוס אבקת סודה לשתייה, חצי כוס מלח וכוס אחת של חומץ. המיקס הזה לא רק יהרוג חיידקים אלא גם ימיס את כל הפסולת שנותרה. משאירים את זה במשך כל הלילה כדי לתת לו לעשות את העבודה, ואז שוטפים את הפתח שוב במים חמים.
View this post on Instagram
אם אחרי הניקוי היסודי הזה יתושי העש עדיין מתגודדים על התקרה והקירות בחדר, כנראה שזה הזמן לקרוא למדביר או אפילו לאינסטלטור, כי ייתכן שנגרם נזק כלשהו לצינורות וצריך לאתר ולתקן אותו. שימו לב לזרימת המים בפתח הניקוז - אם לוקח יותר זמן עד שהנוזלים מתנקזים החוצה, ייתכן שיש סתימה באזור.